Idag fortsätter vi vår intervjuserie där vi tar oss ett kort snack med de personer som startat olika lokalgrupper på Facebook. Näst på tur är Magnus från Djurgårdsfamiljen – Sjöstan. Alla grupper hittar ni här och finns inte din ort representerad, starta en och meddela oss så lägger vi upp den på sidan.

Hej! Först och främst, berätta lite om dig själv och varför du skapade gruppen?

Hej! Jag heter Magnus och bor med fru och tre barn i Sjöstan. Säsongare sedan 99, först klacken sedan Sektion E och numera på 107:an. Jag har varit involverad i Djurgårdsfamiljens arbete från början så det var naturligt att starta gruppen själv i Sjöstan.

Vad är det bästa med Sjöstan?

Förort med stads- och kvarterskänsla men ändå lugnt som ligger väldigt nära stan och våra hemmaarenor.

Vad är din känsla, bor det många djurgårdare i Sjöstan?

Ja det är rätt många även om vi inte är i majoritet. Sjöstan är en speciell söderförort då den är relativt ny. Aikare ser man knappt aldrig.

Hur många är ni i gruppen och hur har starten varit?

Vi är strax under 100 i dagsläget men borde kunna vara många många fler tycker jag. Behövs mer jobb för att få in alla!

Vad kan vi göra för att aktivera fler djurgårdare i Sjöstan att gå på matcher, hemma & borta?

Vi hade pubsamling inför cup-finalen med ungefär 30-40 personer och det tror jag är en bra väg. Vi har bra relation till en restaurang och ska köra fler samlingar. Det tror jag är en bra väg framåt. Jag hoppas vi kan göra en bortaresa i höst eller nästa år där vi kan samlas barn, unga och vuxna och ha kul tillsammans.

Vilka aktiviteter hoppas ni kunna genomföra under detta år och nästa?

Jag hoppas vi kan få igång lokalsouvenirer i gruppen och alla andra grupper för den delen. T-shirtarna i Stockholms Stolthet kampanjen var väldigt lyckad här och det är något folk saknar tror jag.

Har du någon vision för gruppen, något du verkligen skulle vilja förverkliga?

Det finns så otroligt många Djurgårdare i Stockholm och Sjöstan men inte så många lever ut sitt supporterskap. Min vision är att väcka upp folk, få dem att komma till puben när det är match, få dem till Stockholmsarenan och sedan själva sprida evangeliet!

Avslutningsvis, något du vill säga till alla djurgårdare som läser detta?

Alla kan bidra är lite av en klyscha men ändå så sant. Gå på match, sjung och ha roligt. Kom på pubsamlingar och träffa fint folk. I år är vi äntligen tillbaka i Europa och där har vi chansen att gå på riktigt minnesvärda matcher! DIF!.