Nobbes Djurgårdsbilder

Foto

Efter Brage, inför Umeå

Efter Brage, inför Umeå

Efter Brage, inför Umeå

Efter Brage, inför Umeå


Micke DIF är Nr 1

Micke DIF är Nr 1

3 år sen


Jag är ofta offside i min syn på spelet som heter fotboll. Jag tycker mig se saker som för andra inte ens existerar. I matchen mot Brage satt jag med min dotter och jublade, ofta och mycket. Sättet vi tog oss till chanser. Sättet vi spelade. Hur många olika spelare som hamnade i dom situationerna. Min upplevelse var ren lycka. Alla löpningar, snabba passningar som gång på gång öppnade upp ett stabilt och duktigt superettanlag. När jag läste forum så upplevde jag att många fokuserade på missade målchanser, inte att dom överhuvudtaget kommit till. Så verkade även KoT kommunicera. Så min offside känsla kom i retur. Men i kontext så såg jag Malmö mot Västerås och vi var mycket bättre än dom. Västerås/Brage är ungefär på samma nivå. Vi var överlägsna. Malmö var bättre. Jag får väl flyga relativt ensam ett tag till.

Att kalla sig expert förpliktigar tydligen inte alls. Fotbollskanalens skribenter hade en omröstning vem som skulle vinna vår grupp. 5-6 tippade Kalmar. Jag är väldigt förtjust i Henrik Rydström, men att han redan nu fått en sån snurr på KFF så dom skulle vara favoriter i vår grupp, är väl som att tippa Sirius favoriter mot Malmö. Vet inte vilka glasögon dom har på sig, men verkar vara modellen "jag borde gått till Specsavers".

Jag fångade in Kim på inköpsrundan inför middagen idag (lördag). När det blir så konkret, i hans ledighet för familjen så känner jag verkligen att jag stör, men han försäkrar väldigt varmt att så inte är fallet. Han bad mig också hälsa "säg till dom alla, alla Djurgårdare, vi saknar er alla, som fan!"


Hur har denna vecka förflutit då? – Vi vann i cupen. Vi hade en U-21 match där alla spelare som var friska och inte startade mot Brage fick visa upp sig. Första matchen i tröjan för Elias. Elliot tillbaka. Vi har många spelare nu så det var skönt för samtliga att få visa upp sig. Träningen har förflutit i ännu högre tempo och ännu bättre kvalitet. Härlig inställning på samtliga. Idag gick det riktigt fort på träningen tycker vi, så det är bra. Arbetsmässigt jobbar vi på ungefär samma saker men dom utförs, både offensivt och defensivt, i ett raskare tempo.

Hur är det med Elliots knä? – Det går sakta framåt, han är med imorgon.

Hur är det med Isak då? – Han har börjat jogga, var med på någon passningsövning idag, så det går framåt.

Var är Aleksandr då? – Ja, han är redo så han kommer stå imorgon.

Slutanalys, matchen mot Brage? – Det var mycket som var bra. Som du sa till mig, vi skapar mycket lägen, men slutprodukten var inte optimal. Vi borde väl ha vunnit med 3, 4-0, det känns som ett rimligt resultat med tanke på matchbilden. Vi fick ut för få mål med tanke på det spelövertag vi hade hela matchen. I perioder gick det nästan för lätt. Normalt sätt så är det inte så lätt att komma till dom där lägena, så vi behöver förvalta dom. Vi fick fortsätta med vårt byggande. En bra start på tävlingssäsongen.

Som i en kontext såg jag Malmö, ni brukar ju inte bry er om sådant men därför hävdar jag, vi var bra. – Att vinna när vi spelar tävlingsmatcher, är självklart bra. Det är en del favoriter som gått på pumpen redan.

Hampus blev utbytt, var det något han missat, eller jag? – Nej, det var det inte. Vi har många spelare som behöver komma igång. Dessutom så vill vi inte att spelarna drar på sig skador.

Vad vet vi om Umeå? – Inte mycket. Vi har bara matchen mot Kalmar som vi sett. Vilket var vasst. Buss från Umeå. Spela med 10 man en timme, sen vinna. Hårt jobbande lag som inte viker ner sig. Gjorde mål på fasta, så det måste vi vara uppmärksamma på. Men matchen handlar inte om Umeå på det sättet. Den handlar om oss, det vi vill göra. Spelar vi vårt spel. Snabbt med bra fokus så kommer förmodligen matchbilden se ut som mot Brage. Faller allt det på plats, får vi nog en rolig eftermiddag imorgon. Det blir lite ändringar i laguppställningen. Kanske Umeå faller djupare än Brage?

Var det Umeås kvalité eller Kalmars brist på densamma som avgjorde den matchen? – Det ligger nog på Kalmar som jag såg matchen. Umeå gjorde det som krävdes, ingen skugga på dom.

Några nya skador förresten? – Vi har nån stukad fot. Några känningar. Barnafödande. Men inga "riktiga " skador. Med den kvalitet vi har i truppen, så kommer vi inte chansa med någon i den här delen av säsongen.

Barnafödande, minsann. Vem då? – Haris, kom till träningen direkt från BB. Knappt sovit. Börjar på bänken imorgon.

Hur kommer det sig att matchen spelas på Tele2 istället för i Umeå? – Kommunen kunde inte garantera dom en spelduglig plan, så dom frågade om vi kunde spela hos oss istället. Sportsligt, för oss, är det jättebra att få spela hemma.

Joel Asoro, status? – Han är helt slut, hela kroppen värker. Han ligger långt efter. Spelar fotboll då och då. Är på gymmet mer. Springer och bygger upp sig. Just nu är han väl på väg ner som i nedtränad, sen på måndag så hoppas jag han är fit nog för att vara med i fotbollsdelen igen.

Ont i kroppen? Som i träningsvärk? – Ja, just det. Humöret är på topp. Han är en glad lirare. Vår uppgift just nu är att bygga upp honom och att han inte går sönder.

Albion Ademi då, är han ifatt? – Nej det är han inte. Han är med imorgon. Vi får se hur länge han orkar. Lite som Joel fast han är just nu på en högre nivå, utan att ha nått sin topp.

Elias är tillgänglig nu. Är det han och Hampus som är konkurrenter om den platsen? – Alla mittfältarna utom möjligen Rasmus, som kanske är den som är bäst i balansrollen. Alla dom övriga har ungefär samma styrkor. En mycket stark lagdel.

Vet du om det snackas något om förlängning med Hampus? – Som du vet, en Bosse fråga. Jag tror det kommer komma igång med dom spelare som har utgående kontrakt inom den närmaste tiden, utan att vara insatt.

Har Hugo/Nikos någon del av laguttagningen? – Båda är med när vi pratar om kommande uttagningarna men det är alltid jag och Tolle som tar ut laget.

För er som är lika optimistiska som jag, beväpna er med vingar! Det är härligt att se vårt lag lite från ovan.

fotbollInför matchDjurgårdens IF