dif.se

Foto

Elliot Käck: ”Vi kommer vara aggressivare och ha högre utgångspositioner”

Elliot Käck: ”Vi kommer vara aggressivare och ha högre utgångspositioner”

Elliot Käck: ”Vi kommer vara aggressivare och ha högre utgångspositioner”

Elliot Käck: ”Vi kommer vara aggressivare och ha högre utgångspositioner”


Olle DIF Eriksson

Olle DIF Eriksson

4 år sen


I ett till stora delar nytt lagbygge med många unga spelare är det ovärderligt med spelare som Elliot Käck. Inte bara för att han är en äkta Djurgårdare som representerade klubben redan som knattelirare utan också för den stora rutin 31-åringen har med cup-guld, SM-guld och sammanlagt 259 framträdanden i de högsta serierna i Sverige och Norge.

Käck har rehabat under försäsongen men väntas börja träna med laget i nästa vecka. Djurgårdsfamiljen ringde upp en spelsugen vänsterback.

Tjena Elliot, hur är läget? – Bra tack, det är bättre än på länge. Har börjat träna med boll och då får man tillbaka glädjen snabbt. Det har inte varit jätteroligt att vara i gymmet hela januari.

Nej, förstår det. Vill du berätta lite mer om skadan och hur du rehabat? – Under de senaste två åren har jag haft problem med knäna men ändå kört på. Under förra säsongen kunde jag inte göra mig själv rättvisa. Det var vissa perioder där jag kände att jag inte var helt naturlig i rörelsemönstret, vilket gick ut över prestationen.

– Jag har därför haft ett specialupplägg nu på försäsongen då jag kört träning med en expert i Uppsala två dagar i veckan. Utöver det har jag även tränat på Tele2 med fysteamet och Nyholm, Berg, Elias Andersson och Isak Hien som haft sina skador. Så helt ensam har man inte varit.

Hur har det gått då, kommer du slippa knäproblemen framöver? – Förhoppningsvis blir det helt bra. Just nu känner jag mig väldigt bra i kroppen. Jag kommer gå in i lagträning nästa vecka, sedan tar det någon vecka innan man har tillbaka flåset.

När räknar du med att vara tillbaka i den formen du vill vara i? – Jag hoppas kunna spela match inom en snar framtid. I och med rehaben har man hamnat lite efter men får jag träna på fullt och spela några matcher så tror jag att jag hittar formen ganska snabbt.

Tror du att du kommer spela någon match i Svenska cupen? – Ja, det är förhoppningen.

Vad har du för personliga mål den här säsongen? – Nu har ju fokus legat på att känna mig hundra med kroppen. Målet är annars att spela så många matcher så möjligt och ta en plats i förstaelvan.

Hur ser du på konkurrenssituationen? – Vi har många bra spelare. Har inte jättebra koll på dem alla eftersom jag inte varit med i lagträningen. Men om jag kommer upp i nivå så tror jag att jag tar vänsterbacksplatsen.

Det är många nya spelare, hur ser du på laget 2021? – Det är svårt att säga eftersom jag, som sagt, inte varit med och spelat med laget. Men det är annorlunda mot förra året då i princip alla varit med säsongen innan och vunnit guld. Nu har vi värvat yngre spelare som kommer att behöva anpassa sig. Men man behöver också färskt blod i ett lag då och då för att väcka oss lite äldre spelare.

Med tanke på att du varit länge i klubben och har mycket rutin, medför detta något extra ansvar för dig nu med många unga nya spelare? – Ja, jag tror att min roll har förändrats lite i och med rutinen. Man är äldre och får också ta mer ansvar, vilket jag tycker är inspirerande.

Är det någon lagkamrat som du tror kan få ett genombrott? – Generellt sett i laget så tycker jag att vi har väldigt mycket spets. Förra säsongen hade vi många skador på de spelare som har spetsegenskaper, som Chili och Bärka exempelvis. Nu verkar det som att en del offensiva spelare som kommit också har spetskvaliteter. Som jag förstått det är Asoro extremt snabb så det blir spännande att se. Och får Chili vara frisk så kan han explodera.

Kommer vi att känna igen DIF:s sätt att spela jämfört med de två tidigare säsongerna? – Ja, det kommer vi att göra. Det är samma grejer som tränarna har tryckt på i år som tidigare. Dock tror jag att vi kommer att vara ännu mer aggressiva och ha högre utgångspositioner i presspelet. Men grunderna i offensiven kommer man att känna igen.

Beror detta, lite mer framåtlutade spel, på att det kommit in nya spelare med offensivare styrkor? – Nej, jag tror att tränarna kört på denna modell oavsett materialet man fått in. Men kanske anpassar man sig något mer till de spelarna vi har längre fram när säsongen kommit igång. Men nu ska alla lära sig grunderna och vårt spelsätt.

Hur är livet annars utanför fotbollen? – Det är väldigt bra skulle jag säga. Jag har en sambo och en dotter som är drygt två år. Sambon pluggar och behöver tid till det så jag hänger mycket med dottern, hämtar på förskolan, går till parken och så vidare. I och med coronan så blir man hemma mer än tidigare men jag påverkas inte särskilt mycket av det utan tycker det funkar bra och att det är roligt med familjelivet.

Lycka till nu och kör hårt! – Tack så mycket.

Intervju