Idag fortsätter vi vår intervjuserie där vi tar oss ett kort snack med de personer som startat olika lokalgrupper på Facebook. Näst på tur är Tobias från Djurgårdsfamiljen – Lidingö. Alla grupper hittar ni här och finns inte din ort representerad, starta en och meddela oss så lägger vi upp den på sidan.

Hej! Först och främst, berätta lite om dig själv och varför du skapade gruppen?

Hej! Först och främst vill jag ge initiativtagaren till detta en stor eloge och hoppas djurgårdsfamiljen förstår hur mycket vissa människor spenderar av sin fritid, och att man själv drar sitt strå och hjälper till med vad man kan. Tobias Looft heter jag, 23 år från Lidingö. Jag skapade en av två grupper på facebook som nu har slagits ihop. Jag är uppvuxen på Lidingö med en far som fick mig börja spela fotboll i Djurgården från 7 års ålder, och det var där det tog fart. Från att agera knatte på stadion till att idag stå på slakthuskurvan. Efter att ha hört alldeles för många bortförklaringar som ”jag vet inte varför jag inte går på matcher längre”,”har ingen att gå med”, ”mjääe jag vet inte” så försöker jag hela tiden göra mitt i att få fler som följer Djurgården att bli mer aktiva. Via denna grupp är det perfekt att lösa eventuella problem med t.ex. bortaresor, biljetter, någon att gå med mm. Jag har alltid drivits av att hjälpa andra människor och med en kommun på cirka 50.000 så vet jag att jag kan göra nytta.

Vad är det bästa med Lidingö?

Lidingö är en ort i kontant rörelse och Lidingö stad är väldigt duktiga på att lyssna på invånarna om vad som bör göras för att alla ska ha det bra. Samhörigheten på Lidingö är fantastisk och är något alla jobbar hårt för. Det finns gott om saker att göra på fritiden för människor i alla åldrar, framförallt när det handlar om att hålla sig aktiv inom sporter och liknande.

Vad är din känsla, bor det många djurgårdare i Lidingö?

Visst är det så. Det må finnas invånare som hejar på de andra lagen men då jag har varit insatt sedan barnsben har jag alltid upplevt att majoriteten är Djurgårdare. Det finns många soffpotatisar som för sällan tar sig till matcherna, men även många som hjälper till för att få med sig sina vänner och bekanta på matcher.

Hur många är ni i gruppen och hur har starten varit?

För tillfället är vi 186 medlemmar. Vi slog ihop två grupper och bara av att göra det blev vi cirka 110st på en dag och i början ökade det markant. På senare tid gått lite långsammare men nu när medlemmarna förstår tydligare varför gruppen finns och vad vi som grupp kan göra tillsammans så ökar intresset för t.ex. samlingar, bortaresor, diskussioner m.m, vilket gör att fler medlemmar går med.

Vad kan vi göra för att aktivera fler djurgårdare på Lidingö att gå på matcher, hemma & borta?

Ta ditt egna ansvar. Följer du DIF så är det ditt ansvar att få med dig de som vill gå men bara är lata eller kommer med bortförklaringar. t.ex. kan du bjuda på en biljett till någon som inte har råd, berätta goda minnen, berätta varför du följer Djurgården, skriv på Sociala nätverk osv. samla ihop de som du vet går på matcher och tar alla med sig en extra så kommer detta sedan resultera i att de hittar intresset och därefter följer strömmen.

Vilka aktiviteter hoppas ni kunna genomföra under detta år och nästa?

Det jag tror starkast på är att skapa en community där supportrar ska ha någonstans att vända sig till när det gäller allt kring Djurgården. Gemensamma samlingar, bortaresor tillsammans, måla banderoller, utöka nätverket osvosvosv.

Har du någon vision för gruppen, något du verkligen skulle vilja förverkliga?

Visionen för gruppen är att få alla att kunna prata DIF, både för den yngre och äldre. Konceptet att sammansluta orter på detta sättet är fantastiskt och unikt. Då JK och andra grupperingar är en del av detta så hoppas jag att vi kan göra bra saker tillsammans i framtiden.

Avslutningsvis, något du vill säga till alla djurgårdare som läser detta?

Att kalla sig själv Djurgårdare är det finaste du kan vara. Historien skapades 1891 och det är Djurgårdsfamiljen som tillsammans skapar framtiden, där du själv ska göra vad du kan för att göra det till bästa möjliga. Gör vad du kan för att dela med dig av din kärlek för föreningen och för varandra. Det är VI som är Djurgårdens IF.