Nu är dagen vi alla har sett fram emot efter cupsemifinalen mot aik 18:e mars. Mycket har hänt sen dess.

Det har varit jobbigt senaste dagarna. Det lägger vi bakom oss för tillfället. Vi är pressade, men revanschlusten osar i både trupp och supporterled. Motgångar är inget nytt för oss. Vi har rest oss förr. Om vi har haft det jobbigt är det inget mot vad Malmö har det nu. De hade tagit SM-titeln för givet redan innan allsvenskan hunnit starta. Hybrisen och tonläget får t.om. Solnalag att se avundsjukt på och vrida sig i sin egna bubbla. Men nu är det cupfinal 2018. De är huvudstaden mot Malmö. Sverige mot Danmark. Malmö kommer komma upp med 5000 supportrar, det är en derbyklack vi kommer möta på norra i jämförelse med deras mindre följen under tidigare år som kommer försöka ta ton mot oss.

Men idag är fullt fokus på att ge vårt kära Djurgården vårt fulla stöd i 90 min plus tillägg. Idag är dagen vi sätter på oss matchtröjan. Olika årgångar som ger minnen om vinster och guld. Idag hälsar vi på främlingar vi ser och ger komplimanger för deras matchtröja. Vi ger high fives till kidsen som reppar DIF. Vi beger oss tidigt till arenaområdet och träffar våra vänner. Vi sitter på pubar och restauranger. Vi hänger i gäng på Open air.

Detta är på intet sätt första titeln vi i DIF tar i fotboll, dock blott andra gången vi har möjlighet att säkra en titel på hemmaplan under modern tid. Cupfinalen 2002 mot gnaget var första titeln på hemmaplan under 2000-talet. Vid vinst blir detta sjunde titeln under 2000-talet, inga utom Malmö ligger i närheten av antalet titlar. De är verkligen inget man vill missa. Det tål att upprepas. DET ÄR VERKLIGEN INGET MAN VILL MISSA. Detta är en dag som har potential att bli magisk, en ny referenspunkt likt  “Partizanstäming” varit för oss i Djurgårdsfamiljen tidigare. Vi alla vill att Isaksson avslutar sin sista säsong i karriären med ännu ett pokallyft.

Jag kommer gå rakryggad till arenan. Årets matchtröja på. Vet att Malmö har mer att förlora än vi. Större press. Sist när vi var 12 000 på läktarna presterade vi bra och hade galna toppar. Både på läktarna och på plan. 3-0. Idag kommer Mrabti och Olsson tillbaka i startelvan. Kommer suga in känslan av att blicka ut över ett blårandigt Tele2. Höra hur klacken tystnar till efter SFGD, när klackledarna taggar till Sofialäktaren för att sedan starta första ramsan för matchen. Världens bästa Djurgårdsfamilj kommer vara på tårna. Från sittplats till ståplats och allt däremellan.


Alaska @ 11433.net

Foto: Cristian Lopez
Twitter: @cck5t
____________________________________________

Har du mot förmodan inte köpt biljett än, så gör du det här:
https://diffotboll-svff.ebiljett.nu/

Matchen börjar kl 15, men redan från kl 11 går det bra att hänga i arenaområdet. Läs mer om bla. Open air och andra samlingar här: https://www.jarnkaminerna.se/2018/05/04/cupfinal-open-air-har-ar-all-samlingsinfo/

Och info om Open air här
https://www.facebook.com/events/918387928341699/