Erik Wibaeus

Foto

Spelarbetyg Djurgården - Sirius: En monumental överkörning

Spelarbetyg Djurgården - Sirius: En monumental överkörning

Spelarbetyg Djurgården - Sirius: En monumental överkörning

Spelarbetyg Djurgården - Sirius: En monumental överkörning


Beckentauer

Beckentauer

3 år sen


Efter en tafatt insats nere i Halmstad kom Sirius på besök till Stockholm. Om någon tvivlade på lagets moral eller hunger efter Halmstadsmatchen så är det nog inte speciellt många som tvivlar idag. Det blev en utskåpning modell större och då var nog slutsiffrorna 5-1 till och med i underkant. Nedan följer spelarbetygen.

Jacob Widell Zetterström - 5

Hade knappt något att göra på hela matchen. Sirius orkade knappt över egen planhalva i den första halvleken och när dom väl gjorde det så sprang dom minst en meter offside. Agerade stabilt i spelet med fötterna och visade att han absolut inte vill vara en temporär lösning i målet. Känns väldigt samspelt med backlinjen och styr sitt lag på ett bra sätt bakifrån. Givetvis chanslös på målet. Svårbedömd då han nästan inte behövde göra en enda kvalificerad räddning.

Aslak Witry - 7

Inledde piggt när han stormade fram på sin kant och slog flertalet fina inspel. Hade ett giftigt samarbete med Chili som skapade rejält med trubbel för Dennis Widgren och Sirius övriga backar. Mattades sedan av något i takt med att laget också slog av lite på takten. Skött sig exemplariskt i defensiven och kunde mycket väl ha blivit noterad för någon assistpoäng om hans inspel förvaltats på bättre sätt. En bra insats av Aslak!

Jacob Une Larsson - 8 (UT 62')

En jätte i försvaret och ovanpå det målskytt. Vann allt i luften mot en tämligen isolerad Kouakou och fördelade passningar på ett tryggt sätt både centralt men också ut på kanterna. Vackert nickmål på Manges frispark där han fick skruva in den från ganska långt avstånd. I princip en fläckfri insats bortsett från någon felpassning på mittplan. Blev antagligen utbytt för att få vila lite när matchen ändå var avgjord.

Jesper Löfgren - 7

Andra matchen från start i årets allsvenska och han skötte sig alldeles utmärkt. Vann massor av dueller och visade även upp sin fina passningsfot när han spelade förbi Sirius förstapress gång på gång. Samspelet med Une fungerade perfekt och det kändes verkligen inte som en ersättare med tanke på hans lugn och stabilitet. Känns nästan lite konstigt att han mestadels får agera inhoppare, men så som vi valt att formera laget finns det tyvärr inga alternativ. Förtjänar helt klart mer speltid än han får.

Elliot Käck - 8

Solklart Elliots bästa insats för säsongen! Var nästan ostoppbar i offensiven där han flera gånger tog löpningar in bakom Sirius högerback och hotade med inspel. Mycket fin assist till 4-0 målet där han hittade Chili på bortre stolpen med ett perfekt inspel. Kunde även blivit målskytt i den andra halvleken när han drog på ett riktigt tungt vristskott, men skottet smet någon halvmeter utanför. Älskar att se Elliot spela såhär respektlöst, då är han tveklöst en av seriens bästa vänsterbackar.

Rasmus Schüller - 8 (UT 71')

Som natt och dag jämfört med senaste matchen. Var ett riktigt ankare som bara dammsög upp andrabollar och fördelade passningar i helt rätt tillfällen till helt rätt spelare. Hade ett finger med i nästan varje farligt anfall tack vare hans speluppfattning och förmåga att placera sig rätt i nästan varje situation. Framförallt i hemmamatcherna har han haft en förmåga att värdera när han ska trycka framåt och när han ska falla av på ett perfekt sätt och just den egenskapen har gjort att laget kunnat få det enorma tryck vi skapat runt motståndarnas straffområde. En riktig fältherre.

Hampus Finndell - 8

Kompletterar verkligen Mange och Rasmus på ett perfekt sätt. Skarvar på en touch i trängda lägen, hittar ofta ytor att bli spelbar i och har en riktigt fin speluppfattning. Har visat att tvåvägsrollen passar honom helt perfekt när han får smyga sig in i straffområdet, men även i kombinationsspelet vid speluppbyggnaden längre ner i planen. Gjorde sitt tredje mål för säsongen när han avslutade ett vackert förarbete av Chili med att dunka upp bollen i det bortre krysset med fel fot. Har blivit en något otippad målskytt, men man kan bara glädjas åt att det äntligen lossnat för honom efter några år av ökenvandring. Självskriven i startelvan.

