Idag fortsätter vi vår intervjuserie där vi tar oss ett kort snack med de personer som startat olika lokalgrupper på Facebook. Näst på tur är Johan från Djurgårdsfamiljen – Huddinge. Alla grupper hittar ni här och finns inte din ort representerad, starta en och meddela oss så lägger vi upp den på sidan.

Hej! Först och främst, berätta lite om dig själv och varför du skapade gruppen?

Johan heter jag. En 38-årig gift tvåbarnsfar. Jobbar som Tv-redigerare. Jag är uppväxt i Axelsberg och på Dalarö. Har flyttat runt i Söderort men flyttade till Huddinge i vintras och stortrivs. Jag startade gruppen efter att ha sett twitterinlägget från DIF Västerort dels för att gruppen är ett bra sätt att samla folk i närområdet som älskar Djurgården lika mycket som jag gör. Så att man kan ha diverse samlingar innan match, åka på någon bortaresa ihop osv. men även för att se hur mycket Djurgårdare det finns i min nya hemkommun. Får man igång gruppen ordentligt kan det även vara ett bra sätt att få fler att gå på matcherna. Det finns säkert folk där ute som struntar i att gå på match för att polarna inte kan osv. men genom att få till en grupp skall man aldrig behöva hoppa över en match av den anledningen iaf.

Vad är det bästa med Huddinge?

Det är ju en väldigt stor kommun som har det mesta. Människor från alla samhällsklasser som lever i en bra symbios. Det finns något för alla smaker, både nära till naturen och City.

Vad är din känsla, bor det många djurgårdare i Huddinge?

Har lite svårt att säga med tanke på den korta tiden jag bott här men min uppfattning så här långt är vi nog är rätt många. Det ser man ju bl.a. när man är på väg till match och perrongen i Huddinge C är härligt blårandig.

Hur många är ni i gruppen och hur har starten varit?

För tillfället är vi 133 medlemmar men vi borde ju absolut kunna bli många fler. Starten har väl dessvärre varit lite väl försiktig tycker jag. Ett fåtal medlemmar som skriver och intresset för samlingar och resor är lite svalt tyvärr men jag skall göra allt jag kan för att få fart på gruppen.

Vad kan vi göra för att aktivera fler djurgårdare i Huddinge att gå på matcher, hemma & borta?

Att försöka få alla att känna gemenskapen och som medlemmar i Djurgårdfamiljen är ett steg på vägen. Så att få till bra samlingar där alla oavsett ålder eller bakgrund känner sig välkomna är en bra start. Du behöver inte vara hardcore supporter för att hänga med på en samling eller resa alla är vi med i samma familj och vi har samma mål. Att stötta DIF.

Vilka aktiviteter hoppas ni kunna genomföra under detta år och nästa?

Jag hoppas vi kan få till en bra samling till någon av hemmamatcherna i år men drömmen vore ju att få till en Huddingebuss till en bortafajt.

Har du någon vision för gruppen, något du verkligen skulle vilja förverkliga?

Jag skulle först och främst vilja se att gruppen växte i antal och i aktiva medlemmar, fler som skriver och fler som vill samlas. Att alla medlemmar känner sig delaktiga och en del av gemenskapen känns viktigt. Sen vore det ju som sagt kul om vi kunde rodda en Huddingebuss under det här eller nästa år men för att nå dit krävs det nog en del jobb.

Avslutningsvis, något du vill säga till alla djurgårdare som läser detta?

Se till att ha semester när Europäventyret drar igång. DJUUUUUU..