Vecka 28 summerad för våra gamla- och utlånade spelare.

Västra Övre

Västra Övre

3 år sen

Gustav Engvall (KV Mechelen, Belgien) 0 matcher – 0 mål: Mechelens försäsong fortsätter och man ger hela truppen speltid. 2 matcher på 2 dagar även denna vecka. Engvall satt på bänken i Lördagens möte med grekiska Volos men fick starta i 1-3 förlusten mot belgiska Westerlo.

Kerim Mrabti (KV Mechelen, Belgien) 0 matcher – 0 mål: Kerim fanns med från start i 2-1 segern över Volos. Nästa helg drar årets säsong igång och han finns med stor sannolikhet med från start även då.

Luis Solignac (El Paso Locomotive, USA) 11 matcher – 3 mål: El Paso fortsätter att vinna och den här veckan var det Las Vegas Lights som agerade motståndare. 1-0 på hemmaplan innebär en andraplats i serien med en match mindre spelad än ledarna från Phoenix. Solignac spelade 81 minuter utan att hitta nätet.

Joseph Ceesay (Lechia Gdansk, Polen) 0 matcher – 0 mål: Spelade 45 minuter i genrepet mot FK Panevezys. Matchen vanns med 3-2 och Lechia går in i nästa helgs premiär med en seger i ryggen. Jagiellonia väntar på bortaplan på lördag.

Mattias Bouvin (Akropolis) 12 matcher – 1 mål:
Spelade 72 minuter när årets överraskning Norrby kom på besök. Matchen vanns av bortalaget med 3-0 och Akropolis är numera jumbo i Superettan med bara 2 segrar på 12 matcher.

Astrit Ajdarevic (Akropolis) 4 match – 0 mål:
Även Astrit startade matchen mot Norrby och fick 55 minuter den här helgen.

James Keene (Öster) 11 matcher – 2 mål:
Spelade 90 minuter i Lördagens möte med Värnamo. Matchen vann Värnamo med 2-0 och även Öster är inne i en dålig period just nu med 1 seger på de 6 senaste matcherna.

Dzenis Kozica (Trelleborg) 11 matcher – 2 mål:
Landskrona chockstartade mötet med Trelleborg och ledde med 3-0 efter 20 minuter. Trelleborg jobbade sig in i matchen med 2 reduceringar men när klockan slog för full tid stod serieledarna där med en 4-2 seger. Kozica spelade hela matchen men lyckades inte göra några poäng den här gången.

Wilhelm Loeper (Helsingborg) 9 match – 1 mål:
Helsingborg tog sin tredje raka seger när Västerås kördes över med 4-0 på bortaplan. Loeper startade och gick av efter 86 minuter och med en varning i protokollet.

Johan Andersson (GAIS) 11 matcher – 0 mål: GAIS har det tufft just nu. I helgen kom den sjunde förlusten på åtta försök och man är bara 3 poäng ifrån nedflyttning. Johan Andersson spelar regelbundet och startar ofta. Så även i helgens 0-2 mot Brage där det blev 82 minuter på plan.

Alhaji Kamara (Randers FC, Danmark) 1 match – 1 mål: Den danska ligan sparkade igång i helgen och Randers började på bästa sätt. 2-0 borta mot Vejle innebär, i skrivande stund, att de leder ligan. Kamara gjorde lagets andra mål och byttes ut i den 90e minuten.

Simon Tibbling (Randers FC, Danmark) 0 match – 0 mål: Tibbling började på bänken men fick göra debut för sin nya klubb i den 72a minuten. Vi håller tummarna för att speltiden i Randers blir betydligt större än den var under förra årets säsong i FC Emmen.

Emil Bergström (Willem II, Nederländerna) 0 matcher – 0 mål: 90 minuter, hållen nolla och vinst! Kanske har Emil kommit helt rätt nu. 3-0 i helgens träningsmatch mot Excelsior och en startplats lovar gott inför framtiden! Nederländska Eredivise startar dock först om en månad.

Kasper Hämäläinen (TPS Åbo, Finland) 1 matcher – 0 mål: Hämäläinen är tillbaka i TPS Åbo, klubben han tillhörde när han flyttade över östersjön till blåränderna. I veckan gjorde han sina första minuter efter att ha blivit inbytt mot Kokkola. Låter motståndarna okända? Det är de nog för de flesta. TPS har ramlat ur högsta ligan i Finland och kämpar sig tillbaka men det går tungt. Med bara 2 gjorda mål på de senaste 7 ligamatcherna så huserar de i den nedre halvan av tabellen.

Niklas Gunnarsson (Strömsgodset, Norge) 10 matcher – 0 mål: Årets säsong verkar bli snarlik den förra för Gunnarsson och hans Strömsgodset. Han är given i backlinjen och spelar 90 minuter i stort sett varje vecka samtidigt som laget går halvknackigt och får slåss för ett nytt kontrakt även i år.

Besard Sabovic (Khimki, Ryssland) 0 matcher – 0 mål: Sabovic har bytt Turkiet mot Ryssland och finns nu i Khimki. Laget genrepade mot Spartak Moskva i helgen och Sabovic fanns med från start. Nästa vecka kickar säsongen igång och de ställs direkt mot svårast möjliga motstånd i form av Zenit.

Godsway Donyoh (Maccabi Haifa) 0 matcher – 0 mål: Donyohs karriär går under radar i Israel men han gör bra ifrån sig. Ligan är avslutad och Maccabi Haifa avgjorde den tidigt. Godsway stod för 8 mål på 28 framträdanden och avslutade starkt med 4 mål på 8 matcher. I veckan kvalade laget till Champions League mot Kairat Almaty från Kazakstan. Det blev dock förlust med 2-0 och totalt 3-1 vilket innebär att de nu ställs mot Dinamo Tbilisi från Georgien i kvalet till Europa League.

Följande har inte spelat under veckan som gått:

Jonatan Augustinsson (Rosenborg, Norge) 6 matcher – 0 mål:

Pablo Dyego (Fluminense, utlånad till Atletico GO, Brasilien) 4 matcher – 0 mål: