Västra Övre

Västra Övre

3 år sen

Daniel Amartey (Leicester, England) 11 matcher - 1 mål:

Amartey startade i bortamatchen mot West Ham men hade en jobbig afton. Utbygg i paus i en match som West Ham vann med 3-2.

Michael Olunga(Al-Duhail, Qatar) 9 matcher - 6 mål:

Ligan i Qatar avslutades i helgen och Al Duhail slog Al Ahli Doha enkelt på hemmaplan. 4-0 skrev siffrorna till och Olunga hann med att göra 2 mål. I veckan startar laget sitt gruppspel i asiatiska Champions League där man möter Hrvoje Milic´s iranska lag Esteghlal samt ett lag från Irak och Saudiarabien.

Tino Kadewere (Lyon, Frankrike) 30 matcher - 10 mål:

Saknades i matchtruppen pga skada.

Omar Colley (Sampdoria, Italien) 22 matcher - 1 mål:

Sampdoria förlorade med 2-0 mot Napoli och Omar spelade hela matchen som vanligt. Sampdoria fortsätter att rent generellt slå bottenlagen och förlora mot topplagen vilket ger en stabil mittenplacering.

Joseph Ceesay (Lechia Gdansk, Polen) 5 matcher - 0 mål:

Saknades på nytt p.g.a. skada.

Jesper Karlström (Lech Poznan, Polen) 10 matcher - 0 mål
:

Karlström startade i mötet mot serieledarna Legia. En varning i den 82a minuten var det avtrycket som vår gamla kapten gjorde i protokollet i en mållös tillställning.

Simon Tibbling (FC Emmen, Nederländerna) 14 matcher - 0 mål:

Ny match på bänken för Tibbling och ny seger för Emmen. Tibbling har inte fått någon speltid sedan i slutet på januari och nu när laget har hittat en riktigt fin form så lär det dessvärre fortsätta så. Emmen har, efter 4 segrar och 3 kryss på de 7 senaste, nu bara en poäng upp till kval. Det som såg så nattsvart ut för laget för några veckor sedan är nu fullt möjligt.

Emil Bergström (Utrecht, Nederländerna) 5 matcher - 0 mål:

Saknades i matchtruppen inför hemmamatchen mot Feyenoord.

Kerim Mrabti (Mechelen, Belgien) 28 matcher - 5 mål:

Mechelen är tillbaka på vinnarspåret! Lördagens 4-2 seger över Waregem gör att de har allt i egna händer inför den sista omgången av grundserien. En vinst nästa helg gör att de får spela i den belgiska ligans slutspel om en plats i Europa League. Förlust eller kryss gör att de hamnar i ingenmansland och att säsongen är över. Kerim spelade 68 minuter i helgen men gjorde inga poäng.

Gustav Engvall (Mechelen, Belgien) 11 matcher - 0 mål:

Är fortsatt skadad.

Aliou Badji (Ankaragucu, Turkiet) 9 matcher - 2 mål:

Badji-gol! Senegalsen fick chansen från start och tog den. Hans 1-0 i det svåra bortamötet mot Konyaspor, som slutade 1-1. I veckans andra match, mot Genclerbirligi, startade han och fick en halvlek. Ankaragucu vann med 2-1 och lämnar en bra vecka bakom sig med 4 viktiga poäng i bottenstriden.

Besard Sabovic (Kayserispor, Turkiet) 4 matcher - 0 mål:
 Dubbelt upp med matcher även för Kayserispor men Sabovic lever en ganska anonym tillvaro. 1-1 mot Trabzonspor följdes upp med förlust 1-0 mot Antalysapor. Sabovic gjorde två inhopp på 5 respektive 19 minuter.

Julian Kristoffersen (Salernitana, Italien) 5 matcher - 0 mål:

Salernitana checkar av en bra vecka med 2 vinster och ett tydligt avtramp i toppstriden. De 6 nya poängen gör att det ser ut att stå mellan de och Lecce om den sista direktplatsen till Serie A. I skrivande stund ligger Lecce 1 poäng före. Kristoffersen fick 19 minuter i veckans möte med Entella. Norrmannen väntar på första målet för sitt nya lag.

Sam Johnson (Sabah FC, Malaysia) 5 matcher - 1 mål:

En väntad förlust för Sabah mot Malaysias bästa lag Johor, 1-4 och inga mål för Sam Johnson. Sabah har en tuff inledning på den nya säsongen med 5 poäng på de 7 inledande matcherna.

Othman El Kabir (Ural, Ryssland) 14 matcher - 1 mål:

Saknades i matchtruppen för tredje matchen i rad.

Alexander Abrahamsson (Akropolis) 1 match – 0 mål: Startade direkt för sin nya klubb och gjorde 87 minuter i matchen mot Brage som slutade 1-1.

Mattias Bouvin (Akropolis) 1 match – 1 mål: Matchens första mål gjordes av Bouvin som verkar ha växt in riktigt fint i laget efter en bra försäsong. Blir spännande att följa! 69 minuter blev det i premiären.

Oscar Pettersson (Akropolis) 1 match – 0 mål: Spelade 90 minuter på sin vänsterkant och assisterade till Bouvin´s 1-0. Det blir intressant att se hur Petterssons utveckling blir med en hel säsong i superettan och regelbunden speltid.

Christian Rubio Sivodedov (Akropolis) 1 match – 0 mål: Startade på innermittfältet och drog på sig en varning. Gick av i den 87e minuten i ett dubbelbyte med Abrahamsson.

Astrit Ajdarevic (Akropolis) 0 match – 0 mål: Saknades i matchtruppen.

Adam Bergmark-Wiberg (Falkenberg) 1 match – 0 mål: ABW gick mållös av premiären som förlorades med 1-0 mot Gais. 90 minuters speltid blev det och vi får se om han kan följa upp succén i cupen under säsongen.

James Keene (Öster) 1 match – 0 mål: 35-åringen fortsätter i Öster och startade i 1-0 segern borta mot Örgryte.

Hampus Nilsson (Trelleborg) 1 match – 0 mål: Verkar vara Trelleborgs första val i målet i år och stod hela matchen mot Norrby som Trelleborg vann med 2-1. Kul för Hampus som har ett par skakiga år bakom sig!

Dzenis Kozica (Trelleborg) 1 match – 0 mål: Hampus Nilsson har fått blårandigt sällskap i Kozica och i premiären låg Kozica bakom kvitteringen med sin assist. 90 minuter blev det och Trelleborg har nog stora förväntningar på Kozica som gjort det så bra i Jönköping Södra i samma serie.

Frej Engberg (Vasalund) 1 match – 0 mål: Den gamle DIF-junioren är åter i elitfotbollen och startade på vänsterflanken i Vasalunds 3-5-2. Vasalund tog ledningen med 1-0 men en utvisning senare så var det kört och J-Södra vann enkelt med 5-1.

Kebba Ceesay (Vasalund) 1 match – 0 mål: Även i Vasalund är det dubbelt blårandigt. Kebba är, sin vana trogen, mittback och spelade 90 minuter mot J-Södra. En varning på kontot i en premiär som Solna-klubben nog helst vill glömma.