Bosse Andersson: ”De har gått emot rekommendationerna”

Foto: DIF.se

Först två timmar innan avspark togs beslutet att matchen DIF- Östersund ska spelas, trots att bortalaget försökte få matchen uppskjuten. Sportchef Bosse Andersson kommenterar turerna.

– Det är lite konstigt när ett sådant beslut ligger i någon annans händer och det är så kort inpå match. Det är ju en ganska stor apparat.

– Det här tog fart vid lunch för vår del, vilket är sent. När vi fick vetskap om att de skulle gå till TK (Tävlingskommitén) för att skjuta upp matchen tog det ytterligare någon timme. Så vi hade inte mycket tid på oss att kalla till möte, göra en bedömning tillsammans med sakkunniga och svara.

– De har två konstaterade Covid-fall och sedan är det spelare som har olika saker, det kan vara pollen, förkylning etcetera, det behöver inte vara Covid. Alla testades igår och har fått negativa svar.

Östersund valde att gå emot rekommendationerna som alla andra Allsvenska lag valt att följa och åkte utomlands på försäsongen. Hur ser du på deras sätt att arbeta säkert i dessa pandemitider?
– De valde ett annat spår som gick mot alla rekommendationer etcetera. Var och en har ansvar att driva sin klub och fatta sina beslut. Mig veterligen berodde deras resa till Spanien på att de inte kunna träna på sin arena i Östersund, vilket är riskabelt givetvis.

Hur har spelarna påverkats av dessa diskussioner under dagen?
– De har fått information men vi har försöka hålla dem utanför. Jag tror inte de påverkas. De är laddade.

Djurgårdsfamiljen

Djurgårdsfamiljen

Hejar du på Djurgårn och är sugen på att bidra? Tveka in på att höra av dig via mail eller DM i sociala medier.