Djurgårdshjärtat

Foto

Vi kollade läget med Djurgårdshjärtat inför 2021 och fick en tillbakablick kring hur pengarna används.

Vi kollade läget med Djurgårdshjärtat inför 2021 och fick en tillbakablick kring hur pengarna används.

Vi kollade läget med Djurgårdshjärtat inför 2021 och fick en tillbakablick kring hur pengarna används.

Vi kollade läget med Djurgårdshjärtat inför 2021 och fick en tillbakablick kring hur pengarna används.


Västra Övre

Västra Övre

3 år sen


Djurgårdshjärtat fortsätter att växa och 2020 års säsong innebar över 1.250.000kr rakt in i den sportsliga satsningen. Vi tog ett snack med Erik Thorell på Djurgårdshjärtat för att kolla läget inför premiären.

Tja Erik, berätta om Djurgårdshjärtats resa:

  • Vi lanserade i Maj 2019 och växte till 700 givare i slutet av första året. Vi samlade in 934 542 kr på sista raden 2019. Efter 2019 behövde man uppdatera sina kortuppgifter och det var ca 540 st som gjorde. Alla givare samlade tillsammans in 1 250 956 kr på sista raden 2020, så totalt har vi nu bidragit med en bra bit över 2 miljoner kr. Det känns väldigt kul! Under 2020 klev vi över 700 aktiva givare och nu är vi uppe i 830 st inför 2021. Det är mer än nånsin som är med från start inför en ny säsong. Målsättningen för året är 1 000 givare eller mer. Gör vi en ännu bättre säsong 2021 rent sportsligt så kan det bli väldigt mycket pengar.

  • Att man behövde uppdatera sina kortuppgifter var en engångsgrej som bara behövdes efter 2019. Nu behöver man bara uppdatera kortuppgifterna när ett man får ett nytt kort och det gamla har löpt ut, på samma sätt som vilken prenumeration som helst. Numera kan vi även fånga upp de som har ett kort som löper ut, om ditt kort löpt ut eller löper under våren så får man ett mail från oss.

Vad kan man göra som Djurgårdare för att Djurgårdshjärtat ska växa?

  • Sprid ordet till andra Djurgårdare och gå med om du har möjlighet. Vi märker verkligen skillnad när det delas i t.ex. sociala medier. Ta länken till vår hemsida (Djurgardshjartat.se) och skicka den i sms, i chatgrupper och andra forum till Djurgårdare som kan tänkas vilja vara med. Vi är väldigt tydliga med att man inte är en sämre Djurgårdare om man inte kan eller vill gå med. Men för de som kan så är det ett fantastiskt sätt att stötta Djurgårn. Vi kommer inte att satsa pengar på marknadsföring eller annat, utöver mindre driftkostnader som tex transaktionsavgifter, kostnad för hemsida och oberoende revisor så går pengarna som dras rakt in till Djurgården Fotboll och satsningen på herrarnas a-lag.

Vad har du för förhoppningar inför året?

  • Innan försäsongen så hade jag en förhoppning om topp 3 men efter att ha sett spelet och hur vi fått ihop det på försäsongen så tror jag på guld! Jag är grymt glad att det ska dra igång, det är bra att man har något att titta på även om det är på tv. Sen längtar jag enormt till att få vara tillbaka. Hoppas verkligen att smittspridningen går ner och att vaccineringen rullar ut så att vi tillsammans får sjunga för Djurgårn igen. Jag som alla andra saknar Djurgårdsfamiljen och gemenskapen.

Några sista ord till alla Djurgårdare inför premiären?

  • Köp säsongskort, gå med i Järnkaminerna, registrera dig på Djurgårdshjärtat och färga stan blårandig!

Djurgårdshjärtat har intervjuat Henrik Berggren för att höra hur 2019 års insamling på 900.000kr användes och mycket mer. Klicka dig vidare på länken nedan för att läsa intervjun, mer om Djurgårdshjärtat samt hur du går med som givare!

Läs intervjun på Djurgårdshjärtat här

Veckokoll gamla spelareVi möterfotbollIntervjuDjurgårdens IF