dif.se

Foto

Albion Ademi: ”Jag har sett Djurgården på Stadion”

Albion Ademi: ”Jag har sett Djurgården på Stadion”

Albion Ademi: ”Jag har sett Djurgården på Stadion”

Albion Ademi: ”Jag har sett Djurgården på Stadion”


Olle DIF Eriksson

Olle DIF Eriksson

3 år sen


Finsk-albanske talangen Albion Ademi är Djurgårdens senaste nyförvärv. Djurgårdsfamiljen fick en intervju över telefon med 21-åringen som väntas ansluta till laget först i nästa vecka.

Hej Albion, varmt välkommen till Djurgården!

Den där tröjan du bar i välkomstvideon på DIF.se, var hade du fått tag i den? – Det finns en hel del Djurgårdare i Mariehamn så de kom med en tröja till mig. De var jätteglada att jag skulle till Djurgården och berättade om alla fans och den fina atmosfären.

Det har varit många rykten kring dig den senaste tiden. Det är många klubbar som ska ha dragit i dig. – Ja, det stämmer. I Sverige var det framförallt Göteborg och Norrköping. Men även AIK ska ha varit intresserade. Ute i Europa var det bland andra schweiziska och turkiska lag i högsta divisionen och ett tyskt lag i andra divisionen som var intresserade.

Varför valde du Djurgården? – Jag har pratat med Bosse och blev övertygad om att detta är ett perfekt steg för mig, ett smart steg. Djurgården är en storklubb i Sverige och jag får en bra chans att flytta vidare till en större klubb ute i Europa en dag.

Och så har du finländaren Rasmus Schuller i laget. – Ja, det är bra för mig att ha någon som kan hjälpa mig med språket och att komma på plats.

Har du hunnit prata något med tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf om hur de vill att du ska spela? – Ja vi har pratat och jag gillar vad de sagt. Det blir samma position som i Mariehamn; vänster- eller högerytter. De vill att jag ska jobba hårt och det kommer jag att göra.

Vad vet du om Djurgården som klubb? – Jag har sett en allsvensk match i mitt liv och det var på Stockholms stadion typ 2012-2013 då Kasper Hämäläinen spelade i Djurgården. Jag minns inte resultatet men jag minns att det var en jättefin atmosfär.

– Men annars vet jag inte jättemycket, det är en av de största klubbarna i Sverige. Och jag vet att de vann 2019. Som liten kände jag till typ tre svenska lag; DIF, AIK, Malmö.

Vad har du för mål den här säsongen? – Vinna en titel, göra bra prestationer, visa upp vad jag kan och göra mål.

Du gjorde 14 mål på 22 matcher, det är riktigt imponerande. – Tack, kul att höra. Jag hade en riktigt bra säsong men jag borde ha gjort fler mål.

– Innan vi avslutar skulle jag vilja hälsa till alla Djurgårdare och tacka för alla hälsningar som jag har fått. Jag känner mig väldigt välkommen.

Vi tackar Albion Ademi och ser fram emot att se honom fara fram på kanterna på Tele2 framöver.

Faktaruta

Position: Yttermittfältare Född: 19 februari 1999 Längd: 1,73 m Tröjnummer: 11 Tidigare klubbar: IFK Mariehamn, PS Kemi, Ekenäs IF, Inter Turku, TPS Landskamper: Albanien U21 (5), Finland U19 (11), Finland U18 (2), Finland U17 (5).