Nobbes Djurgårdsbilder

Foto

Premiär 2021 Inför Elfsborg - Djurgården

Premiär 2021 Inför Elfsborg - Djurgården

Premiär 2021 Inför Elfsborg - Djurgården

Premiär 2021 Inför Elfsborg - Djurgården


Micke DIF är Nr 1

Micke DIF är Nr 1

3 år sen


Finns många sorters förluster. Dom rättvisa, dom som avgörs av en felträff och dom som är orättvisa. Säkert fler. Men vår förlust mot bajen var 2 av 3 på dom jag räknade upp. 85 minuters belägring av bajens sista 3:e-del. Första halvlek var grym. Vi spelade skjortan av dom. Dom hann knappt andas. Edward (Chilli) och Nicklas (Bärkroth) kom i ständiga 1 mot 1 lägen. Utifrån det fick bajens försvar på 10 man slita hårt. I en "vanlig" match, hävdar jag att Chillis nick i ribban och "Kujos" nick över målet i andra halvlek, hade blivit mål. Men det var inte en vanlig match. Det var ett derby. Något, någonstans vill visst inte att vi vinner. Jag tror inte på det övernaturliga men den sista matchen mot bajen plus den matchen 2019 när vi förlorade med 2-1, är fan orättvisa på hög nivå.

Oavsett, vi spelade grym fotboll. Att passera två parkerade bussar är inte lätt. Vi gav aldrig upp, men blev en aning statiska i den andra halvleken. Hävdar också att vi förlorade lika mycket på uppehållet som bajen. Att avbryta en plan och ge sig ut i ingenmansland, är inget som någon vill vara med om. Trots det, var vi så jävla bra. Igen. Jag skiter inte i att vi förlorade, men om vi förlorar trots att vi spelar så bra, då vet jag att vi kommer tillbaka.

Idag är det premiär i Allsvenskan 2021 för oss. Vi möter Elfsborg borta. En annan orättvis förlust åkte vi på där förra året. Inte lika orättvis som förra helgen, men sättet vi förlorade på var säkert smärtsamt för alla inblandade. Laget var igår på väg ner till Borås. Kim bad mig ringa upp under den bussturen. Tack Kim, för att du alltid ser till att vi får en “inför” rapport.


Hur har den här veckan varit? – Den har varit som det varit under hela året. När det är 7 dagar mellan matcherna kan man ha den perfekta kombinationen av hård träning och återhämtning. Med den tidsrymden mellan matcherna får vi en perfekt rytm, vi kan välja lite som vi vill med vila och genomgångar. Det finns tid för allt som vi vill lägga in. Sen fick vi matchen mot Brage, som var deras genrep, som gav alla som kunde, en bra genomkörare.

En fråga, för mitt lärande, när bajen bytte ut Bojanic, var den nya spelarens uppgift att stänga Chilli då? – Nej, så uppfattade inte jag det. Vi såg inte det. Chilli började bra även i andra. Det du tänker på är kanske att Chilli rörde sig inåt mot centrala delarna, lite för tidigt för att Witry skulle kunna trycka upp. Rotationen fungerade inte så bra där. Den bilden som blev, hade inget att göra med vad bajen gjorde, det var bara att vi blev lite statiska.

Slutanalys bajen? – Det är mycket som är bra - ganska bra. Vi blir lite statiska sista halvtimmen, får dålig rytm i när vi ska eller inte ska slå in bollen i straffområdet. Tar för lite chanser i den delen av matchen. Springer för snabbt i första läget vilket gör oss stillastående och statiska i den delen när rörelsen skulle kommit. Försvarsspelet är mycket bra hela matchen. Vill vi vinna måste vi löpa mer aggressivt och spela bollen lite snabbare.

När vi tar löpningen "för snabbt" , är det då det ser ut som alla bara står stilla och väntar på ett inlägg? – När vi kommer i det läget måste vi vända upp igen, ta ny fart. Det gäller att identifiera att “nu har vi spelat bort 6 man i bajen” och då måste vi gå på genombrott där. Beslutsfattande och löpförmåga behöver bli bättre för att dyrka upp så låga försvar, men det är det särklass svåraste inom fotbollen. Det här är detaljer. Inte ofta man möter så låga försvar. Med alla inspel vi hade, brukar i alla fall någon boll studsa rätt. En annan match med samma spel, samma låga skickliga försvar, kan ge ett helt annat utfall. Dessa tomma löpningar som ska ge luckor när 10 man står framför dig hela tiden, ja, det är en utmaning.

