Det är inte alltid en dans på rosor att vara supporter, det fick vi erfara i höstas. Men vi var många som plikttroget gick på matcherna och sjöng trots att det kändes tungt. Vi stod upp för färgerna såsom vi har gjort så många gånger förr. När premiärer har avbrutits av inkastade päron. När premiärer har avbrutits av dödsfall. När vi slagits för vår Allsvenska existens. Efter någon läktarskandal när vi fått ta emot oändigt med skit i media. Vid alla dessa tillfällen så har vi i kärnan stått upp för skölden.

Att ”hålla på Djurgården” är inte samma sak som att ”vara en Djurgårdare”. Håller man på ett lag så vill man gärna att dom vinner, men gör dom inte det lever man ändå vidare som vanligt. Men att vara en Djurgårdare innebär att det är en del av ens identitet. Något som man lever med varje dag, i dåliga tider och i bra tider. Det innebär att man ibland kommer att må dåligt, när det går dåligt för Djurgården eller bra för våra antagonister, men det innebär också att man kommer att få uppleva en obeskrivbar glädje vid otaliga tillfällen.

Det innebär också att man är en del av en gemenskap – Djurgårdsfamiljen. Det innebär att man har en identitet. Det innebär att man kan känna en oerhörd stolthet över att vara en del av något större, en stark gemenskap med 10 000-15 000 andra Djurgårdare som man har stått med på läktarna och delar ett oräknerligt antal minnen med. Segrar, förluster, titlar, kval, derbyn och bortamatcher. Samma referenspunkter, samma historia, samma framtid.

Vi har förhoppningsvis en jävligt rolig säsong att se fram emot och man riktigt känner hur revanschsugen hela Djurgårdsfamiljen är. Trots att vi under förra säsongen vann cupen och tog död på derbyspöket så är vi ändå inte nöjda för vi är Sveriges framgångsrikaste förening och vi hör hemma i toppen av Allsvenskan. Vi kan dessutom prestera betydligt bättre på läktarna än vad vi visade i höstas och det ska vi visa i år!

Jag en vädjan till dig som läser det här. Visa vad du är gjord av. Gå inte på nån match här och där utan köp säsongskort och gå på alla matcher hela säsongen, oavsett hur det går.

Visa att du inte bara håller på Djurgården utan du ÄR en Djurgårdare.

Tillsammans ska vi göra något jävligt bra av den här säsongen. Tillsammans ska vi ta revansch för förra året.
Tillsammans ska vi visa att Djurgårdsfamiljen är större och starkare än någonsin.

Köp ditt säsongskort här: https://difbiljetter.se/2019 

 

Foto: Henrik Björnklint, Järnkaminerna.se