Inför Örebro borta testar Järnkaminerna och vi bakom Djurgårdsfamiljen-rörelsen ett helt nytt grepp. Tanken är att man till denna bortamatch ska åka JK-buss från sin lokala ort med andra djurgårdare från området där man bor. Dels blir det smidigt att bussarna både avgår och ankommer till orten där man bor och dels är förhoppningen att det blir en jävligt rolig grej för alla som åker. Det är ett grymt sätt att stärka sammanhållningen djurgårdare emellan och tillsammans med de nystartade Facebookgrupperna så finns alla förutsättningar för ett ökat engagemang på lokal nivå. Vår förhoppning är att det framöver kommer ut nya souvenirer från de lokala grupperna, fler pubsamlingar, att folk hittar nya vänner att åka på bortamatcher med, osv.

Sportsligt har det gått lite tyngre på sistone, men det är just därför initiativ som detta är så viktigt för att vi djurgårdare ska ha något kul att se fram emot i höst, och att vi knyter band och organiserar oss för att stå ännu starkare framöver. Då detta är ett nytt koncept så hoppas vi att det blir ännu mer ”blandade” bussar den här gången än vad det brukar vara. Att även lite äldre personer åker JK-buss till Örebro, att de som hade tänkt ta bilen tänker om och kör buss istället, osv.

Det en en dryg månad kvar till Örebro borta, sprid surret redan nu om den här resan och hjälp till att fylla din lokala buss!

Här har ni all info ni behöver: https://www.jarnkaminerna.se/2018/09/21/lokala-bussresor-till-orebro-den-28-oktober/

Kom igen Djurgårdsfamiljen, nu invaderar vi Örebro!

 

Foto: Järnkaminerna