Karlström genrepar, Tino showar och vad händer med Mackan Danielson?

Karlström genrepar, Tino showar och vad händer med Mackan Danielson?

Karlström genrepar, Tino showar och vad händer med Mackan Danielson?

Karlström genrepar, Tino showar och vad händer med Mackan Danielson?


Västra Övre

Västra Övre

3 år sen


Michael Olunga (Al-Duhail, Qatar) 2 matcher - 0 mål: Olunga är ännu mållös i Qatar efter 2 matcher. I förra veckan blev det 45 minuter och en varning mot Qatar SC. Kul kuriosa är att Al-Duhail har kvalificerat sig till FIFAs VM för klubblag i en kvartsfinal som spelas den 4 Februari. För motståndet står Badji´s gamla lag Al Ahly från Egypten och vinnarna möter Bayern Munchen i semifinalen.

Jesper Karlström (Lech Poznan, Polen) Det är förvisso träningsmatchen men Karlström verkar få stort förtroende från tränaren direkt. 90 minuter i benen mot tuffa Shaktar Donetsk i en match som Lech Poznan ledde med 1-0 i 90 minuter innan en straff på tilläggstid resulterade i resultatet 1-1. Till helgen kan Karlström få debutera på riktigt då ligan drar igång igen.

Omar Colley (Sampdoria, Italien) 13 matcher - 1 mål: Sampdoria är i fin form och Omar likaså. I helgen kom lagets tredje seger på fyra försök då man besegrade Parma med 2-0 på bortaplan. Colley spelade på nytt 90 minuter i mittlåset.

Tino Kadewere (Lyon, Frankrike) 20 matcher - 9 mål: Det börjar nästan bli onödigt att ha med Tino i veckogenomgången för han är på allas läppar men det är svårt att låta bli. I helgen derby var han en av Lyons bästa spelare med 2 mål och betyget 9.0 av 10 hos Sofascore.com, högst i laget tillsammans med mittbacken Marcelo. Matchen vann Lyon mot St Etienne med 5-0 till slut. Fortsätter Tino såhär så blir hans första säsong i Ligue 1 kanske också hans sista..

Simon Tibbling (FC Emmen, Nederländerna) 13 matcher - 0 mål: I Nederländerna är det glädjande att Tibbling får fortsatt förtroende efter en tid i frysboxen. 90 minuter i bortamötet med Den Haag gav 0-0 och en viktig poäng för FC Emmen men man är fortsatt vinstlösa. Den Haag är också det laget som ligger på kvalplatsen just nu, dit det i skrivande stund är 5 poäng upp för FC Emmen.

Emil Bergström (Utrecht, Nederländerna) 3 matcher - 0 mål: Emil är fortsatt skadad och har inte spelat sedan lucia.

Kerim Mrabti (Mechelen, Belgien) 18 matcher - 5 mål: Många var vi som tyckte att det var synd att Kerim flyttade till Belgien istället för att skriva på för oss i somras. Det verkar dock som att han visste vad han gjorde. I helgen kom mål nummer 5 och Kerim är given på topp. 3-0 hemma mot Eupen var Mechelens femte seger på sex matcher och man är ett av ligans formstarkaste lag.

Gustav Engvall (Mechelen, Belgien) 11 matcher - 0 mål: Tyngre är det för Engvall som tvingas till en ny operation. En skruv i knäet orsakar problem och man hoppas att han är på benen inom kort.

Aliou Badji (Ankaragucu, Turkiet) 1 match - 0 mål: Badji fick göra debut mot Kasimpasa och tog direkt en plats från start. Matchen slutade 1-0 men Badji gick av mållös efter 78 minuter. Ankaragucu ligger i bottenregionen med risk för att trilla ur och Badji har ett uppdrag, att skjuta de kvar i högsta serien.

Marcus Danielson (Dalian Professional) Kinesiska ligan kör vår/höst som vi och den avslutades i November. Det gör att det är försäsong och silly season även där och i förra veckan meddelades att Dalian´s tränare Rafa Benitez lämnar sitt uppdrag och klubben står för närvarande utan tränare. Hur det påverkar Mackan återstår att se. I Kina är det tillåtet med 4 utländska spelare i truppen och det är inte ovanligt att den nya tränaren värvar "sina" spelare och att de befintliga får hitta nya arbetsgivare. Det var det som hände Nyasha Mushekwi i Dalian när Rafa Benitez tog över. Fortsättning följer!

Veckokoll gamla spelarefotbollDjurgårdens IF