”Vi kommer inte riktigt upp i nivå”

Foto: Elias Olsson

Trots ledning med både 1-0 och 2-1 fick Djurgården till sist nöja sig med oavgjort i säsongens första allsvenska derby. Rasmus Schüller var besviken över resultatet men ansåg att det trots allt var rättvist med 2-2.

Bra krigat idag Rasmus, hur är känslan så här en timme efter matchen?
– Eftersom vi ledde matchen två gånger är det en besvikelse att inte få med sig tre poäng, men resultatet är rättvist. Det var två lag som hade scoutat varandra väl. Det var en jämn match där båda lagen hade sina chanser.

– Det är första gången den här säsongen som vi inte når upp i nivå på Tele2 vad gäller defensiven och presspelet. Men det är väl å andra sidan en styrka att vi ändå tar med oss poäng när spelet inte riktigt sitter som det ska.

Vad beror det på att ni inte når upp i samma nivå som tidigare?
– Det finns flera anledningar till det, men en av dem är att vi spelade vår tredje match på sju dagar, det gick ut över vår intensitet i spelet.

Hur ser du på den egna insatsen?
– Lite samma som när det gäller den kollektiva insatsen, vi var inte lika finmotoriska, men gnuggade på och kämpade vilket nästan räckte till tre poäng.

Djurgården är likväl i fortsatt serieledning, hur går tankarna?
– Det är en viktig match nästa helg (mot IFK Göteborg). Vi går för vinst och tar vi tre poäng där så kan vi vara nöjda inför EM-uppehållet.

Djurgårdsfamiljen

Djurgårdsfamiljen

Hejar du på Djurgårn och är sugen på att bidra? Tveka in på att höra av dig via mail eller DM i sociala medier.