Jag har skrivit många texter de senaste åren där jag försökt trycka på att vi har varit på rätt väg, sakerna vi har åstadkommit och hur långt vi har kommit jämfört med när vi var konkursfärdiga och slogs för att undvika nedflyttning. Men då var vi fortfarande ute på en resa, resan tillbaka till toppen, och det var ofta två steg framåt och ett steg bakåt. Men nu skulle jag vilja säga att vi som förening äntligen har kommit ut ur tunneln på riktigt, vi är tillbaka i toppen för att stanna!

Att Henke och Bosse har lyckats vända vår ekonomi så att vi nu är en av de mest välmående föreningarna i Sverige vet de flesta om. Även att Bosse har landat flera prestigevärvningar på senare år för transferöverskottet vi har skapat oss. Kim, Isaksson, Jonas Olsson, Erik Berg, Beijmo, Mange Eriksson, Bärkroth, Witry, Astrit och nu senast Kujovic.

Men det som saknades tidigare var kanske främst två saker:

  1. Stabilitet i truppen. Så fort en spelare blev bra så sålde vi för att fortsätta finansiera vår långsamma klättring på stegen upp mot toppen.
  2. Tränare som kan få ut det mesta av materialet och överprestera jämfört med våra konkurrenter som har starkare ekonomi.

Nu har vi helt plötsligt en trupp dår många spelare har gjort väldigt många år i blårandigt. Käck, Walker, Karlis, Une, Vaiho, Haris för att nämna några. Vi behöver inte längre sälja spelarna så fort de slår igenom och eftersom vi nu är ett topplag som inom kort spelar i Europa så blir det förhoppningsvis mer attraktivt framöver att spela det där extra året i Djurgården innan man går utomlands.

Vad gäller tränarfrågan så har vi äntligen fått jackpott. Det var inte igår man kände att man hade ett sådant monumentalt förtroende för våra tränare som nu. Högmo var ju en hjälte såklart men vem vet om han hade kunnat bygga ett topplag på samma sätt som Kim och Thomas har byggt det här laget. Dempsey räddade oss också men det kändes som även han hade sina taktiska tillkortakommanden. Zoran och Snuffe gjorde det grymt men de hade även ett fantastiskt spelarmaterial. Kim och Thomas känns dock närmast kompletta tillsammans och jag skulle inte byta dem mot någon annan tränare på den svenska marknaden. Det de har gjort med årets lag (hittills) är helt fantastiskt.

Vi har nu skaffat oss ett drömläge inför den avslutande tredjedelen av säsongen. Vi ligger tre poäng före MFF med bättre målskillnad och fyra poäng före Aik med betydligt bättre målskillnad. Men som alla vet är de kommande två matcherna otroligt viktiga, framför allt är det viktigaste att inte förlora.

Men oavsett hur det går, oavsett om vi vinner guld i höst eller inte, så är det en sak som är säker: Djurgårdens IF är tillbaka i toppen för att stanna. Vi har publik för att vara ett topplag, vi har ekonomi för att vara ett topplag, vi har spelarmaterialet för att vara ett topplag och vi har nu också tränarna för att vara ett topplag.

Det ska bli riktigt spännande att se vad Kim och Thomas kan få ut av laget under hösten och även vad de kan uträtta i Djurgården under de kommande åren. Jag hoppas att de inte bara stannar de tre åren de skrev kontrakt för utan att de stannar så länge som möjligt för att bygga upp något riktigt stort här hos oss.

Tänk vad mycket vi har varit med om under de senaste 10 åren. Hur många kriser vi inte har klarat av tillsammans. Hur många gånger vi inte har tvingats knyta näven i fickan och bara köra vidare, med någon slags förhoppning om att det kommer en bättre morgondag och att man då får betalt för allt lidande. Vet ni vad, morgondagen är här och är det någon publik som är mer förtjänt av en guldstrid i höst så är det tamigfan Djurgårdsfamiljen!

Alla ni som varit med under de tunga åren. Sträck på er! Känn stolthet över att vi rodde över den läckande båten till andra sidan. Vi överlevde både det ena och det andra och har nu kommit ut på andra sidan starkare än någonsin.

Nu är det bara att köra ända in i kaklet. Vi har fortfarande allt att vinna för ingen tippade oss som etta innan säsongen. Det är Djurgår´n mot rubbet. Det mesta går vår väg nu så det är bara att fortsätta köra. Och stöter vi på en motgång på vägen så är det bara att glömma och hoppa upp på hästen igen. För vi ska tillsammans göra allt i vår makt för att vi ska få stå där i höst som Sveriges bästa lag!