Linus Tagesson efter debuten: ”Klubben i mitt hjärta”

Linus Tagesson efter debuten: ”Klubben i mitt hjärta”

Det var en glad Linus Tagesson som tog sig an Djurgårdsfamiljens frågor efter debuten mot Sollentuna FK i Svenska Cupen.

Djurgården tog en komfortabel 4-0 seger mot Sollentuna FK och är nu klara för Svenska Cupen-slutspel 2021. Ett av utropstecknen i matchen var Linus Tagesson som fick debutera från en högerbacksposition. Det var en debut som gav mersmak. Tagesson var vårdad med bollen, ofta inblandad i anfallen och kom till både inlägg och avslut.

Debut för din del, hur kändes det?
Det gick bra för laget. Vi mötte ett bra Sollentuna, vi kunde inte underskatta dem på något sätt. Är nöjd med min egen prestation.

Ja, vad säger du om den egna insatsen?
Jag tycker jag var involverad i mycket, kom till en del inlägg. En bra första halvlek, lite tröttare i andra men jag är nöjd med båda halvlekarna.

Har du haft som mål att debutera i år?
Ja, det var fantastiskt att få debutera nu. Jag är Djurgårdare sedan jag var liten, det är klubben i mitt hjärta så det är extremt kul. Klart att jag haft målet inför säsongen att debutera, det är en stor milstolpe absolut.

Hur ska du fira det här?
Jag ska hem och träffa flickvännen, så vi får se. Kanske hittar familjen på något. Det känns skitkul.