DIFTV

Foto

Olunga med fem (!) mål på 45 min, Augustinsson har tagit en startplats, två nya mål från Super-Mush och Ulvestad har debuterat för sin nya klubb!

Västra Övre

Västra Övre

3 år sen

Michael Olunga (Al-Duhail, Qatar) 2 matcher – 7 mål: Herregud vilken målskytt han är ”Ingenjören”. 5(!) mål gjorde kenyanen i helgens match mot Al Sailiya. Lägg där till att han började på bänken och kom in först i paus! Hur matchen slutade? 5-0. Jag vågar påstå att ingen har gjort en bättre säsongsinledning någonstans i världen. Han står på otroliga 7 mål efter 2 matcher.

Emil Bergström (Willem II, Nederländerna) 4 matcher – 0 mål: 2 inhopp och 2 segrar, en bra vecka för Willem II och Emil Bergström. 10 minuter borta mot Waalwijk följdes upp av 23 minuter hemma mot PSV i två matcher som Willem II vann med 2-1. Man har startat säsongen på ett imponerande sätt och är just nu tvåa i ligan, tre poäng bakom Ajax.

Seon-Min Moon (Jeonbuk, Sydkorea) 13 matcher – 1 mål: Jeonbuk fortsatte segertåget i veckan och två nya segrar, den här veckan mot Gwangju (2-1) och Incheon(2-0). Moon fick 65 respektive 86 minuter på planen men stod inte för några poäng.

Kasper Hämäläinen (TPS Åbo, Finland) 13 matcher – 5 mål:
 Den finska motsvarigheten till Superettan har delats in i en upp- och en nedflyttningsgrupp. TPS och Kasper kunde inte börjat bättre när de slog Jaro med 4-1 på hemmaplan. Kasper spelade 65 minuter och stod för ett mål.

Luis Solignac (El Paso Locomotive, USA) 23 matcher – 7 mål:
 Spelade 83 minuter och stod för en assist när El Paso spelade 2-2 borta mot Austin Bold.

Per Kristian Bråtveit (Utlånad till Nimes, Frankrike) 9 matcher – 0 mål: Bråtveit´s Nimes tog emot Tino´s förra lag Le Havre i helgen. Bortalaget vann med 1-0 efter ett mål som kom på hörna, otagbart för PK. Efter en fin säsongsinledning av såväl Bråtveit som laget så har de det tufft nu med 3 förluster och 1 oavgjord match de senaste 4 matcherna.

Aslak Fonn Witry (AZ Alkmaar, Nederländerna) 4 matcher – 1 mål: AZ Alkmaar tog en efterlängtad seger när Go Ahead Eagles besegrades med 5-0. Witry fick börja på bänken men kom in i paus vid ställningen 2-0. I veckan är det åter dags för spel i Europa då man ska möta tjeckiska Jablonec, för övrigt Kasper Hämäläinens sista klubb innan han vände hem till Finland och TPS.

Kerim Mrabti (KV Mechelen, Belgien) 8 matcher – 1 mål: Kerim startade och fick 69 minuter på planen när Mechelen tog andra raka segern. Den här helgen efter 2-0 borta mot Charleroi. Vinsten gör att laget klättrar några placeringar i tabellen och har nu lämnat botten och kan sikta mot platserna som gör upp om europakval istället.

Jesper Karlström (Lech Poznan, Polen) 9 matcher – 0 mål: I den nionde omgången kom Lech Poznans första förlust när Jagiellonia vann med 1-0. Karlström spelade 81 minuter och drog på sig en varning några minuter innan målet kom till.

Alhaji Kamara (Randers FC, Danmark) 8 matcher – 3 mål: Gjorde 90 minuter när Randers förlorade mot Midtjylland med 1-0.

Simon Tibbling (Randers FC, Danmark) 9 matcher – 0 mål: Fick en dryg timme på planen när Midtjylland vann med 1-0. Byttes ut när Randers tryckte på för en kvittering.

Godsway Donyoh (Maccabi Haifa) 4 matcher – 0 mål: Maccabi startade veckan med att vinna ”Toto cup” på straffar mot Hapoel Beer Sheva. Man följde upp det med att slå Maccabi Petah Tikva i ligan i helgen. Godsway fick en timme i cupen och ca 20 minuter i ligamatchen utan att göra några mål.

Omar Colley (Sampdoria, Italien) 6 matcher – 0 mål: Juventus slog Sampdoria med 3-2 och även om det skiljde ett mål så var det inte särskilt nära för bortalaget att få åka hem med en poäng. Dessvärre så får Colley ta på sig ett av målen efter en dålig passning inom backlinjen som bröts av hemmalaget.

Aliou Badji (Amiens, Frankrike) 4 matcher – 1 mål: Amiens spalde 2-2 mot Pau FC i veckan med Badji från start. 65 minuter blev det på planen men dessvärre inga mål. I helgen åkte man till Nancy och delade på poängen (1-1) men Badji saknades i truppen.

Sebastian Andersson (Köln, Tyskland) 6 matcher – 0 mål: Andersson spelade hela matchen när Eintracht Frankfurt och Köln spelade 1-1. Sebastian Andersson väntar fortfarande på första poängen men efter helgens match kan han noteras för säsongens första varning, vad gör man inte för att hamna i protokollet?

