Medlemsmötet - Frågestunden

Medlemsmötet - Frågestunden

Foto: dif.se

Man undrar vad som hände med sponsorn Erlandsson, de syns som sponsor på tröjorna i FIFA 21?
Erlandsson har råkat ut för ekonomiska problem och var därför med under halva säsongen efter en övernskommelse svarar Henke.
De är med på våra tröjor i FIFA då det produceras långt innan det släpps på marknaden säger Daniel Bergström.

Kommer stadsdelströjorna att säljas 2021?
Inte helt omöjligt, beslutet ligger inte bara hos mig, det drivs tillsammans med DIF Hockey. Med tanke på succén så vore det dumt att sluta med det svarar Daniel.

Kan man sälja säsongskort till en produkt som inte finns?
Ja, det går då möjligheten till återbetalning finns svarar SLO Lena.

Finns det möjlighet för damerna att träna på Stadion? Är det konstgräs på Kristineberg?
Vi är på "Krillan" för att det är gräs på båda ställena. Möter damerna ett motstånd som spelar på konstgräs så finns det möjligheter att anpassa träning efter det svarar Jean.

Har det skrivits en förlängning med Nyholm?
Jesper har ett prestationsbaserat kontraktmed oss och han kommer spela i DIF 2021 svarar Bosse.

Viktor Claesson, Kerim Mrabti och Tino har varit på besök på Kaknäs. (frågar en avsändare med hänvisning till uttalandet om att vi inte tar in spelare utifrån under pandemin).
Kerim tränade pga att han inte hade något kontrakt och vi hade förhoppningen att skriva ett med honom. Tyvärr så blev det Belgien, vi hade gärna haft han här.
Claesson behövde köra rehab och trivdes på Kaknäs.
Tino hälsade på och även Omar Colley har varit här tidigare. Betyder mycket för både de och oss att komma tillbaka till och hälsa på. ”Lite andra kläder och utstrålning sedan han signade med Lyon”. Inte förvånad om han spelar i en av de största klubbarna i Europa säger Bosse.

Astrit – vad kan sägas?
Träffades i juli för ett möte och omgående så togs ett beslut för en timeout som varade i 5-6 veckor. Både Boa och Henke var involverade. Båda parter var överens om att de skulle gå skilda vägar säger Bosse.

På kontinenten tränar de både på för- och eftermiddag. Kan det bli aktuellt även för oss?
Vi tränar dubbla pass under uppbyggnadsperioden(läs försäsongen). Ska göra det även under 2021. Under säsong så görs det inte pga tätt matchande m.m. svarar Bosse.

Hur är ambitionen långsiktigt för damerna, perioden 2021-2025. Våra antagonister gick upp i år, hur ser man på det?
Vi ska utveckla vår verksamhet och vi är Stockholms stolthet. Prestationsmässigt vill vi vara topp 5 from 2022 och på sikt hita om Champions League-platserna säger Jean.

Spelar Mia Jalkerud i Djurgårn 2021?
Mia är djurgårdare och en av oss. Mer kan inte sägas just nu, svarar Jean.

Avsaknaden om skadeläget är kopplat till bl.a. GDPR. Även tränarna har kommunicerat en frustration kring detta. Kommentar?
Kombination av sekretess och försäkringsfrågor. Vi är inte nöjda själva och frågan är hissad till SEF(svensk Elitfotboll). Klargörande vad som gäller för alla klubba önskas och vi hoppas bli bättre svarar Henke.

Vad har hänt med de föranmälda frågorna?
Vi har försökt att täcka de under presentationerna säger Lena. Har något missats så får det gärna belysas för att få ett svar.

Blir det någon jultröja?
Ja, det blir det. Kommer släppas inom en vecka hälsar Daniel Bergström.

Kan du ta säsongskortsprocessen igen?
De släpps för förlängning under perioden 7/12-31/1. Vi vill ge alla säsongare mer tid att förlänga inför 2021. Oförändrade priser och kategorier samt återbetalning kan erbjudas om det blir en publikfri säsong, svarar Thomas.

Kevin Walker har varit hos oss länge och gick ut med kritik mot sin arbetsgivare. Hur ser ni på det?
Kevin har varit här i 6 år. Varit en fantastisk ambassadör och spelare både på och utanför planen. Ett nöje att samarbeta med Kevin och vi har haft en diskussion om framtiden. Speciellt med den här säsongen och spelare som har kontrakt och går ut. Kevin har inte haft så mycket speltid och Bosse tror att det har spelat in. Vi har pratats vid efteråt och Kevin är väldigt nöjd med sin arbetsgivare och han har haft sina bästa år hos oss. Rubriken var inte bra. Spelare som inte får spela yttrycker ibland det och det gjordes så sent som för några dagar sedan i landslaget. Kevin kommer att saknas, säger Bosse.

Kommentar på vårt derbyfacit?
Förra året tog vi 0 poäng i derbyna och blev mästare, inget försvar i det. I år 4 poäng av 12 och i synnerhet mot AIK hade vi taktpinnen och visade att vi ville vinna. Små marginaler och resultatet beror inte på dålig förberedelse eller liknande. För mig är det det rödaste kortet jag har sett på en fotbollsplan (hänvisning till situationen mellan Sebastian Larsson och Ulvestad). Väldigt besviken då vi var det bättre laget. Förberedelser och prestationer i samtliga derbyn har det inte varit några fel på, berättar Bosse.

Vad är årets julklapp i DIF-shopen? Man kan inte köpa ett stormkök..
Jag blir extremt stolt när jag kommer ner i butiken. Otroligt vilken fin butik vi har! Det jag köpte senast var en DIF-mössa och en isskrapa till bilen hälsar Bosse som sista ord.