Hej! Först och främst, berätta lite om dig själv: 
Heter Sundin född 76, 3 kids, jag är Haninge rakt igenom. Självklart livstids medlem i fotbollen liksom hela familjen. Började gå frekvent på DIF -86. Har kirrat det mesta solo under åren men nu är vi en jävligt tajt och stark kärna där alla bidrar med olika saker för att vi skall växa.

Varför startade du gruppen?
Vi har haft en facebookgrupp i flera år för att enklare nå ut till varandra och förmedla allt vi vill kring DIF.

Vad är det bästa med Haninge? 
Det bästa med Haninge är närheten till allt. Förutom närheten till Hovet, Stockholmsarenan och city så har Haninge även Sveriges vackraste skärgård med allt vad det innebär. Haningebor skulle jag vilja påstå är väldigt patriotiska där folk ställer upp för varandra oavsett vad. Sedan skadar det inte heller att kommunloggan är fett fräsch i Djurgårns färger dessutom.

Vad är din känsla, bor det många djurgårdare i Haninge? 
Haninge är förknippat med Djurgårn det vet alla. Det finns ingen som inte tänker på Djurgårdare när dom hör namnet Haninge, välkänt även bland råttor och vrak som inte kommer härifrån. Självklart finns det bajen och gnaget härute också men alla vet vilka som tar plats och styr härute. Men vi har aldrig jidder mellan klubbtillhörigheter, skulle vilja säga att dom allra flesta kommer jävligt bra överens, kanske beroende på att dom övriga vet sin plats.

Hur många är ni i gruppen och hur har starten varit? 
Alltså vi har inte startat upp Djurgårdsfamiljen Haninge på fb ännu. Däremot har vi våran slutna grupp DIF Haninge Blue Saints. Vi var snudd på 300 medlemmar för ett par månader sedan men vi har rensat gruppen och startat om på nytt. Anledningen är att vi ville att varenda medlem skulle skänka 100kr till tifogruppen för att få vara med i våran grupp. Eftersom detta är ett ganska stort projekt så växer gruppen sakta men säkert då vi nyss började om. Idag är vi ca 150 medlemmar där alla bidragit med 100kr. Hemmamatchen mot Häcken skall vi ge Tifogruppen en check på 15000kr som ca 150 djurgårdare från Haninge bidragit till. Vi vill genom detta visa våran oerhörda respekt och stolthet vi har för dessa killar och tjejer i tifogruppen som lägger ned hela sitt liv för DIF.

Vad kan vi göra för att aktivera fler djurgårdare i Haninge att gå på matcher, hemma & borta? 
Pratar vi Haninge är vi redan väldigt många Haninge på matcherna. Även fast vi inte alltid kör samlingar så är vi många utspridda runt arenorna. Det märker man inte minst i pauserna när man strosar omkring och ser hur många vi är på plats. Sen kan det ofta bli väldigt mkt bättre. Vi har grabbar (conta tex som varje år åker på alla hemma/borta vilket är respekt). Jag kan också bli lack på folk som säger att dom inte har råd att gå på matchen när jag vet att dom suttit på puben och spenderat alla pengar dagarna innan sprit och andra prylar. Det gäller att prioritera lite i alla fall.

Vi gör redan väldigt mkt för att få folk att gå. Vi kör pubsamlingar, vi skänker plåtar via hemsidan, vi ordnar bortaresor etc. Sedan måste jag säga att intiativet med Djurgårdsfamiljen.se är en fantastisk ide´. Vi är många i Haninge som alltid undrat hur jävla svårt det skall vara att ordna lite från sin hemort vad gäller DIF?

Sollentuna har alltid varit många och starka men det är bedrövligt hur lite resor dom styr. Sumpan är verkligen på uppgång vilket är skitkul. Västerort har tydligen flera hundra medlemmar där dom flesta verkar ligga i koma. Fatta hur många bussar vi skulle kunna skeppa iväg dagen innan en bortamatch. Potentialen har vi men viljan att lägga ned tid och energi verkar saknas på många håll.

Vilka aktiviteter hoppas ni kunna genomföra under detta år och nästa? 
Förutom att vi redan kört flera samlingar så kommer det givetvis ännu fler framöver. Vi var 70 DIF Haninge i Östersund på premiären, DAGEN INNAN.

Kotym är bortapremiären och sista bortamatchen i serien. Då nästan alltid med hotell dagen innan. Sista bortamatchen i år blir Örebro med hotel redan på lördagen. förra året var vi ca 85 pers på plats. Ingen förort kan ens jämföra sig med alla resor Haninge dragit ihop. Vi har haft bussar på Fotboll, hockey, innebandy, futsal, veteranfotboll mm. Det här har vi sysslat med i över 20 år. Oftast har vi ett klädtema på resorna. Dels för att det är jävligt häftigt sen blir det en helt annan avslappnad stämning när alla bjuder lite på sig själva. Det kan vara allt från Munk klädsel till gubbhatt etc. Nästa tema till Örebro kommer bli Peaky Blinders. Det kommer bli legendariskt.

Har du någon vision för gruppen, något du verkligen skulle vilja förverkliga? 
Visioner har vi många. Bla en familjeresa till någon bortamatch nästa år skall vi styra där vi åker med våra kids i stor buss. Jag och Gullö körde Dads n lads förut vilket var jävligt roligt. Nu tänkte vi i Haninge trolla ihop en sådan buss även där det motsatta könet är välkomna. Sen lär vi fortsätta trycka upp souvernirer.

Tischor, collage, hoodies, linnen, pins etc som vi gjort genom alla år kommer det fortsättas med som alltid.

Avslutningsvis, något du vill säga till alla djurgårdare som läser detta? 
Uppmaning till alla förortsgrupper är att följa DIF Haninges exempel genom att samla in 100kr per person av era medlemmar som oavkortat går till Tifogruppen. Kan man inte ens skänka en ynka hunka är man en luffare. Precis alla har massor av åsikter vad gäller vårt tifo framförallt under derbymatcher. Ju mer pengar vi medlemmar bidrar med desto bättre tifo. Skänk en hundring minst eller yttra dig aldrig.

Nemo nisi mors, DIF Haninge!