Magnus Eriksson - 9

Superlativen börjar nästan ta slut. Kan inte nog understryka hur viktig Mange är med sin vinnarskalle och som ledare på planen. Agerar alltid med ett enormt lugn och känns otroligt rutinerad i varje aktion på planen. När han dessutom står för tre poäng i samma match är det bara att låta snålvattnet forsa. Ska väl tilläggas att hans mål är en rätt stor målvaktstavla, men likväl tar han avslutet. Står nu på 7 assists efter 11 omgångar. Siffrorna talar väl sitt tydliga språk.

Edward Chilufya - 9 (UT 81')

Det har efterfrågats distinktion och poäng från Chili, så gårdagens insats kom rätt lägligt. Fantastiskt förarbete till 2-0 målet där han tog sig förbi Roche och fick Tim Björkström att inse hur snabb han faktiskt är. Även påpassligt 4-0 mål där han följde med på den bortre stolpen och placerade in Käcks inspel från en väldigt snäv vinkel. Däremellan kostade han dock på sig att bränna öppet mål från 4 meter, så det kändes lite extra skönt att han fick sätta en boll. Hade total lekstuga mot Widgren ute på sin kant och om han inte hade mattats av lite i den andra halvleken hade det här nästan kunnat sluta tvåsiffrigt. Tror möjliga intressenter fick lite förnyat intresse efter gårdagen.

Kalle Holmberg - 6 (UT 62')

Många kanske tycker att han var rätt anonym igår, men jag tycker Kalle stod för en bra insats. Fungerar bra som länk både vid uppspel men även i kombinationsspelet på offensiv planhalva. Vann många närkamper och stod för flera fina skarvar till medspelare i intressanta lägen. Fick inga jättelägen, men var i allra högsta grad delaktig i anfallsspelet längre ner i planen. Är otroligt viktig för det här laget både när det gäller presspelet men även i kombinationsspelet på offensiv tredjedel.

Haris Radetinac - 6 (UT 62')

Vände ut och in på sin ytterback under större delen av första halvlek, men kom ändå inte riktigt loss. Som alltid stark i pressen på bollhållare och i det felvända spelet. Fick till ett fint avslut i början på den andra halvleken, men avslutet smet precis över. Såg väldigt spelsugen ut även om han stundtals hade lite problem med bollkontrollen. Gjorde blott sin andra start och var därför kanske trött när han i den 62:a minuten blev utbytt. En bra insats, men saknade kanske lite spets i dom sista aktionerna.

Bänken

Emir Kujovic - 5 (IN 62')

Ett ganska piggt inhopp av Emir som vann en hel del dueller och fördelade bollar till medspelare. Såg faktiskt rätt spelsugen ut även om han kanske inte hann uträtta jättemycket.

Nicklas Bärkroth - 5 (IN 62')

Försökte utmana ute på sin kant och fick även en hockeyassist på 5-1 målet. Kom kanske inte loss sådär väldigt många gånger, men försökte skapa något när läge gavs.

Jesper Nyholm - 5 (IN 62')

Riktigt roligt att se Jesper tillbaka på fotbollsplanen även om han kanske var lite ringrostig. Skickade ett par passningar lite hur som helst, men satte samtidigt ett par 60-meterspassningar på läppen. Gjorde sitt i försvarsarbetet också. Ungefär vad man kan förvänta sig av en comeback.

Emmanuel Banda - 6 (IN 71')

Såg väldigt spelsugen ut när han kom in. Täckte stora ytor och tog många löpningar in i straffområdet för att gå på avslut. Nickade även in 5-1 målet på ett påpassligt sätt. Har blivit lite av en boxspelare när han gjort mål i två raka hemmamatcher. Ser väldigt pigg och kreativ ut.

Joel Asoro (IN 81')

Spelade för kort tid för att betygssättas.

Kim & Thomas - 9

Första tio minuterna var kanske lite trevande, men sen var det en ren och skär styrkedemonstration. Högt presspel, mycket rörelse på spelarna och ständiga hot både i djupled och i boxen. Laget ville framåt hela tiden och man ville helst göra det med ytterbackarna för att få in så många som möjligt i straffområdet. Man visade styrka i återerövringarna och kunde anfall i våg på våg utan att Sirius knappt kom över egen planhalva. Rasmus var perfekt i sin ankarroll där han kunde bryta massvis av anfallsförsök från Sirius sida, men även genom att han vann mängder av dueller och kunde fördela vidare spelet. Man kan lugnt säga att taktiken med att stå högt med laget gav Sirius enorma problem. Man lyckades aldrig ta sig ur det järngrepp blåränderna hade i den första halvleken, utan man fick helt och hållet ställa in sig på att freda sitt mål. Det gick väl sådär kan man lugnt säga. 4-0 efter 40 minuter och det var till och med i underkant. Det var längesen jag såg en så monumental överkörning överhuvudtaget. I den andra halvleken var matchen såklart avgjord, så då var det inte så konstigt att laget slog av på takten och att man "luftade" några spelare. Det här var verkligen en fjäder i hatten för Kim och Thomas. En total taktisk överkörning där laget visade vilka som är bäst.

SpelarbetygDjurgårdens IF