Sett till matchbilden är givetvis oavgjort rättvist, sett till att deras kvittering skedde i 90:e är det givetvis galet bittert.

Återigen en match då det inte inte ser ut som spelarna är på tårna från start. Påminde till delar om hur vi startade mot både AIK och TFF. Aggressiviteten och hungern syntes inte till någonstans. Presspelet satt inte, men samtidigt straffade Elfsborg oss inte speciellt ofta. De sökte bollar bakom våra innermittfältare men hittade dem sällan. Bollen som leder fram till 1-0 är förvisso en sådan men helt allvarligt så tycker jag det är helt okej att han får skjuta där. Att han sedan får perfekt träff och att placeringen är lika bra är inte mycket att göra något åt. Elfsborg fick inte mycket boll i boxen under första halvlek, de fick komma runt på kanterna men det blev tyvärr farligt varje gång Lundevall hade bollen. DIFs kvittering är ett duo-nummer av en uppmärksam Karlström och en grym Ring. Att Karlström hugger på att Jon Jönsson får bollen på benskyddet är riktigt bra. Han håller den sedan perfekt innan han släpper den till Jonathan. Rings avslut håller absolut högsta klass. Det gör dock inte hans enfothet. Galet bra avslut men bara det att han tvingas lägga över den på vänster i det läget säger det mest om det. Av samma anledning slår han bort ett givet mål för att försöker avsluta med högern lite senare. Ledningen kommer mitt i en slutforcering av Elfsborg och precis där börjar jag fundera på om vi inte tar det här ändå. Många hängbjörkar bland de gulsvarta då.

Tycker även vi kommer ut bra i andra och har bra kontroll på matchen. Enda riktiga plumpen matchen igenom är de ständiga hörnorna de fick. Där låg vi ofta ett steg efter. Nu kapitaliserade de inte på dessa, men det ger dem flera fasta lägen. Man kan dividera huruvida det är smart att falla hem då man leder i slutet av match. De flesta lagen gör trots allt det, men igår tycker jag vi gav dem bollen nästan hela tiden och all fokus låg på att slå bort bollen. Vilket vi lyckades bra med, men den kom ju tillbaka lika fort då alla bytena var av defensiv karaktär. Vi hade ingen vapen att hålla dem ärliga med. De kunde ”fuska” i sina positioner hela tiden. Det kan jag tycka är tveksamt. Sedan måste det vara bättre att själv hålla i bollen än att lämna över den. Utan Jon Jönsson häxpipa hade det dock blivit en viktoria och Özcan hade gjort rätt. Svårt beslut där. Ett annat problem med alla defensiva byten är om motståndarna gör mål i typ 80:e minuten. Då har de redan ett bra momentum och ny energi från målet. Då har de en klart bättre position att göra ytterligare ett mål.

Isaksson: Två raketer som han ändå nästan är på. Ingen skugga över Isak.

 

Augustinsson: Elfsborg valde ut Jonis som svagaste länken och försökte, speciellt i första, överbelasta på hans kant. Gör ändå ett bra jobb.

Beijmo: Har hamnat lite i en svacka, intentionerna finns där men inte exekveringen. Lite slarvig med bollen.

JUL: Hade inte mycket att göra och får en liten annorlunda roll bredvid Danielson, då Marcus gärna står för uppspelen.

Danielson: Han är vår bästa mittback. Han söker spelare på ett helt annat sätt än övriga, slår svårare passningar rätt upp i banan som skapar tempo. Slår bollar framför löpande medspelare. Han har en naturligt timing i sina passningar, han kommer sällan fel. Grym.

 

Haris: Återigen visar han hur viktig han är för hela laget. De ständiga löpningarna, förmågan att hålla bollen och arbetskapaciteten är otroligt bra. Önskar lite mer framåt men i övrigt felfri, igen.

Karlström: Spottade upp sig rejält men slarvar ändå för mycket. Till skillnad från Danielson ligger Karlis ofta någon sekund fel i timingen av passningar. Ofta så att han väntar lite för länge med att slå den, så att han hamnar i tidsnöd och därmed blir kvaliteten ibland lidande. Att han håller i bollen för länge gör även att han tappar den helt i onödan. Annars tycker jag det funkade bättre än jag trodde från början. Stölden av Jönsson och passar till Ring var bra rakt igenom.

Walker: Han har en förmåga att ligga helt rätt i positionen och med sin arbetskapacitet stressar han motståndarna till sämre beslut och rånar dem på bollen. Täcker ytor bra och har fått rejäl fart på pinnarna, speciellt framåt känns det allt bättre.

Ring: Han har exakt det där som skulle kunna göra honom till en startspelare i en av de bättre ligorna. Målet var givetvis en delikatess, men hans rapphet i övrigt gör att han sticker ut. Hastigheten har gör sina aktioner i finns det få (någon?) i Allsvenskan som klarar av eller ens tänker på. Han kan avgöra en match helt själv. Galen spets. Tyvärr kommer han bort lite under matcherna.

 

Tino: Vet inte vilka direktiv han fått av Özcan men jag tycker han borde försöka att gå mer i djupet ibland. Som han spelar nu blir han väldigt förutsägbar i första läget. Sedan vet vi att han har kreativitet, tyvärr fick vi se mycket av den heller igår.

Badji: Han tar små steg varje match och man ser tydligt hur han tänker fotboll allt bättre, men jag undrar om det inte samtidigt hämmar hans naturliga instinkt till del. Oavsett är detta helt rätt i hans utveckling. Lite flyt vid målet men de räknas ändå.

 

Ju längre match led kändes det som Elfsborg kom allt närmare en kvitteringen samtidigt som tiden rann ut för dem. Flyt givetvis att de lyckades kvittera, dock får vi ta på oss skulden att vi tillät dem dominera sista 15-20.


Tony, Kungsholmen
Twitter: @TonyKungsholmen

 

Foto: Cristian Lopez
Twitter: @cck5t