Idag fortsätter vi vår intervjuserie där vi tar oss ett kort snack med de personer som startat olika lokalgrupper på Facebook. Näst på tur är Marcus och Johan från Djurgårdsfamiljen – Nordväst. Alla grupper hittar ni här och finns inte din ort representerad, starta en och meddela oss så lägger vi upp den på sidan.

Marcus:  
Uppväxt och bor i Viksjö. Har varit DIF sen födseln men började gå som aktiv supporter 2011 om jag inte minns fel. Jag har alltid stått på Sofia, och har fortfarande alltid platser där, men eftersom många vänner är runt om arenan så flyttar jag platser titt som tätt. Jag har alltid velat skapa någon form utav ”gruppering” där jag kan visa mina vänner och framförallt alla som inte är DIF, att vi finns fler och närmre än vad de tror. Så en kväll fick jag ett meddelande på twitter utav Johan, och vi började smida lite planer på hur vi ska gå till väga. Vår första pubsamling var vi över 30personer, och vi kör lite pubsamlingar ibland. Innan cupfinalen samlades vi över 20st och åkte gemensamt in från Jakobsberg. Nu har vi vår grupp DIF NORDVÄST. Vi funderar dock på att byta namn, då ingen kopplar vad nordväst står för och det går riktigt segt att få in folk i gruppen.

Johan: 
Uppvuxen i Upplands-Bro men har flyttat runt en del i mitt vuxna liv, Farsta, Hallunda, Jakobsberg, St.Eriksplan, Nu är jag tillbaka som småbarnsförälder i mysiga Jakobsberg. Jobbar som Restaurangchef och står på 210:an.

Vad är det bästa med Järfälla/Upplands-bro?
Många säger att till exempel Jakobsberg är aik. Men folket har så fel, det är fler DIF än vad folk tror och det finns mycket att jobba med. Att rivaliteten finns, och vi får visa folk gång på gång att vi finns, det gör att Järfälla rockar.

Vad är din känsla, bor det många djurgårdare i Järfälla/Upplands-bro?
Bor fler än vad man tror. Lägger märke till det mer och mer, folk man inte hade någon aning om att de var DIF går helt plötsligt runt med en DIF tröja, eller joinat FB gruppen. Men på grund utav namnet så har vi inte fått in många procent utav vad vi skulle kunna få.

Hur många är ni i gruppen och hur har starten varit?
Vi börjar närma oss 200 i gruppen. Många är inaktiva och bara finns i gruppen, samtidigt som fler och fler visar intresse och kommer med inlägg. Vi har haft samlingar och har redan för någon vecka sen gjort event för stor samling till stadion-matchen. Vad kan vi göra för att aktivera fler djurgårdare gå på matcher, hemma & borta? Det är lite de som är grejen med dessa grupper. Ska hype, styr ihop samlingar, bussar, pubsamlingar, flaggor, t-shirts. Tillslut kommer folk fatta att det är på allvar, och kommer bli mer intresserade. Kanske den där killen som inte har någon att gå med, inser att han kan haka på och träffa nya DIF vänner.

Vilka aktiviteter hoppas ni kunna genomföra under detta år och nästa?
Detta år blir det nog bara samlingar innan matcher, lite parksamlingar och kanske någon pubsamling när det är bortamatch. Men nästa år när vi etablerat oss bra, och haft en del samlingar så alla börjat bli lite bekanta, så hoppas vi ju såklart på att kunna styra en fet buss med nordväst till någon grym bortaresa.

Har du någon vision för gruppen, något du verkligen skulle vilja förverkliga?
Jag skulle vilja att så många som möjligt köpte T-shirten vi skissar på. Så att människor på och utanför arenan börjar tänka ”vad är nordväst” eller ”är Järfälla DIF?”. På sofialäktaren ska vi synas, på familjeläktare, på aktiv sitt, på VIP-en, överallt.

Ett par sista ord: Gör något litet ibland för de andra i Djurgårdsfamiljen. Skänk en biljett till en junis, swisha Tifogänget och sista men viktigt som fan: Var medlem i Djurgården OCH Järnkaminerna.