Olungas silly season är igång, Tibbling tillbaka i startelvan och Karlström kan göra debut i helgen!

Olungas silly season är igång, Tibbling tillbaka i startelvan och Karlström kan göra debut i helgen!

Foto: Lechpoznan

Michael Olunga (Kashiwa Reysol, Japan) 32 matcher - 28 mål:
Intresset för Olunga har satt igång på allvar och det rapporteras att Al-Duhail från Qatar har lagt ett bud värt 70 miljoner kronor. Intresse ska också finnas från turkiska Besiktas och klubbar i Kina.

Aliou Badji (Al-Ahly, Egypten) 0 matcher - 0 mål under säsong 2021:
Badji är på plats i Turkiet och gjorde sina första träningar med Ankaragucu under förra veckan. Klubben väntar på att få sitt transferförbud upphävt för att kunna presentera honom officiellt. Det ska röra sig om ett lån till att börja med.

Omar Colley (Sampdoria, Italien) 10 matcher - 1 mål:
Sampdoria studsade tillbaka starkt efter 0-1 borta mot Roma genom att slå Inter med 2-1 på hemmaplan. Colley spelade hela matchen och bidrog starkt till tre poäng.

Tino Kadewere (Lyon, Frankrike) 18 matcher - 7 mål:
Lyon hade en tuff start på bortamatchen mot Rennes och fick inte mycket att stämma. Efter 66 minunter och 2-0 till Rennes på tavlan fick Tino se sitt nummer hos fjärdedomaren och det var hans tur att kliva av planen. Lyon fick kort därpå ett mål bortdömt för hands och kanske tände det någon form av hopp för en kvart senare stod det 2-2 på tavlan vilket också blev slutresultatet. Med den poängen är Lyon ensamma serieledare med 1 poängs marginal ner till PSG och Lille med halva säsongen spelad.

Simon Tibbling (FC Emmen, Nederländerna) 11 matcher - 0 mål:
Tibbling var tillbaka i startelvan och fick göra 90 minuter! Men vad hjälpte det.. FC Emmen är hopplöst sist och har, efter 15 omgångar av ligan, fortfarande inte vunnit. 5 oavgjorda och 10 förluster gör att avståndet upp till kvalplats är 5 poäng och om de inte börjar vinna snart så finns det inte mycket som talar för att de spelare i den högsta serien nästa säsong.

Kerim Mrabti (Mechelen, Belgien) 15 matcher - 4 mål:
Gladare är det i grannlandet där Mechelen tog sin tredje raka seger då de slog tillbaka Antwerpen med 3-0 på hemmaplan. Kerim bildade anfallspar med Gustav Engvall och fick spela 71 minuter. Den här gången blev det inga mål men han har annars, likt laget, haft en bra formkurva med 3 mål de senaste 5 ligamatcherna.

Gustav Engvall (Mechelen, Belgien) 10 matcher - 0 mål:
Engvall var åter i startelvan efter att ha startat på bänken i några omgångar efter sin skadeperiod. Gick även han mållös från mötet med Antwerpen men är en populär spelare i Mechelen och kan nog bilda ett uppskattat anfallspar med Kerim om han håller sig skadefri. Varnad och utbytt i den 78e minuten blev helgens facit.

Godsway Donyoh (Maccabi Haifa, Israel) 9 matcher - 1 mål:
Satt på bänken under hela matchen i helgen. Maccabi Haifa leder den israeliska ligan med 8 poäng.

Pablo Dyego (CRB, Brasilien - Utlånad från Fluminense) 13 matcher - 4 mål:
Spelade 45 minuter när CRB som Confianca i Brasilianska Serie B.

Luis Solignac (San Luis, Chile) 2 matcher - 0 mål:
Saknades i matchtruppen för nionde matchen i rad. Har inte spelat en match sedan i November.

Jesper Karlström (Lech Poznan, Polen)
Den polska ligan återstartar under sista helgen i Januari men Lech Poznan träningsspelar mot Dynamo Moskva i helgen och kanske får Karlström göra debut redan då? Han anslöt till Poznan under förra veckan.

Djurgårdsfamiljen

Djurgårdsfamiljen

Hejar du på Djurgårn och är sugen på att bidra? Tveka in på att höra av dig via mail eller DM i sociala medier.