Medlemsmötet - Sportcheferna

Medlemsmötet - Sportcheferna

Foto: dif.se

Jean Balawo – Sportchef Damerna:
Många spelare in har inneburit en utmaning för att få ihop gruppdynamiken. Det gjordes en resa till Cypern på försäsongen med fokus på att stärka den. Går man tillbaka och kollar på den resan så var det ett avstamp för damerna inför 2020.

Hovmark gick sönder i cupen och innebar ett stort avbräck och vi plockade in Hannah Wilkinson som har bidragit under året.
Stort fokus på fysisk träning 2020 kontra 2019 som har mynnat ut i 10 poäng fler än föregående år plus ett stabilare försvarsspel. Vi har släppt in fjärde minst antal mål i serien.

Imorgon (torsdag 19 November) träffas Jean, sportrådet och styrelse för att blicka framåt och planera för 2021. Bland annat det offensiva spelet ska ses över. Ambitionen är att fortsätta att utvecklas över tid. Jean och damerna tackar för stödet under året och framförallt sista matchen.

Läget med spelartruppen är att 13 spelare har avtal över 2021. 10 spelare med utgående avtal. Diskussioner pågår med Olivia Schough.

Gällande Kristinebergs IP så finns inga nya svar. Vi kommer att träna där och spela matcher på Stadion. Upprustningar har gjorts på gymmet och omklädningsrummet men det finns delar att titta på för att ytterligare ta nästa steg.

Bosse Andersson, sportchef herrarna:
Bosse startar med att hälsa att han har saknat oss under året. Fantastiskt när vi sågs sist, Örebro hemma och Peking borta. Målet inför 2020 var kontinuitet i truppen och inte göra några försäljningar. Skulle det göras så skulle det vara extremt bra för DIF.

Läget i mars: Cupen var en besvikelse. Danielson är den enskilt största försäljningen vi någonsin har gjort och just då var till och med Henke glad och hade en framtidstro! Sen kom Corona.. Vi var väldigt aktiva i mars men fick stoppa allt när läget blev som det blev.

Truppen blev permiterad då ingen visste när serien skulle starta. Vi visste om att vi hade frågetecken pga Mackans försäljning och Nyholm anslöt i det extra transferfönstret.
Stort jobb har gjorts av ”Covid-gruppen” med Kalle Barrling i spetsen. Åtgärder som gjorts är bl.a inget umgänge på Kaknäs, komma ombytt, matlådor med istället för lunch på plts etc. Har enbart haft ett covid-case, tecken på bra hanterat av klubben.

Olyckligt med skador på både Berg och Nyholm då förhoppningen var att de kunnat avlasta varandra.

Viktigt att spelare, ledare och personal känner sig trygga hos oss. Det har varit täta möten med spelare där det informerats om att vi inte tänkte göra några lönesänkningar, nyförvärv etc. Det sades också att oavsett om man har kontrakt på väg ut eller liknande så planerade vi inte för att sälja några spelare under året. Börjar man röra på spelare ut så måste man ha in spelare och det kändes inte som att covid togs i hänsyn på marknaden.

Det har blivit fördröjning med spelare vars kontrakt går ut efter säsongen. Vanligtvis brukar det informeras/diskuteras minst 6 månader innan om en förlängning eller ej. De har istället fått svar i September att vi inte kommer ge några nya förslag till de spelare som har utgående kontrakt.

Det fanns konkreta bud på våra spelare i höst-fönstret där det fördes diskussioner men vi sade nej till dessa. Kan vara tufft för de spelare med utgående kontrakt som vill till en ny klubb, spelare som vill ut i proffslivet osv.

Det är inte lätt för någon under en sådan här säsong. Totalt annorlunda mot något vi upplevt tidigare berättar Bosse. Marknaden är svårbedömd just nu och det blir en stor utmaning för 2021. Bosse är helt övertygad om att vi kommer behöva is i magen och vi ska inte förvänta oss en spelartrupp som är på plats tidigt. Trots svängig säsong så har vi det nästan i egna händer att uppnå målet med en topp tre-placering.

Herrtruppen 2020:
Målvaktssidan så har PK kontrakt nästa år. Ska han lämna så ska vi komma överens med en annan klubb.
Ulvestad har ett kontrakt som går ut. Han har en tanke på att komma ut i Europa men trivs väldigt bra hos oss. Har varit våran viktigaste spelare tycker Bosse.

17 spelare klara för 2021 –óch kan bli en större omsättning på spelare. Klar strategi att fönstret ska bli lite mer annorlunda än i somras. Vore kul att kunna ”nalla” på de pengarna som har kommit in den senaste tiden säger Bosse med pik till Henke.

Karlström hade bud i somras och Bosse listar Witry, PK, Augustinsson, Karlström, Chili och Banda som potentiella försäljningar.
Vi behöver unga, skickliga spelare med försäljningspotential och vill föryngra truppen.

Vi har haft många akademispelare med som tränat. Ska man kunna spela matcher med oss så måste man ha ett kontrakt som 18-åring, därav lärlingskontrakt på många akademispelare.

Otroligt svårt att få spelare att resa till oss för provspel t.ex. just nu. Dels svårt med resandet i sig, det fås inte visum heller och vi tar inte in spelare utifrån på Kaknäs under säsong.

Planering för 20201:
Träningsstart 11 januari.
Inget träningsläger utomlands.
Träningsmatcher mot Vasalund (31/1) BP (6/2) Örebro (13/2)
Cupen spelas 20-21/2, 27-28/2, 6-7/3 med en ev kvartsfinal 14-15/3 och semifinal 20-21/3.
Träningsmatch planerad till 25 mars och Allsvensk start 4-5 April. Serien pausas i slutet på maj och återupptas 3/7 efter EM. Sista omgången i Allsvenskan planeras till den 7/11.
U21-serien planeras för 2021.

Transferfönstret öppnar i januari och stänger i slutet på mars. Bosse tror att det kommer hända ganska lite ut och att vi kommer ha is i magen på nyförvärv men det behövs ett antal nya spelar, trycker igen på att vi ska föryngra.

Vi hoppas på publik och att vi ska vara med i målsättningen att slåss om topp 3.

Avslutar med meningen - ”Boom stopp är jag trött på att höra”.


Läs även delarna kring Ekonomi, marknad och biljetter samt frågestunden!