Idag fortsätter vi vår intervjuserie där vi tar oss ett kort snack med de personer som startat olika lokalgrupper på Facebook. Näst på tur är Thomas från Djurgårdsfamiljen – Solna. Alla grupper hittar ni här och finns inte din ort representerad, starta en och meddela oss så lägger vi upp den på sidan.

Hej! Först och främst, berätta lite om dig själv och varför du skapade gruppen?
Thomas heter jag, 40-, allmän Djurgårdsfanatiker boendes i Solna.
Är ursprungligen frå Sollentuna men har tillbringat större delen av mitt vuxna liv(bortsett från en tid utomlands) i antagonisternas land norr om stan. Jag hyllar initiativet, ingen grupp fanns ju i Solna så någon måste ju ta steget.
Jag har på senare år varit mer aktiv som sponsor och del i affärsnätverket så detta blir förhoppningsvis en bra möjlighet att boosta kulturkänslan en aning.

Vad är det bästa med Solna?
-Att Råsunda Stadion inte finns längre.

Vad är din känsla, bor det många djurgårdare i Solna?
-Absolut! Jag tror att många Djurgårdare i Solna, av naturliga skäl inte vill skylta med sin postadress men är helt säker på att vi är fler än man kan tro.

Hur många är ni i gruppen och hur har starten varit?
-12st starka på 24h måste väl vara godkänt iaf.

Vad kan vi göra för att aktivera fler djurgårdare i Solna att gå på matcher, hemma & borta?
-Grundtanken till detta initiativ är riktigt bra. Samla fler i ett mer lokalt forum och upmana varandra, komma med kreativa förslag och hitta en gemenskap. Jag tror att man kan nå väldigt många som sällan eller aldrig går på match att göra det bara genom att skapa något kring tillhörigheten.

Vilka aktiviteter hoppas ni kunna genomföra under detta år och nästa?
-Pubsamlingar och minst en bussresa är realistiska målsättningar.

Har du någon vision för gruppen, något du verkligen skulle vilja förverkliga?
-En europaresa under en gemensam flagga/logga. Det krävs ju att de sportsliga resultaten går vår väg men det vore häftigt.

Avslutningsvis, något du vill säga till alla djurgårdare som läser detta?
-Vi supportrars egen marknadsföring är den allra bästa. För att vi som förening ska kunna nå nya nivåer både på läktaren och på planen så är rekryteringen enormt viktig. Fyll på med ”rätt folk” i de nyskapade lokala grupperna på FB och framförallt, använd dessa med kreativitet och respekt.