Nobbes Djurgårdsbilder

Foto

Dags för match: Mjällby borta

Dags för match: Mjällby borta

Dags för match: Mjällby borta

Dags för match: Mjällby borta


Micke DIF är Nr 1

Micke DIF är Nr 1

3 år sen


Det börjar dra ihop sig. Två matcher kvar. Ska mitt grundtips om "Topp3" slå in? Morgondagens match har jag en enorm respekt för. Jag tror jag har sett fyra matcher med Mjällby hemma i år. Dom är tunga. Välorganiserade. Tror på och är bekväma med sitt låga försvar. Dessutom är dom lika Ellos med sina omställningar. Jag hoppas mer än tror när jag skriver detta, för detta är ett tufft prov vårt lag kommer utsättas för.

Kalmar... Ja, ibland, någon gång ibland, så får vi en enkel match också. Skönt och välbehövligt. Tveksam om den gav något självförtroende då Kalmar var betydligt svagare än jag trodde.

För att försöka få nån form av exklusivitet frågade jag Kim om jag fick ringa honom för första gången förra veckan. Det gick bra. Samma sak denna vecka. Fritid. Ägna en kvart åt mig. Stort tack till Kim igen, för tid och engagemang. Vill tillägga att han lät pigg och glad så hans vecka har nog varit av den bra sorten.


Tjena Kim, hur är läget? – Det är bra, väldigt bra.

Du, jag kom på en sak. Såg på D-play, när du och Tolle skulle organisera en träning. Det såg ju fan ut som en schackmatch. Hur mycket jobb kräver det där? – När det är skador, återbud och skit eller om inte spelarna är disciplinerade med att anmäla avvikelser. För det mesta så planerar vi ju träningen dagen innan men om förutsättningarna förändras, då kan det bli ett helvete. Nästan alla övningar bygger ju på numerär.

Mange berättade i min intervju med honom att alla måndagar var identiska hela säsongen, borta i USA. Så alla dagar hade sin typ av träning men över en säsong såg alla dagar identiska ut. – Det gäller ju för att behålla glöden, inspirationen och glädjen att göra samma sak fast på olika sätt. Så man lurar dom lite. Under försäsongen kan vi köra så.

Hur är läget med truppen? – Det är ganska bra. Jonis flickvän blev sjuk, så han har självkarantän. Han ska försöka få till ett test tills imorgon. Vår lagläkare säger att det är kaos just nu, så det kan stöta på problem. Just nu är vi 19 i truppen. Sen fick Witry någon komplikation.

Dom här tre som jag tycker spelat mycket, Jesper, Une och Fredrik, hur mår dom i kropp och huvud? – Det är lugnt. Dom tre har nog minst problem tror jag. Dom tränar ju varje vecka, varje dag, så dom har en jävla grund att stå på. Tillsammans med bra psyken.

Hur har träningsveckan varit då? – Det har varit lite upp och ner sådär. Idag (lördag) var det väldigt bra, fin blandning mellan allvar och skratt. I onsdags var det också väldigt bra. I torsdags så spelade vi 10-10, vi har inte riktigt den truppkvalitén så då fluktuerade det rätt mycket.

Nu när vi möter Mjällby på gräs, har vi tränat på gräset på Kaknäs då? – Ja det har vi gjort hela veckan.

Slutanalys Kalmar – Tillräckligt bra för att vinna, men inte mer än så. Bra koncentrerat försvarsspel. Rätt slarvigt och många tekniska fel i anfallsspelet som gör att vi inte spelar bättre. Sen var det ju tufft att få göra en ändring igen efter uppvärmning. Det stör alltid. Vi får flytta runt folk. Haris var bäst i vårt lag. Hans sätt att tackla att han ska vara högerback istället, både här och mot Falkenberg, är lysande.

Spelade vi av matchen, som i en tanke, eller blev det bara så? Oavsett, var det en värdefull match med nollan och säkerheten? – Det finns ju alltid en tanke med att inte ta risker, att utsätta sig för risker. Men det blir ju också en sorts fotbollslogik, sent på säsongen, gräs, alla är lite trötta. Man gör inte mer än vad som krävs, en mänsklig reaktion. Sen, vi undrade ju redan efter en kvart om dom faktiskt ville vinna matchen. Dom var ovanligt bleka. Vinna var ju livsviktigt. Sen självklart är det skönt att slippa kriga in till mållinjen.

Okej, när Jonis gick ut. Haris flyttade ner. Var det naturligt att låta Banda spela ytter? För jag har för mig att ni tyckte att han var en central spelare? – Det var ju mest i våras. Nu har han ju lärt sig hur han ska agera defensivt även från kanten. Helst ska han ju vara centralt, men av dom alternativ som fanns tyckte vi det var bäst.

För frågans skull, Mitku, som är en naturlig ytter? – Det är ju många saker som ingår i varje roll på planen, utav dom som vi hade kvar när Jonis utgick, tyckte vi att Banda var bäst på att klara det.

Vad tror du om morgondagens match då? – Det kommer bli skittufft. Väldigt bekväma med sin spelmodell. Om vi inte tar löpningarna i matchen imorgon för att öppna upp för andra, då blir det extra tufft. Kommer krävas mycket spring om vi ska vara bra offensivt. Omställningsspelet är snabbt och precist. Stora starka forwards, som är bra på att binda fast bollar. En Moses Ogbu som levererar hela tiden. En tuff nöt att knäcka. Nyckeln kommer bli att vi kan spela igenom deras linjer och inte modell handboll som vi gjort dom två tidigare matcherna. Ska vi skapa chanser så måste det bli obekvämt, vi måste löpa, mycket.

Vet vi något om kvalitén på Strandvallen? – Ja, den ska vara bra för att vara i november. Men det är ju inget hybridgräs. Det blir ju alltid väldigt tungt på dom här "gamla" gräsplanerna.

Jag förstår att vi alltid tror på vinst innan, men känner du dig optimistisk att vi ska kunna genomföra vår matchplan? – Ja, vi har väl nåt frågetecken. Får vi ut dom spelarna vi vill, på dom positioner vi vill och vi är villiga att lägga ner det tuffa arbetet i form av löpningar, då tror jag det ser bra ut. Vi kommer inte ha något att skylla på om det inte går. Vi har haft bra förberedelser. Få skador. Inga avstängningar.

Nu gäller det familjen. Har du stått kvar på marken hela säsongen så kan flygturen i dagens väder bli vinglig, men ärligt, vad fan gör det när det är så lite kvar. Beväpna dig med vingar. Flyg med mig så tar vi tre poäng imorgon. Får njuta en hel vecka till säsongsavslutningen.

Djurgårdens IFInför match