Vet att du/ni inte gillar officiella betyg på sekvenser, men vad är analysen vad det gäller målet? – Det är riktigt svårt att försvara sig mot slumpen, kan jag väl säga.

Det var några som dessutom tyckte att ytterbackarna var dåliga i denna match? – På vadå? Som lag står vi på Hammarby i 85+ minuter och att någon då skulle gjort en dålig insats, det såg inte vi, varken direkt eller efteråt.

Hur har vi som grupp reagerat på förlusten? – Bra, eller bra... Det känns alltid förjävligt att förlora, ännu värre på det sättet men annars precis som vi vill. Total ilska, jävligt förbannade dag ett. Utvärdering och tog lärdom dag två. Sedan har vi tränat, är fullkomligt övertygade om att vi är på rätt väg.

Du sa inför bajen att hela planeringen hade fått ett hack i skivan. Är vi i fas igen nu? – Ja det är vi. Men även om vi var lite osäkra vad vi stod mot bajen, såg vi inget av det man eventuellt kunde befara mot bajen. Vi gjorde det bra. Mycket snack efteråt handlade om bajens trötthet, vi körde över dom totalt.

Ska sluta älta, men ärligt, känns det inte som Gud pissar oss i ansiktet en sådan här match? – Om man tittar på det ur ett strikt idrottsligt perspektiv, är det tjusningen med idrott. Det händer saker som ingen kan påverka. Men om vi konkret tittar på vår match mot bajen: om vi fortsätter att spela på den nivån, får vi med oss det till slut, förr eller senare. När vi väl får det, kanske vi får alla marginaler med oss. Jag förstår din och alla supportrars känslor. Dom känner vi också. Men att tro att det är ödesbestämt eller att vi ska ge upp, det finns inte på kartan. Ett slumpmål kommer inte få definiera oss. Kim skrattade till och sade. – Vi gör det när det är fullsatt.

Truppförändringar? – Leo in, Hampus ut.

Vad tror vi om matchen mot Ellos då? – Vet inte vad jag ska tro egentligen. Tycker dom har byggt vidare på det dom lyckades bra med förra året. Dom kan spela med bra speluppbyggnad likaväl som dom kontrar bra. Vi hanterade dom bra förra året, trots bara ett poäng. Vi åkte på en kontring på en hörna och ett självmål, var i stort sett det dom skapade. Dom har många strängar på sin lyra. Ett välorganiserat lag. Spelar vi bort deras press vilket vi gjorde riktigt bra förra året, gäller det att ta nästa steg att inte vara nöjda med att vi skaffat oss yta och tid utan då gäller det att skapa målchanser. Att löpa in bakom deras backlinje. Tror på en öppen och bra match.

Jag tycker att dom spelar rätt vårdslöst. – Det tycker jag med. Det har dom gjort i några år.

Där är något som jag tycker vi har blivit rejält bättre på i år. Vi spelar oss enkelt ur alla mötta moståndarlagens press. Senast mot bajen var vi suveräna. – Jag håller med. Dom fick aldrig tag på oss. Det behöver vi göra lika bra imorgon. Återigen, skaffar vi oss dom fördelarna, behöver vi utnyttja att vi varit skickliga och fortsätta det i resten av spelet.

Är det vårt fokus imorgon? – Ja, det och balansen. Vi har trots att vi ägt alla matcher varit riktigt duktiga på att avvärja motståndarnas omställningar. Det är en delikat balansgång det där. Hur offensivt man kan gå.

Balansen ja, den tycker jag att vi har varit helt suveräna på. – Det är Rasmus som är väldigt skicklig där, självklart flera andra också, men Rasmus har det i sig. Väldigt kommunikativ. Till det, har mittbackarna varit i stort sett felfria i det spelet. Problemet är när vi ger bort bollen i ett läge när ingen tror vi ska ge bort den. Det kommer hända fler gånger, det hör till spelet. Bajens 1-0 mål kom efter hörna, en hörna som kom till för att vi tappade bollen helt oprovocerat. Som jag sa, sådant händer. Kommer alltid att hända. Det viktiga då, som vi visat i år, är att rädda upp det.

Jag tackade för hans tid och önskade honom en trevlig resa, en god natts sömn. Han tackade och svarade “Du Micke, hälsa till alla våra supportrar. Skriv att vi saknar dom som fan, men att vi känner deras stöd när vi spelar.”

Nu är det dags på riktigt. Bestäm dig, ska du stå kvar på marken eller Beväpna dig med vingar?

Djurgårdens IFInför matchfotboll