Dags för match: Kalmar borta

Dags för match: Kalmar borta

Foto: dif.se

Då jag och det tekniska inte alltid är överens, så blev det ingen text inför Sollentuna. De två första delarna av denna text består därför av sånt som jag skrev inför Sollentuna.

Detta uppehåll har varit märkligt för mig. Har tappat tanken på fotboll. Extra udda då jag just nu tagit och fått löften om intervjuer med flera som jag verkligen önskat. Förlusten mot aik var sur. Det känns väldigt ofta, som i just dom matcherna som betyder mest för oss supportrar, så får vi aldrig marginalerna med oss. Hade tacklingen mot Fredrik renderat i det blodröda kort, som alla jag pratat med, inklusive gnagare, tyckt varit rimligt, så hade vi i alla fall inte förlorat. Som det såg ut i andra halvlek, så tycker jag, tror jag, för första gången på många år att förlusten var rättvis.

Skakade av mig förlusten på rekordtid, två dagar. Kim, som faktiskt är den som har fått mig att se framåt, var däremot ovanligt bruten. Han brukar vara ledsen vid förluster, men alltid titta framåt. Denna gång, förmodligen på grund av landslagsuppehållet, så var han supporter "död" i flera dagar. Varit tuffa veckor för våra tränare. jag tycker det är anmärkningsvärt att en av Sveriges största tidningar, går med på att trycka såna anklagelser med så lite substans. Stolt över att så många av den tysta majoriteten tagit ord denna gång.

Vi städade av Sollentuna. Ja, det SKA vi göra, men det skulle vi gjort mot Norrby och Assyriska också. Eller MFF förra året mot Öster. Den typen av match vi gjorde visar på den stabilitet som börjats bygga upp inom vår förening. För mig, ett rejält styrkebesked, för ibland är det just det självklara som påvisar ens styrka. Linus debut gav mersmak. Var bättre än jag kunde tro. Tror också att hans ungdomliga eld och entusiasm smittar av sig. I min värld är inre eld blandat med erfarenhet en garanterad framgång om talangen räcker till.


Nu är det istället dags för Allsvenskan igen och närmare bestämt Kalmar borta. De spelar ju mycket som Falkenberg och aik. Fasta situationer är navet runt deras farligheter snurrar. Regntung, blåsig Kronfågel Arena, tillsammans med ett desperat kämpande Kalmar, blir nog ingen promenad i parken. Lägger vi till att Fredrik (Ulvestad) är avstängd så är jag övertygad om att det kommer bli en riktigt tuff match.

Kim verkade på bra humör och realistiskt optimistisk när jag pratade med honom. I kontexten att truppen inte var klar när jag pratade med honom, så fick jag löftet att höra av mig på bussresan ner till Kalmar. STORT tack Kim, för att du alltid tar dig tid .

Tjena Kim, hur är läget?
– Det är bra, med det som jag kan påverka.

Imorgon är det match igen. Hur tar ni er dit?
– Vi åker buss idag direkt efter träning och lunch.

Vad tycker du om matchen mot Sollentuna?
– De flesta gjorde det man kan förvänta sig. Jobbade hårt och var disciplinerade. Det räcker om man gör det, då vinner vi för att vi är bättre. Jag tycker vi gjorde det som krävdes.

Jag blev imponerad över det sätt vi gick in och gjorde jobbet, utan glamour!
– Ja, det snöar och stormar, inte vidare sexigt, men, stabilt. Blåsten var ju 15 sekundmeter, blött, kallt.

Hur var underlaget/planen då?
– Den var helt ok. Ovanligt bra måste jag säga.

Linus (Tagesson) gjorde ju sin seniordebut. Var det en "kicka in dörren" debut vi bevittnade?
– Njaa, genom sättet han genomförde matchen, så gav han sig fler chanser, så kan vi säga.

