Nobbes Djurgårdsbilder

Foto

Efter Malmö, inför Degerfors

Efter Malmö, inför Degerfors

Efter Malmö, inför Degerfors

Efter Malmö, inför Degerfors


Micke DIF är Nr 1

Micke DIF är Nr 1

3 år sen


Blev ingen baksmälla efter champagne föreställningen mot bajen. Blev något helt annat i mina ögon. Blev en match som gav fotbollsälskaren i mig det mesta av det jag önskar. Ja, självklart, jag hade velat vinna. Men jag hade inte tyckt att det var hundra procent rättvist. Jag älskade sättet som båda lagen, med blanka vapen, ville vinna på sina styrkor. Det var i mina ögon en ruggigt bra fotbollsmatch. Det smällde. Chanser via finurligt och bra spel avlöste varandra. Jag var nöjd efter matchen. Absolut, Malmö skulle ha haft ett rött kort. Hur domaren missar det, är en av dessa gåtor som man inte kan förstå. Med en normal målvakt hade vi absolut förlorat, men Jacob (Widell Zetterström) visade gång på gång det som dom på Kaknäs ser varje vecka. Fortsätter han spela på denna nivå är det bara en tidsfråga innan någon större klubb kommer lägga anbud. Det faktumet är det som gör att jag önskar att vi värvar Aleksandr (Vasyutin) permanent.

Haris var riktigt bra. Blev förvånad hur enkelt han passerade Beijmo. Men Haris är ett unikum med allsvenska mått mätt, tycker faktiskt han utvecklas fortfarande. Jag tyckte alla var bra. Förutom missen vid straffen var jag helt nöjd med Jesper (Nyholm). Vårt mittlås var väldigt samspelta, tuffa och resoluta. Elliot (Käck) hade en tuff uppgift som jag tyckte han löste bra. Hampus (Finndell) fick kritik, som jag var helt oförstående till. Slet bra, höll upp pressen och skaffade sig dessutom ett kanonläge för att göra mål. Men bäst på plan, förutom Jacob, var enligt mig Edward (Chilufya). Tyckte att han spelade ett stort spel hela matchen. Var som att titta på den jag tycker han påminner mest om i världsfotbollen, Sadio Mané i Liverpool. Summa summarum, en härlig fotbollsmatch som jag känner mig lycklig att laget i mitt hjärta deltog i .

Dags för Degerfors. Uppe på Stora Valla så åkte vi på en osannolik torsk. Edvardsens mål kommer förmodligen bli årets mål. Men det målet speglade överhuvudtaget inte matchbilden. För dom som bara läser resultat kan jag tänka mig dom tror på en lätt match imorgon. Jag har sett dom i två av dom senaste fyra matcherna. Går man på deras chanser och spel på plan skulle dom definitivt fått med sig x antal poäng. Men precis som för Örebro, får dom ingenting med sig. Då jag varit DIF - supporter i 55 år, får jag en del obehagliga minnen från förr när jag ser var matcherna tar vägen. Är ödmjukt tacksam att vi är på en helt annan plats i tabellen.

Har varit mycket nu, så glömde faktiskt att höra av mig till Degerfors. Kim var tillgänglig och besvarade mina frågor idag, tisdag eftermiddag.


Du, först en sak jag glömde fråga efter bajen. Var 2-1 och 4-1 inövade varianter? Såg att både "Mange" och Jacob sprang ut till er. — 2-1 var det såklart. 4-1 har vi pratat om ofta med Jacob, att han ska slå den bollen, så det kan vi väl säga. Det är inget vi specifikt övar på men för oss en självklarhet när vi har så snabba spelare. Men 2-1 är en av många varianter vi har på hörnor som vi tränar på regelbundet.

Han har inte träffat planen så ofta Jacob, men vilken träff han har på bollen. — Lite ojämn, ungefär som när man spelar golf.

