Tung vecka för Amartey, Karlström derbyvinnare i Polen och comeback för Emil Bergström.

Västra Övre

Västra Övre

3 år sen

Michael Olunga(Al-Duhail, Qatar) 4 matcher - 1 mål:
 Det blev ingen cuptitel då Al-Duhail förlorade med 2-0 mot Qatars bästa lag Al-Sadd. Olunga började på bänken men kom in i paus. I veckans ligaomgång blev det dock vinst efter 2-1 mot Al-Ghafra. Olungas lag är tvåa i ligan, 13 poäng ifrån ligaledarna tillika Cupvinnarna Al-Sadd. En topp 3 placering innebär att laget får spela i asiatiska Champions League.

Tino Kadewere (Lyon, Frankrike) 26 matcher - 9 mål:
 Tino var åter i startelvan för Lyon och fick 86 minuter på plan i mötet med Marseille. Lyon hade chansen att gå upp på en andraplats i ligan efter att ledarna Lille tappade poäng men 1-1 mot Marseille gör att de är trea bakom PSG och Lille.

Daniel Amartey (Leicester, England) 8 matcher - 0 mål: Leicester har en tuff vecka bakom sig. Uttåg i Europa League (0-2 mot Slavia prag) följdes upp av 1-3 mot Arsenal. Nu kan Leicester fokusera på ligan och att ta en plats i Champions League till nästa år. Amartey startade mot Slavia Prag men fick gå av efter en timme och mot Arsenal blev det ett inhopp under matchens sista 20 minuter.

Omar Colley (Sampdoria, Italien) 17 matcher - 1 mål:
 Efter 14 raka matcher från start fick Colley sitta på bänken i helgens möte med Atalanta. En match som Sampdoria förlorade med 2-0.

Joseph Ceesay (Lechia Gdansk, Polen) 5 matcher - 0 mål:
 Ny match, ny start och ny seger. Livet i Polen är inte så pjåkigt för Ceesay. Inget mål den här veckan men återigen en bra insats som resulterade i seger. Lechia Gdansk har nu 3 raka segrar i ligan och ligger på en fjärdeplats med häng på Europaplatserna - 5 poäng upp i skrivande stund.

Jesper Karlström (Lech Poznan, Polen) 5 matcher - 0 mål
: Ny match, ny start.. och ja - en ny seger även för Karlström. Och vilken seger det blev till slut. I derbyt mot Warta Poznan hamnade Lech i underläge och Karlström fick gå av i den 67e minuten då offensivare alternativ skulle in i jakten på en kvittering. 1-1 kom i den 80e minuten och i den 94e kom också det avgörande 2-1 och Karlström fick fira sin första derbyseger i Polen.

Simon Tibbling (FC Emmen, Nederländerna) 14 matcher - 0 mål: Tibbling blev utan speltid för femte matchen i rad. I matchen mot Emil Bergströms Utrecht tog FC Emmen sin andra raka seger och har gett sig själv en liten strimma hopp, även om det ser fortsatt tufft ut. 10 matcher återstår i ligan och de har 5 poäng upp till kval och 10 poäng till säkrat kontrakt.

Emil Bergström (Utrecht, Nederländerna) 4 matcher - 0 mål: I samma match fick Emil göra comeback genom ett inhopp i den 81a minuten men det hjälpte föga och 1-0 till Emmen stod sig matchen ut.

Kerim Mrabti (Mechelen, Belgien) 24 matcher - 5 mål:
 Mechelen åkte på sin första förlust sedan i mitten på Januari då Oostende blev för svåra och resultatet skrevs till 2-0. Kerim spelade hela matchen för Mechelen.

Gustav Engvall (Mechelen, Belgien) 11 matcher - 0 mål:
 Fortfarande skadad.

Aliou Badji (Ankaragucu, Turkiet) 4 matcher - 1 mål:
 Saknades i truppen för andra matchen i rad.

Besard Sabovic (Kayserispor, Turkiet) 2 matcher - 0 mål:
 Matchledigt under förra veckan.

Julian Kristoffersen (Salernitana, Italien) 1 matcher - 0 mål:
 Satt på bänken under hela matchen i det mållösa mötet med Reggiana.

Astrit Ajdarevic (Akropolis) 0 matcher - 0 mål: Matchledigt under förra veckan.

Christian Rubio Sivodedov (Akropolis) 0 matcher - 0 mål: Matchledigt under förra veckan.

Oscar Pettersson (Akropolis) 0 matcher - 0 mål: Matchledigt under förra veckan.

Wilhelm Loeper (Helsingborg) 0 matcher - 0 mål: Spelade 78 minuter i Helsingborgs 2-1 förlust mot Dalkurd. Gick mållös av banan och Helsingborg är ute ur cupen efter 2 svaga matcher.

Seon Min-Moon(Gimcheon Sangmu) 1 matcher - 0 mål: Moon är utlånad till Gimcheon Sangmu i den Sydkoreanska andra divisionen i år. 41 minuter blev det i premiären mot Ansan Greeners som slutade 1-1. Det blir däremot inga blårandiga möten i serien i år då Julian Kristoffersen och Philip Hellquist har lämnat sina respektive klubbar.