Idag fortsätter vi vår intervjuserie där vi tar oss ett kort snack med de personer som startat olika lokalgrupper på Facebook. Näst på tur är Stefan från Djurgårdsfamiljen – Östermalm / Djurgården. Alla grupper hittar ni här och finns inte din ort representerad, starta en och meddela oss så lägger vi upp den på sidan.

Hej! Först och främst, berätta lite om dig själv och varför du skapade gruppen?

Hej!

Mitt namn är Stefan Rundström och är 47 år, bor på Östermalm eller rättare sagt Norra Djurgården, med fru och två söner på 12 och 7 år.

Jag är Djurgårdare i 3:e generationen och sönerna följer så klart traditionen, de är aktiva i olika Djurgårdsföreningar såsom DIF fäktning, DIF pingis och DIF fotboll. Och till nästa säsong troligtvis även DIF AF.

Jag följer dock fotbollen mer än hockey och jag försöker gå på så många hemmamatcher som möjligt med mina söner och numera sitter jag oftast på familjeläkaren.

Mitt hjärta slår mycket för de mindre Djurgårdsföreningarna som kämpar för sin överlevnad och lever för sin idrott, men även för storföreningen – Djurgården.

Jag skapade gruppen så att Djurgårdare på Östermalm / Djurgården kan samordna och samverka med varandra så en känsla av gemenskap och helhet skapas, men också att de mindre föreningarna inom DIF som finns på Östermalm får en plattform att nå sin publik.

 

Vad är det bästa med Östermalm/Djurgården?

Att vi har allt! Från fåren som bräker i hagarna till nattugglornas hoande på Stureplan.

Vad är din känsla, bor det många djurgårdare i Östermalm/Djurgården?

Ja, vi är en skara.

Du lär dock inte märka det så mycket på Östermalms gator förutom på barnens ryggsäckar och träningskläder. Vi äldre har kanske en liten pin eller en annan liten detalj som kan avslöja klubbtillhörigheten till DIF, men Djurgårdsandan finns överallt och karaktäriserar verkligen stadsdelen.

Hur många är ni i gruppen och hur har starten varit?

Vi är runt hundra och lär nog röra oss där omkring, förhoppningsvis ökar vi med tiden.

Det går väldigt segt med engagemanget, men det finns några som gör inlägg och gör kommenterar. Jag hade dock räknat med detta och så får det vara.

Vad kan vi göra för att aktivera fler djurgårdare på Östermalm / Djurgården att gå på matcher, hemma & borta?

Det finns ett talesätt om oss på Östermalm – Alla håller på Djurgården, men ingen har varit på match.

Det ligger väl en liten sanning i det talesättet, men tror att samlingar inriktade mot barnfamiljer och samarbeten med de andra DIF-föreningarna med ex reducerade priser om man är medlem i en DIF-förening skulle generera ett större intresse att gå på matcher och då får föräldrarna upp ögonen för den härliga matchstämningen.

Vilka aktiviteter hoppas ni kunna genomföra under detta år och nästa?

Förhoppningsvis en samling som då troligtvis är väldigt familjeinriktad innan någon hemmamatch med grillning och lek vid Humlan.

Har du någon vision för gruppen, något du verkligen skulle vilja förverkliga?

Att knyta ihop Djurgårdsfamiljen på Östermalm / Djurgården och som jag nämnde tidigare att de mindre föreningarna inom DIF som finns på Östermalm får en plattform att nå sin publik och målgrupp.

Avslutningsvis, något du vill säga till alla djurgårdare som läser detta?

Att inte glömma att DIF inte bara är fotboll eller hockey, utan är en stor skara engagerade och drivna människor som brinner för sin sport och DIF.

Och fortsätt att visa att vi är Sveriges bästa supportar i vått och torrt.