När en sån ung pojke debuterar, säkert proppad med adrenalin, mycket vilja, hur snabbt återhämtar han sig då, fysiskt och psykiskt?
– Han är väldigt vältränad, så både genom den fysiska och psykiska kapaciteten, så återhämtar han sig nog rätt normalt.

Just det har det kommit frågor om, med tanke på att Witry är borta.
– Ja, jag förstår det. Men, det är en oerhörd skillnad mellan div 1 och Allsvenskt motstånd.

När Kalle Barrling blev intervjuad igår så lät det som en bok med skador, hur många är faktiskt borta imorgon?
– Den här perioden har varit så sjuk så det liknar ingenting. Allt från blindtarmen, magsjuka, småskador. Ring sjuk nu. Kevin för några dagar sen. Fredrik avstängd. Jesper K fick några rejäla smällar mot aik, så har haft problem med revbenen.

Hur många minuter har Jesper N, Erik, Edwards och Emmanuel i sig ungefär?
– Jesper, inga, men hoppas på 20 minuter om det krisar. Edward, vet inte , ärligt, kanske 20 minuter. Emmanuel cirka 45 minuter.

Erik då?
– Tills han stupar!

Kalmar känns ju spelmässigt som ett mellanting av våra två senaste motståndare Falkenberg och Falkenberg 2 (aik). Vet ju att vi fokuserade hårt på det redan mot FFF, även mot aik. Hur löser vi det?
– Mot aik släppte vi i alla fall inte in några mål på fasta. Vi måste vara koncentrerade och på tårna, se till att göra rätt saker.

Jag tyckte att sista halvtimmen mot gnaget, så sprang alla omkring som yra höns, blev ingen enhet av allt kämpande.
– Nej, det är ju så när vi inte får det att fungera, då försöker vi ännu mer, överjobbar det vi är bra på, i stället för att ta ett djupt andetag, lita på det vi kan , lita på varann. För mycket och för lite skämmer allt.

Hur känns vi formmässigt då?
– Det är ju inget vidare. Vi förlorade ju 2 av våra tre senaste matcher, det kan jag ju inte kalla i form. Men jag tycker, vi jobbar fortfarande hårt, beter oss som ett lag, men har vi inte vunnit på ett tag så påverkar det mycket. Vi spelade ju ganska bra mot aik, så vann vi ju inte. Svårt med det här uppehållet, folk borta, resultaten att svara på hur spetsig vår form är, men jag tror inte den är svag .

Mattias (Mitku) inhopp mot Sollentuna då? Tyckte att när han väl fick läget så tittade han upp fint och la den på foten på Mange, vad säger du?
– Tror väl det var enda gången han hade bollen, så det var ju en mycket bra sekvens. Blev ju inte klang och jubel inhopp, men värdefulla minuter i seniorfotbollen.

Vad tror du om matchen mot Kalmar?
– Vi möter ett lag som tränas av en lurig räv. Slåss för sin överlevnad. Dom spelar för det mesta kontringsfotboll, men kan då och då byta till att sätta press. Dom har använt väldigt mycket spelare, vilket gör dom svårscoutade.

Tycker du att Kalmar är bättre än där dom ligger i tabellen?

  • Nej det tycker jag inte. (hörde en harkling) Hmmm, hoppas jag inte behöver äta upp det uttalandet.

Haha! Ärligt, såg i nån tidning att aik skrivit "mvh Falkenberg" på nån whiteboard på Tele 2, det är väl fan inte vårt fel att dom spelar den typen av fotboll, för varje person som förstår fotboll är det ju fakta?
– Ja, tycker dom annorlunda själva, så har dom ju problem.

Mina vänner - Det är mörkt, blåser och regnar. Svårt att finna ljuset i tillvaron, men som jag brukar skriva, Beväpna er med vingar, för ovan molnen är himlen alltid blå!

Djurgårdsfamiljen

Djurgårdsfamiljen

Hejar du på Djurgårn och är sugen på att bidra? Tveka in på att höra av dig via mail eller DM i sociala medier.