Idag fortsätter vi vår intervjuserie där vi tar oss ett kort snack med de personer som startat olika lokalgrupper på Facebook. Nummer två i ordningen är Börje från Vasastan. Alla grupper hittar ni här och finns inte din ort representerad, starta en och meddela oss så lägger vi upp den på sidan.

Hej! Först och främst, berätta lite om dig själv och varför du skapade gruppen?

Jag är konstant ute på sociala medier och på en tågresa mellan Småland och Stockholm läste jag artikeln om bakgrunden till Djurgårdsfamiljen – Västerort. Tyckte det lät som en grymt bra idé så jag startade upp gruppen på tåget. Har ju följt DIF Fotboll på plats i ca 45 år, i klacken, familjeläktaren, sektion F och klacken igen. Med barn på mellan 4 till 28 år är vi nu delvis spridda över Stockholmsarenan. Jag, äldsta dottern (admin Djurgårdsfamiljen – Bandhagen), hustrun och minsta dottern sitter på A223, mellangrabben på Apberget och äldsta sonen har stått på Sofia i många år. Gruppen bildade jag för att jag vet att vi är många men inte har någon naturlig samlingspunkt. Vore häftigt med fysiska samlingar inför vissa matcher, egna tishor och flaggor.

Vad är det bästa med Vasastan?

Har bott 12 år på Södermalm och det var en enda stor befrielse att flytta hit. En del gnagare och ytterst få vrak men en massa djurgårdare. Djurgårdsland helt enkelt. Vasaparken är ju en klassisk samlingsplats inför bortaderbyna på Råsunda/Friends så där kanske man skulle kunna ha samlingar oftare.

Vad är din känsla, bor det många djurgårdare i Vasastan?

Hur många som helst skulle jag vilja säga. Men det är lite som på Östermalm, man håller låg profil och skyltar inte så mycket med klubbtillhörigheten. 50/50 mellan gnaget och oss brukar det hävdas men det känns som att vi är fler.

Hur många är ni i gruppen och hur har starten varit?

Vi är 71 i gruppen och starten har varit lite seg. Många tittar på inläggen men få reagerar. Det tar sig hoppas jag.

Vad kan vi göra för att aktivera fler djurgårdare i Vasastan att gå på matcher, hemma & borta?

Bättre på att förmedla att vi när vi är som mest på tårna har bäst drag i hela Sverige. SvT och annan media lär inte göra det. Det är en klaustrofobisk känsla att höra kommentarerna på Cmore när bajen lirar. Är det Bagdad Bob eller Hasse Backe som kommenterar? Typ. Mer av lokala kampanjer som exempelvis det vi själva håller på med. Eventuellt fler gratisbiljetter eller kraftigt reducerade.

Vilka aktiviteter hoppas ni kunna genomföra under detta år och nästa?

Absolut en gemensam samling inför en hemmamatch och en bortaresa. Blir vi för få kan man ju kanske slå ihop sig med en annan grupp. Vore också nice med en banderoll och tishor.

Har du någon vision för gruppen, något du verkligen skulle vilja förverkliga?

Först att bli något större. Inte för saken i sig utan för att vi gör saker tillsammans. Ett naturligt häng helt enkelt. En dröm vore ju att ha en egen lokal på gatuplan med käk, försäljning m.m.

Avslutningsvis, något du vill säga till alla djurgårdare som läser detta?

Klä er i blått och gå på matcher hur det än går på planen. Försök vara en ambassadör som lockar och verkligen tar med nya människor på matcher. Vet inte hur många jag tagit med genom åren och jag har faktiskt aldrig varit med om att någon tyckt att det inte varit en häftig upplevelse. Att höra till just Djurgårdsfamiljen är det finaste som finns. Och det bästa är att den alltid finns där. Vad som än händer i livet i övrigt.