Idag fortsätter vi vår intervjuserie där vi tar oss ett kort snack med de personer som startat olika lokalgrupper på Facebook. Näst på tur är Patrik från Djurgårdsfamiljen – Västerort. Alla grupper hittar ni här och finns inte din ort representerad, starta en och meddela oss så lägger vi upp den på sidan.

Hej! Först och främst, berätta lite om dig själv och varför du skapade gruppen?

Jag heter Patrik Sundqvist, är 36 år, och bor för närvarande i Minneberg (Bromma) men jag är uppvuxen ute i Sundby (Spånga). Jag har en dotter på 2,5 år och en son på 2 veckor, så det är full fart där hemma.

Hela initiativet med de lokala grupperna startade med mitt blogginlägg, där jag berättar varför jag skapade Djurgårdsfamiljen – Västerort samt uppmanar alla djurgårdare att starta sina egna grupper. Jag hade gått och funderat på idén med lokala grupper rätt länge, egentligen redan sedan DIF:s Stockholms Stolthet kampanj för två år sedan, och vid olika tillfällen försökt förankra idén med DIF och ledande supportrar, och även om alla gillade idén så var det svårt att ”komma till skott”, så till slut bestämde jag mig för att helt enkelt bara köra och så fick det bära eller brista. Jag hade aktiverat mig i ett annat initiativ som startade på 11433 där idén var att skapa eget Content med främsta syfte att nå ut brett till Djurgårdsfamiljen och dra mer folk till matcherna, och det blev så att dessa båda initiativ samlades under en flagg – Djurgårdsfamiljen!

Vad är det bästa med Västerort?

Att Gösta ”Knivsta” Sandberg hade sin färgaffär nere i Ulvsunda där han även bodde. Det borde resas en staty över honom utanför hans hus eller i Ulvsundarondellen!

Vad är din känsla, bor det många djurgårdare i Västerort?

Ja definitivt. Där jag växte upp var det ca 50/50 DIF/aik. Bajen visste man inte ens att de fanns förrän långt senare.

Hur många är ni i gruppen och hur har starten varit?

Vi är över 400 personer just nu vilket är väldigt bra! Aktiviteten var lite låg i början men jag tycker det blir bättre och bättre för varje vecka. Vi har ju inte haft någon större träff än utan det blir upp till bevis nu när vi ska styra en pubsamling innan DIF-Kalmar och försöka fylla en bortabuss till Örebro-DIF. Jag har goda förhoppningar om att pubsamlingen ska bli riktigt grym, och det hade varit fantastiskt att fylla en hel buss med folk från Västerort och åka till Örebro!

Vad kan vi göra för att aktivera fler djurgårdare i Västerort att gå på matcher, hemma & borta?

Vi har ju tillsammans med DIF startat Djurgårdsfamiljens Biljettfond som syftar till att vi via de lokala grupperna ska distribuera gratisbiljetter till barn och ungdomar, för att på så sätt rekrytera framtidens djurgårdare. Detta är något jag verkligen brinner för, när mina barn är tonåringar och börjar stå i klacken vill jag att vi ska vara minst 15 000 – 20 000 på alla matcher och att klacken alltid ska vara sprängfylld. Och någon gång i framtiden, när jag är pensionär, vill jag att vi ska fylla hela Stockholmsarenan varje match och att jag bara ska kunna sitta på sittplats och njuta av stämningen som den nya generationen skapar på Sofialäktaren och Slakthuskurvan. Men för att göra detta krävs det att vi alla hjälper till för att rekrytera nya djurgårdare, och Djurgårdsfamiljens Biljettfond är ett utmärkt sätt att verkligen kunna hjälpa till och göra skillnad!

Vilka aktiviteter hoppas ni kunna genomföra under detta år och nästa?

Som jag nämnde är det planerat en pubsamling innan DIF-Kalmar och en bortamatch till Örebro (i samarbete med JK). Blir det lyckat så hoppas jag att vi under hösten och nästa år kommer kunna ha fler samlingar och styra fler bortamatcher. Jag hoppas även att vi kan ta fram egen logga, souvenirer och klibbor samt kanske måla någon banderoll. Men det får bli längre fram, steg 1 är att fler ska lära känna varandra och att vi ska knyta nya vänskapsband mellan oss djurgårdare här i Västerort.

Har du någon vision för gruppen, något du verkligen skulle vilja förverkliga?

Att fylla Kullens Bar på Tranebergsplan i närheten där jag bor med ca 100 djurgårdare, och att ”Skål för Djurgår´n” ekar ut från puben, det hade varit riktigt fett! Sen, som jag har skrivit tidigare, hade det varit trevligt att göra ett mer familjiärt event där folk tar med sig hela familjen och samlas på Tranebergsängen och typ grillar, spelar brännboll, och liknande. En enda stor Djurgårdsfamilj mitt på klassisk Djurgårdsmark där vi spelade fotboll i början av 1900-talet!

Avslutningsvis, något du vill säga till alla djurgårdare som läser detta?

Har ni inte redan gått med i er lokala grupp, gör det då omedelbart. Är ni redan med i en grupp, försök hjälp till att få igång ett bra snack i gruppen och dyk upp på samlingarna, vi Admins behöver allas hjälp för att detta ska lyckas. Vi gör ju inte detta för oss själva, utan tanken är ju att det ska vara något positivt och roligt för alla djurgårdare som är med i grupperna och att det ska bidra till att stärka engagemanget för Djurgår´n runt om i Stockholm!