Serieledare i Iran och Israel, Badji på plats i Turkiet och Omar Colley på väg bort?

Serieledare i Iran och Israel, Badji på plats i Turkiet och Omar Colley på väg bort?

Foto: Wikipedia

Den japanska fotbollssäsongen avslutades imorse (4/1) med cupfinalen mellan Kashiwa Reysol och FC Tokyo. Michael Olunga startade för Kashiwa men det här var inte hans eller lagets dag. Förlust med 1-2 och en mållös Olunga stänger en annars stark säsong för nykomlingen.

En annan före detta blårand som hade en tuff omgång var Omar Colley. Sampdoria förlorade med 1-0 borta mot Roma och Omar Colley, fick förvisso 90 minuter, men det lägsta betyget i Sampdoria tillsammans med lagkamraten Valerio Verre - 6,5 på en 10 gradig skala. Kanske berodde det på att andra tankar snurrar i huvudet på mittbacken? I Turkiet ryktas det om att Fenerbahce är intresserade och i England rapporterar Yorkshire Live att Sheffield United vill stärka sitt försvar med Colley. Under förra fönstret försökte även Fulham att få till en övergång. Detta samtidigt som italienska Tuttosport skriver att Sampdoria vill förlänga med Colley till 2025 för att inte tappa honom till Premier League. Fortsättning lär följa under Januari.

En övergång som är betydligt närmare är den för Aliou Badji från Al Ahly till turkiska Ankaragucu. I helgen var Badji på plats för att se hemmalaget vinna över Yeni Malatyaspor med 3-1. Vi kan hoppas att övergången blir klar i dagarna så att Badji blir spelklar inför Ankaragucu´s möten med storlagen Basaksehir och Fenerbahce som väntar.

Den franska ligan har haft uppehåll under nyår och startar den första veckan på året med en dubbelomgång. För Tino och Lyon väntar två tuffa möten mot Lens och Rennes.

Även i Benelux har det varit uppehåll och därmed spelledigt för Emil Bergström, Simon Tibbling, Kerim Mrabti och Gustav Engvall. Ligorna startar även de till helgen.

Det är däremot full rulle i både Israel och Iran där vi hittar blårandigt i toppen i respektive liga. Godsway Donyoh fortsätter att agera inhoppare för Maccabi Haifa som tog sin åttonde raka seger. 9 minuter blev det den här gången för ghananen. I Irans huvudstad Teheran är Hrvoje Milic ordinarie för sitt Esteghlal som är delad serieledare.

Djurgårdsfamiljen

Djurgårdsfamiljen

Hejar du på Djurgårn och är sugen på att bidra? Tveka in på att höra av dig via mail eller DM i sociala medier.