Jag blev faktiskt, kanske är fel ord att använda men skriver det ändå, imponerad av Jesper Nyholm över hans 1,5 match. Vad tycker du? — Med tanke på att han aldrig spelat högerback så var det riktigt bra tycker jag. Framförallt defensivt. Han är inte van med den rollen. Det är bra gjort att tackla den så bra.

För mig överraskade han offensivt när han bröt in i banan, framförallt mot bajen, dribblade av någon, bra passningar. — Sammantaget, så lite som han har spelat sen han kom tillbaka, ny position, med beröm godkänt.

Hur är det med han nu då? — Näää, det är inget bra. Han blir borta en bra stund.

Vad tyckte du om Leo (Cornic)? — Jag tyckte det var bra. Ett defensivt misstag, det var bra. Var på plats med ett fint läge, bra avslut som tyvärr blockades. Mycket bra attityd. Spännande.

När vi åker till Malmö, lördagsmatch, när kommer vi hem då? — Ibland sover vi över där. Den här gången flög vi hem från Köpenhamn. Jag var väl hemma hos mig vid 23.30 sisådär?

Hur såg söndagen ut sen då? Lediga? — Vi är aldrig lediga dagen efter match. Dom som inte spelade körde ett träningspass. Dom som spelade var på gymmet, ute och sprang eller cyklade. Matchgenomgång har vi normalt, beroende på spelschema 2-3 dagar efter matchen.

Truppförändringar? — Jesper Nyholm ut och Melker Jonsson in.

Slutanalys Malmö? — En bra bortamatch. Förmodligen den bästa vi gjort mot Malmö borta sen vi anlände. Vi skapade på egen kraft många målchanser. Ett rättvist resultat. Tycker Malmö är bra. Jag tycker vi var bra. Bra fotbollsmatch. Finns självklart saker som vi skulle velat utföra bättre, men Malmö är ett bra lag och det måste vi ha respekt för. Bra gjort att stå emot den fysik och tempo dom släpper på.

Vad tror vi om Degerfors då? — Det är ett riktigt bollskickligt lag med hög spets på x antal spelare. Väldigt trygga i sitt sätt att spela. Sen blandar dom och ger. För oss handlar det om att driva upp tempot, att ha lika mycket fart som vi haft dom två senaste matcherna. Chansen att vinna kommer att vara hög om vi klarar av att vara lika beslutsamma som dom senaste matcherna.

Deras sviktande form dom senaste matcherna, spelar det någon roll när det gäller matchplan? — Både mot Kalmar och Sirius, som dom påminner mycket om i spelet, har dom varit bättre stora delar av matchen. Victor (Edvardsen) hade väl 3-4 riktiga chanser mot Kalmar. Självklart handlar det om att inte ge dom någon tro eller hopp. Ge dom syre. Den här typen av matcher handlar om det jag just sa, vilket gör att vi måste vara det Djurgården vi kan vara.

Hittills tycker jag inte Nikola (Djurdjic) tillfört något alls. Trodde att han skulle visa mer. — Säg inte för mycket nu. Vi har sett det så många gånger. Begåvad spelare som spelade lite i Kina men det var rätt länge sen. Det är inte bara hoppa in och göra underverk, funkar inte så .

Sista frågan, sista svaret denna inför.

Tänkte innan jag avslutar be alla som kan att ta sig till Stockholms Stadion nu på lördag. Våra damer spelar sitt sista derby för denna säsong. Sist, 2019, när vi var några på forumet som var där och damerna vann med 1-0 så var det fler bajen supporter än Djurgårdare. På vår hemmaplan. Kändes bedrövligt. Hoppas slippa uppleva det igen. Kan du, dyk upp och stötta våra damer.

Efter, i mina ögon, två briljanta insatser är det åter dags för en match "vi ska vinna", med allt som det innebär. Gubben har vaknat till, så följ med mig upp, BEVÄPNA DIG MED VINGAR!

fotbollInför matchDjurgårdens IF