”Två minuter återstår av ordinarie tid i matchen mellan Djurgårdens IF och Malmö FF på Stockholms stadion den 12 maj 2013. Det står 2–2 i matchen, efter att Djurgården lyckats kvittera matchen trots en man mindre på planen. Två minuter plus tillägg kvar när Djurgården får en frispark högt upp i banan, nära hörnflaggan. Andreas Johansson slår frisparken som Mattias Östberg nickar förbi Robin Olsen i Malmömålet. Vändningen är ett faktum och Djurgården vinner matchen med 3–2.”

Vi har gjort det förut. Vi kan göra det igen!

Utdraget ovan är från inledningen av säsongen 2013. Djurgårdens dåvarande tränare och Malmös nuvarande, Magnus Pehrsson, hade precis avgått pga något han själv kallade för hot. Djurgården stod utan tränare och hade endast 1 poäng efter 7 spelade matcher. Ingenting talade för Djurgården och ingen trodde att vi skulle vinna. Speciellt inte när vi vid underläge 2–1 fick Daniel Amartey utvisad i den 72:a minuten.

Men vi gjorde det och vi kan göra det igen!

På torsdag väntar den största Djurgårdsmatchen på många år, cupfinal mot Malmö FF. Ett Malmö vi redan slagit på hemmaplan en gång den här säsongen, med 3–0 den 18 april. Sedan dess har vi upplevt något som man diplomatiskt kan kalla för en svacka. Vi har förlorat ännu ett derby mot Hammarby, vi har förlorat mot Malmö på bortaplan och vi har förlorat mot BP. Men på torsdag spelar ingenting av det där någon roll. På torsdag är vi 90 minuter från en ny titel, 90 minuter från att bli det laget som tagit flest cuptitlar på 2000-talet.

90 minuter kamp, på såväl planen som på läktaren!

Vi kommer inte att få någonting gratis, varken på planen eller på läktaren. Omkring 5000 Malmösupportrar väntas till matchen. 5000 supportrar som nästintill blivit bortskämda med titlar senaste åren. Så låt oss tillsammans sjunga dessa supportrar tillbaka till Malmö, tomhänta.

Ta på dig din finaste blårandiga matchtröja, kanske är det årets upplaga eller kanske är det någon gammal favorit du har hängandes i garderoben? Det spelar ingen roll, så länge den är blårandig. Tillsammans färgar vi läktarna blårandiga och tillsammans sjunger vi fram Djurgården till seger!

Har du inte köpt biljett än, så gör du det här!

Matchen börjar kl 15, men redan från kl 11 går det bra att hänga i arenaområdet. Läs mer om bla. Open air och andra samlingar här!


Rickard Karlsson
Twitter: @RvKarlsson

Foto: Cristian Lopez
Twitter: @cck5t