Idag fortsätter vi vår intervjuserie där vi tar oss ett kort snack med de personer som startat olika lokalgrupper på Facebook. Näst på tur är Stefan från Djurgårdsfamiljen – Sollentuna. Alla grupper hittar ni här och finns inte din ort representerad, starta en och meddela oss så lägger vi upp den på sidan.

Hej! Först och främst, berätta lite om dig själv:

Stefan Jernberg heter jag, är 35 år och född i Djurgårdsland på Kungsholmen men efter en uppväxt på Gotland och lite flyttar runt om på Kungsholmen igen har jag nu hittat Hem till Sollentuna där min fru kommer ifrån. Är gift och har två barn som är 3 och 5 år. En kul grej från det dagis våra barn går på, är att jag och en av mina polare som också har sina barn där, har gjort det till en grej att engagera hela dagiset till att bli Djurgårdare vilket nu lett till att alla barnen kommer och drar Djurgårdsramsor så fort vi kommer och hämtar. Vi har också köpt upp ett större antal DIF-kepsar som vi delat ut samt rivit av ett par kalas med Djurgårdstema med gnuggisar, klistermärken, tablettaskar med mera = succé. En inplanerad ”dagisresa” till en helgmatch är det vi skissar på nu. Jag började först gå på hockeyn framförallt i mitten på 90-talet men följer nuförtiden både hockeyn och fotbollen såklart. Håller framförallt till på familjeläktarna, men även rakt ovanför Sofialäktaren då 5-åringen nu tycker det är ”så coolt”.

Varför startade du gruppen?

Jag startade gruppen för att jag länge funderat över hur man kan samla krafterna i Sollentuna och läste ganska tidigt att DIF Västerort kommit igång med initiativet och tyckte det lät som en jävligt bra idé. Hatten av till honom för det! I slutet på 2000-talet startade jag och en kompis grupperingen Blue Brigade som höll låda framförallt på Hovet, vilket var en jäkla rolig resa att göra. Då flera av oss senaste åren har fått barn har gruppen vilat lite men vem vet, kanske står vi där snart igen. Att organisera likasinnade för att på olika sätt stödja och hylla laget i våra hjärtan är nåt som tilltalar mig helt enkelt.

Vad är det bästa med Sollentuna ?

I Sollentuna är det en härlig blandning av människor och det finns ett stort föreningsliv med mycket idrott vilket passar oss perfekt.

Vad är din känsla, bor det många djurgårdare i Sollentuna?

Folk säger att det finns en del gnagare i Sollentuna men det är ärligt talat inget jag har märkt. Däremot finns det väldigt mycket Djurgårdare och jag vet att det tidigare utgick organiserade resor från Sollentuna.

Hur många är ni i gruppen och hur har starten varit?

Vi är nu 251 medlemmar och målet måste ju vara att bli största gruppen i stan.

Vad kan vi göra för att aktivera fler djurgårdare i Sollentuna att gå på matcher, hemma & borta?

Bara genom att gruppen skapats har surret kommit igång och aktiviteten i gruppen är god. Vi gjorde en tävling och lottade ut biljetter i olika skolor eftersom det visade sig att flera medlemmar var lärare och liknande. Genom att anspela på det lokala känns det som att folk tycker att det är lättare att delta och tipsa om olika grejer.

Vilka aktiviteter hoppas ni kunna genomföra under detta år och nästa?

Framförallt engagera fler att gå på matcherna och som vi gjort tidigare, kunna lotta/dela ut biljetter till de som kanske inte har möjlighet eller råd att gå match.

Har du någon vision för gruppen, något du verkligen skulle vilja förverkliga?

Klibbor, en jävla massa klibbor ska vi pynta hela Sollentuna med. Det är målet just nu.

Avslutningsvis, något du vill säga till alla djurgårdare som läser detta?

Fortsätt med ert engagemang, litet som stort i alla möjliga sociala medier och på matcher. Framförallt rekrytera barn och strössla ut DIF-grejer till barnen så blir det en hype och en ”jag vill också ha..”-känsla.