Spelarbetyg Kalmar - Djurgården

Spelarbetyg Kalmar - Djurgården

Foto: dif.se

Efter två tunga förluster mot Falkenberg och AIK var det dags för DIF att bege sig ner till Kalmar för ett viktigt möte. En match där ena laget slåss för att hålla sig kvar i Allsvenskan medan Blåränderna går en aningen angenämare kamp för att knipa en europaplats. Trots att båda lagen var i skriande behov av tre poäng blev det en rätt ensidig historia där Djurgården tidigt sprang ifrån till en 0-3 ledning - en ledning man heller aldrig släppte. Således inkasserades tre mycket viktiga poäng. Nedan följer spelarbetygen där skalan är 1-10 och där 4 är godkänt.

Tommi Vaiho - 6

Även fast Kalmar kanske inte skapade någon uppsjö med heta chanser så var Tommi stabil och gjorde det han skulle. Fick dock stå för ett par ganska vassa ingripanden, bland annat ett skott mot den bortre stolpen som han räddade fint. Visade även prov på fina reflexer när Geir André Herrem stod för ett hårt skott i den andra halvleken. Trygg i inläggsspelet och spred inte uppspelen till världens alla hörn så som han ibland kan göra. En bra dag för Tommi!

Haris Radetinac - 6

Fick för dagen vikariera på en vid det här laget ganska van högerbacksplats. Var som vanligt trygg i defensiven där han har fysiskt övertag på de allra flesta motståndare. Vann en del bollar, fördelade passningar på ett bra sätt och följde med upp i anfall titt som tätt. Slog dock en helt galen passning rakt in mot eget straffområde som ledde till en farlig chans för Kalmar, men som tur var renderade det inte i något baklängesmål. Helhetsintrycket var trots allt rätt gott när matchen blåstes av.

Jacob Une Larsson - 7

En solid insats från Une. Var som en vägg när Kalmar försökte löpa igenom våra lagdelar och stod för ett stort antal viktiga brytningar. Lugnet själv vid innehav av bollen och fördelade många passningar på ett vårdat sätt. Även i stor utsträckning dominant i luftrummet även om Kalmar kom till en del avslut i luftrummet med varierad kvalité. Kanske inte lika orubblig i inläggsspelet som han brukar vara, men å andra sidan är Kalmar ett väldigt fysiskt lag med många nickstarka spelare. Hur som helst en väldigt bra insats!

Erik Berg - 7

Riktigt roligt att se Erik tillbaka i startelvan efter många matchers frånvaro. Vi får be till knägudarna att hans kropp håller sig fri från skador i fortsättningen. Märkligt nog märktes det knappt att Erik inte spelat match på flera månader då han kändes precis så trygg som han brukar göra. Placeringssäker, bolltrygg och ständigt steget före alla andra i huvet. Visade hur viktig han är för det här laget med sin rutin och sitt enorma lugn. Behövde väl inte glänsa nämnvärt då Kalmar var ganska tama i sin offensiv, men gjorde det som situationerna krävde.

Elliot Käck - 6

Efter den fina insatsen mot Sollentuna i cupen stod Elliot återigen för en fin insats. Fyllde ofta på i offensiven på sin kant och var noggrann i defensiven. Gav ofta ett alternativ när han överlappade ute på sin kant, men tyvärr blev inspelen allt som oftast misslyckade. Visade dock att formen fortsätter vara på uppåtgående efter en säsong som inleddes i moll för Elliots del.

Jesper Karlström - 5

Blandade och gav, men helhetsintrycket är väl att det var en rätt intetsägande insats av Karlis. Gjorde väl det han skulle men stack inte ut på något speciellt sätt. Jobbade i bägge riktningar och fördelade spelet på hans sedvanligt stabila sätt. Vann en del boll och drog på sig en del frisparkar. Överlät kanske lite väl mycket initiativ åt hemmalaget emellanåt, men det var ju inte enbart Jespers fel.

Curtis Edwards - 6

Något mer alert och inblandad i offensiva lösningar än sin kollega på det sittande mittfältet. Väldigt fin passningsfot emellanåt och hade ett väldigt lugn med bollen när han hade den i sin ägo. Stod för ett ganska turligt mål när han drämde till en hörnretur som styrdes i mål. Älskar ju inte när han behöver jaga boll och det blev dessvärre en del av den varan i den andra halvleken när laget blev en aning passivt emellanåt. Dock en bra insats av Curtis!

