Idag fortsätter vi vår intervjuserie där vi tar oss ett kort snack med de personer som startat olika lokalgrupper på Facebook. Näst på tur är Jonas från Djurgårdsfamiljen – Södermalm. Alla grupper hittar ni här och finns inte din ort representerad, starta en och meddela oss så lägger vi upp den på sidan.

Hej! Först och främst, berätta lite om dig själv och varför du skapade gruppen?

Det drogs igång grupper runtom i Stockholm, men ingen på Södermalm, så då tänkte jag att jag får väl ta tag i det. Är 42 år och bor på Södermalm. Djurgårdare sen barnsben och haft säsongsplåt i 17 år i sträck nu. Sittplatsgubbe.

Vad är det bästa med Södermalm?

Utelivet, och förstås närheten till Stockholmsarenan och Hovet.

Vad är din känsla, bor det många djurgårdare på Södermalm?

En hel del, mer DIF än AIK är min känsla, även om Hammarby är i klar majoritet.

Hur många är ni i gruppen och hur har starten varit? Vi ökar hela tiden, är i dagsläget 88 st.

Vad kan vi göra för att aktivera fler djurgårdare på Södermalm att gå på matcher, hemma & borta? En DIF-vänlig pub att samlas på vore inte fel. Överhuvudtaget att känna fler djurgårdare ökar nog chanserna att fler går på matcher.

Vilka aktiviteter hoppas ni kunna genomföra under detta år och nästa? Vi har inte kommit så långt med några konkreta planer än. Kanske börja med att samlas och se en bortamatch på nån pub för de som inte är på plats.

Har du någon vision för gruppen, något du verkligen skulle vilja förverkliga? Nä, mest som en mötesplats för folk som bor på Söder och är DIF.

Avslutningsvis, något du vill säga till alla djurgårdare som läser detta? Gå på matcherna. Sjung på matcherna och bidra till stämningen. Vi har den minsta men mest hängivna, trogna och fanatiska publiken i Stockholm. Var stolta och var med och bidra så växer vi ytterligare på sikt!