Jonatan Augustinsson (Rosenborg, Norge) 9 matcher – 0 mål: Augustinsson kommer från en vecka med två raka 90 minutare i benen. Rosenborg har frångått ett 4-4-2 till att spela 3-5-2 där Augustinsson har tagit den vänstra platsen i backlinjen. I veckan åkte man ur cupen efter 3-1 mot Viking och i helgen slogs Mjondalen tillbaka med samma siffror i ligan. Segern innebär att Rosenborg just nu är trea i den norska ligan.

Nyasha Mushekwi (Zhejiang Greentown, Kina) ? matcher – 18 mål: Samtidigt som skriverierna började tala om en återkomst till Sverige så kom mål nummer 17 och 18 för Super-Mush i Kina. 1-0 mot Shenyang Urban och 1-1 mot Jiangxi gör att laget fortfarande är med i kampen om en uppflyttning. Vad som händer med Mush när kontraktet löper ut står i stjärnorna men en sak är säker, mål kan han fortfarande göra!

Mihlail Mayambela (SC Farense, Portugal) 6 matcher – 0 mål: Fick 45 minuter på planen när Benfica B kom på besök och spelade 2-2.

Philip Hellquist (Brommapojkarna) 3 matcher – 0 mål: Hoppade in under sista kvarten i bortamatchen mot Umeå FC. Umeå hade strax innan bytet gjort 2-2 vilket också blev slutresultatet.

Fredrik Ulvestad (Sivaspor, Turkiet) 1 matcher – 0 mål: Fick göra debut i bortamatchen mot Yeni Malatyaspor. En kvart efter Ulvestads inhopp kunde bortalaget göra 1-0 och vinna matchen. I helgens möte med Karagumruk saknades han i matchtruppen.

Dzenis Kozica (Trelleborg) 21 matcher – 3 mål: Kozica stod för en assist när Värnamo vann toppmötet med 3-2. Det är tätt i toppen i allmänhet och i kampen om tredjeplatsen i synnerhet. I och med förlusten ramlade Trelleborg ner på en femteplats, dock på samma poäng som Sundsvall som just nu är på den allsvenska kvalplatsen.

Isak Hien (Utlånad till Vasalund) 10 matcher – 0 mål: Spelade 90 minuter och fick en varning när Akropolis vann bottenmötet med 1-0.

Kebba Ceesay (Vasalund) 18 matcher – 0 mål: Kebba fick 82 minuter och tilldelades även han en varning i matchen mot Akropolis.

Frej Engberg (Vasalund) 14 matcher – 0 mål: Fick 17 minuter på planen när Vasalund förlorade mot Akropolis med 1-0.

Mattias Bouvin (Akropolis) 22 matcher – 1 mål: Startade och spelade en timme när Akropolis slog Vasalund med 1-0 på bortaplan. En oerhört viktig seger i bottenstriden!

Christian Rubio Sivodedov (Akropolis) 20 matcher – 3 mål: Tre poäng och 95 minuter på planen låter bra men Rubios andra sida av myntet berättar om en straffmiss och ett rött kort på stopptid.

Alexander Abrahamsson (Akropolis) 14 matcher – 0 mål: Abrahamsson startade återigen och har tagit tillbaka sin plats i elvan efter sin skadefrånvaro. Fick 74 minuter på planen den här helgen.

Wilhelm Loeper (Helsingborg) 20 match – 1 mål: Helsingborg slog Jönköping Södra med 3-0 innan man under Söndagen tog sig till Växjö och förlorade med 2-1 mot Öster. Loeper spelade 78 minuter mot J Södra och hela matchen mot Öster. Inga poäng från den känsliga högerfoten den här veckan.

Oscar Pettersson (Akropolis) 5 matcher – 1 mål: Spelade inte under veckan men fanns äntligen med i matchtruppen igen, en glad nyhet som är värd att rapportera om!

Adam Bergmark-Wiberg (Utlånad till Falkenberg) 21 matcher – 4 mål: Tog en viktig poäng i det mållösa mötet med GAIS. ”ABW” spelade hela matchen och bidrog som vanligt med hårt slit och många löpningar. Poängen är viktig i bottenstriden, inte minst mot en konkurrent, men vinsterna måste börja komma snart för att man ska rädda kontraktet.

Johan Andersson (GAIS) 19 matcher – 0 mål: På den andra planhalvan och kanten spelade Johan Andersson 90 minuter för sitt GAIS.

Axel Wallenborg (Utlånad till IFK Haninge) 7 matcher – 0 mål: Spelade som vanligt 90 minuter för IFK Haninge, den här gången när laget åkte till Täby och spelade 1-1. Haninge hade ledningen efter den första halvleken innan den gamla DIF-junioren Oliver Granberg kvitterade för hemmalaget.

Mattias Mitku (Utlånad till IFK Haninge) 5 matcher – 0 mål: Fick hoppa in i mitten på andra halvlek i 1-1 mötet med Täby.

Pablo Dyego (Fluminense, utlånad till CRB, Brasilien) 10 matcher – 1 mål: Gjorde 90 respektive 64 minuter när laget spelade dubbelt i veckan. 1-0 borta mot Brasil de Pelotas följdes upp av förlust hemma mot Avai med 1-2. Man är fyra i ligan med chans till avancemang till den brasilianska Serie A.