Emmanuel Banda - 5 (UT 68')

Även Banda var tillbaka i en Allsvensk startelva efter en tids skadefrånvaro. Såg stundtals ganska pigg ut med fin teknik och ett bra passningsspel, men till skillnad från Erik märkte man att han inte lirat jättemånga matcher på sistone. Mattades av rätt rejält och var den första som byttes ut när orken började tryta. Blixtrade till ibland men kommer givetvis kunna leverera i längre perioder ju fler matcher han får i benen.

Magnus Eriksson - 4 (UT 77')

Det har varit en ganska tam comeback från 2017 års skyttekung. Ser lite seg ut och är inte alltid bästa vän med bollen. Tar ibland lite väl lång tid på sig att hitta en lösning när han har bollen och det känns inte som han kanske är helt samspelt med laget trots att han haft lite tid på sig att spela in sig. Det märks extra tydligt att man verkligen vill få igång Mange när han får lägga straffarna i Ulvestads frånvaro. Själva straffen var dessutom direkt dålig, men han lyckades trots allt få in returen. Jag ska inte toksåga Mange, men vi förväntar oss alla väldigt mycket av honom och det har han tyvärr inte varit nära att visa hittills. Kanske behöver en försäsong och "nystart" med laget för att komma igång på riktigt.

Nicklas Bärkroth - 7 (UT 77')

En av de piggaste spelarna på planen i den första halvleken. Sprang på allt och utmanade ständigt Kalmars försvarslinje. Älskar när han får komma rättvänd med bollen och utmana i en mot en-lägen, vilket han fick göra rätt ofta igår. Bra samspel med övriga spelare, bra passningsspel och hårt jobb i defensiven. Snygg assist till Kalles 0-2 mål som krönte Bärkas insats. Mattades av en del i den andra halvleken.

Kalle Holmberg - 7 (UT 68')

En matchbild som passade Kalle som handen i handsken. Ett framåtlutat Kalmar som stod högt med laget och ett ganska överkomligt markeringsspel - då trivs han. Kom ofta rättvänd med bollen i offensiva lägen och i dom lägena visar han ofta vilken smart spelare han är. Två riktigt fina aktioner i samband med 0-2 målet där han först spelade fram Bärka och senare fick avsluta anfallet med ett fantastiskt avslut i det bortre krysset. Står nu på 9 fullträffar vilket får ses som ett bra facit i hans debutsäsong.

Bänken

Edward Chilufya - 5 (IN 68')

Ganska piggt inhopp av Chili, men framförallt roligt att han är tillbaka igen. Utmanade framgångsrikt ett par gånger och hittade in med en del inspel i boxen. Var kanske inte tokdominant, men blixtrade till ett par gånger.

Emir Kujovic - 4 (IN 68')

Kändes rätt trött och ointresserad, speciellt när han kom in i ett läge där matchen i princip var avgjord. Kom dock till ett par farliga lägen som han kanske borde förvaltat bättre. Ska dock ha plus för att han kom till lägena även om avsluten lämnade en del att önska.

Kevin Walker - 4 (IN 77')

Gjorde inte mycket väsen av sig den avslutande kvarten, men kul att Kevin får lite speltid. Vill självklart se Kevin extra mycket nu när det är klart att han inte fortsätter i den Blårandiga tröjan.

Mattias Mitku - 4 (IN 77')

Roligt att Mattias återigen fick ett inhopp. Gudarna ska veta att vi inte är bortskämda med att talanger från de egna leden går hela vägen upp i A-laget och får speltid. Utmärkte sig kanske inte mycket, men varje minut är viktig för honom.

Kim & Thomas - 5

Det blev en rätt märklig match. De första tre skotten på mål gick också i mål och efter detta blev matchen rätt avslagen. Jag tycker dock att det kanske var mer individuella prestationer eller tillfälligheter som gjorde att vi också gick upp i den kraftiga ledningen. Taktiskt sätt tycker jag vi som lag gjorde en ganska slätstruken insats, men den blir också väldigt svårbedömd på grund av den tidiga ledningen. Det man kan konstatera är att vi var väldigt effektiva när lägena väl dök upp men att vi också gav bort lite väl mycket initiativ i andra halvlek. Istället för att vila lite mer med bollen och låta Kalmar jaga sig trötta tvingades vi jaga boll och då och då dök det upp en halvchans för de rödvita. Ingen direkt minnesvärd insats taktiskt, men resultatet var desto minnesvärdare.

Djurgårdsfamiljen

Djurgårdsfamiljen

Hejar du på Djurgårn och är sugen på att bidra? Tveka in på att höra av dig via mail eller DM i sociala medier.