Djurgårdens IF – Stockholms Stolthet. Medan Aik har sin Solna-koppling och HaiF sin Södermalms-identitet så är vi de enda som kan göra anspråk på att vara hela Stockholms lag. Vi har självklart en stark koppling till Östermalm som gränsar till ön Djurgården där vi bildades men rätt få av våra supportrar som går på matcherna kommer från Östermalm utan våra supportrar kommer från alla delar av Stockholm; Rågsved, Vasastan, Haninge, Täby, Nacka, Bromma, Blackeberg, Huddinge, Sollentuna, Sundbyberg, Hässelby, Farsta, Kungsholmen, osv.

Detta är något unikt med Djurgår´n, och det är något vi ska vårda. Det ger oss också en stor potential för vårt upptagningsområde är enormt och om vi bara spelar våra kort rätt så kan vi dra nytta av detta. Tänk om djurgårdare överallt i Stor-Stockholm kunde gå samman och tillsammans försöka stärka gemenskapen djurgårdare emellan. Tänk om man kunde få en plattform där man tillsammans kunde hjälpas åt att försöka rekrytera nya djurgårdare från området, lära känna fler djurgårdare där man bor, anordna pubsamlingar och åka till bortamatcher tillsammans. Tänk om detta kunde göras på 30-40 ställen runt om i Stockholm samtidigt, hur stor effekt det inte hade kunnat få?

Ja detta är ju faktiskt något som redan nu håller på att hända, via initiativet ”Djurgårdsfamiljen”. Det har i dagsläget skapats över 40 lokala Facebook-grupper och dessa har tillsammans cirka 5000 medlemmar. Så plattformen för att göra massa positiva saker för Djurgår´n finns redan på plats, det som saknas nu är att alla djurgårdare tillsammans hjälps åt för att detta ska lyckas.

Inför matchen mot Kalmar den 19:e augusti planeras det lokala pubsamlingar runt om i Stockholm, vilket har potential att bli något riktigt coolt. Tänk att fylla pubar med djurgårdare runt om i Stockholm innan matchen som sedan i samlad trupp åker in till Stockholmsarenan, vilket statement det hade varit! Och tänk vad kul att få sitta på den lokala puben och helt plötsligt se den fullsmockad med djurgårdare. Ja allt detta är möjligt om vi bara hjälps åt!

Därför vill jag uppmana alla att gå med i er lokala grupp om ni inte redan gjort det och hjälpa till att haussa pubsamlingen, vi som är Admins för grupperna behöver all draghjälp vi kan få! Och ju fler som meddelar att de tänker dyka upp ju fler blir sugna, folk drar folk. Så hjälp till att göra detta till något riktigt lyckat, om inte för din egen skull så gör det i så fall för the greater good, dvs Djurgårdens IF och alla vi som tillsammans bildar Djurgårdsfamiljen!

 

Foto: Christian Lopez