Idag fortsätter vi vår intervjuserie där vi tar oss ett kort snack med de personer som startat olika lokalgrupper på Facebook. Näst på tur är Björn från Djurgårdsfamiljen – Nynäshamn. Alla grupper hittar ni här och finns inte din ort representerad, starta en och meddela oss så lägger vi upp den på sidan.

Hej! Först och främst, berätta lite om dig själv och varför du skapade gruppen?

Jag heter Björn och är 40 år, bor med min sambo, har en son som nu fyller 1 år och 2 bonusbarn, 2 tjejer 9, 11 som nu är frälsta djurgårdare och följer med på matcher när vi har tid, senast cupfinalen.

Är uppväxt i Farsta men flyttade till Nynäshamn för 10 år sen, och jag skapade gruppen DIF Nynäshamn 2013 på grund av att vi va ett kompisgäng som kunde dela med oss av silly season, diskutera fotboll och planera in matcher som vi skulle åka på hemma som borta och vem som tog hand om beställningen av biljetter mm.

Eftersom så bjöd kompisarna in sina vänner och bekanta och gruppen växte något.

 

Vad är det bästa med Nynäshamn?

Båtlivet, sportfisket, havet, soltimmarna som är i klass med Gotlands och de feta stränderna på öarna utanför, samt lugnet då det bara bor 25 000 i kommunen och 13 000 i tätorten.

Vad är din känsla, bor det många djurgårdare i Nynäshamn?

Svårt o säga, men jag har sett många på tågen hem från matcherna, men tror det är ganska jämt fördelat, mellan DIF aik och hif.

Hur många är ni i gruppen och hur har starten varit?

Vi är 43 stycken tack vare att ni drog igång den här kampanjen där vi fick ca 10-15st nya medlemmar och då bytte vi namn till Djurgårdsfamiljen Nynäshamn

Jag har funderat på att dela vår sida på forumen/anslagstavlorna som finns i kommunen, men med risk för att det blir cirkus i tråden så har jag inte gjort det än, men jag överväger det.

Vad kan vi göra för att aktivera fler djurgårdare i Nynäshamn att gå på matcher, hemma & borta?

Hemma matcher är lättare än borta, men eftersom vi bor en bra bit ut med så tar det med pendeltåg (utan toaletter) samt spårvagn ca 1.5 timmar enkel resa, så man drar sig ofta för att åka kollektivt.

Vi borde köra en kampanj i gruppen med tema samåkning, att de som kör inte behöver stå för någon biljett och bensinkostnad som vi gjort kompisar emellan ett gäng gånger och då tror jag det blir lättare att få folk att gå samt att det bara tar 30minuter med bilen

Vilka aktiviteter hoppas ni kunna genomföra under detta år och nästa?

Inget planerat men det vore kul att försöka samla ihop ett stort gäng o dra på derbyna samt europacupmatcherna tillsammans.

Har du någon vision för gruppen, något du verkligen skulle vilja förverkliga?

Ja fler medlemmar och fler administratörer, hitta på en logga som passar för Nynäs, samt göra en banderoll att ha med på matcher, trycka upp stickers och kanske även T-shirts

Sen att hitta ett ställe där man kan samlas och kolla på bortamatcher ihop, men idag är det väldigt få som visar allsvenska på krogarna.

Avslutningsvis, något du vill säga till alla djurgårdare som läser detta?

Fortsätt o rekrytera djurgårdare, barn som vuxna och börja med att ta med dom på en stormatch som  det blir mycket drag på, som till exempel när vi möter mff eller ifkgbg 😀