Nobbes Djurgårdsbilder

Foto

Intervju med "Henke"

Intervju med "Henke"

Intervju med "Henke"

Intervju med "Henke"


Micke DIF är Nr 1

Micke DIF är Nr 1

3 år sen


Uppehåll. Kanske har jag aldrig någon gång i hela mitt liv tyckt att det kommit SÅ rätt. Så här menar jag då, när nu samhället lite långsamt och trevande öppnar upp, kommer jag få se fler matcher på plats. Vilket gör mig jävligt lycklig. Var på dammatch i lördags på Stockholms Stadion. Jag och 499 stycken som "alla" kändes att det var nu som sångrösten skulle testas. Ramsorna ska köras. Lite rostigt från och till, men satan i gatan, det var det bästa jag varit med på under en dammatch. Vad månde bliva om min dröm går i uppfyllelse och vi gör typ "Järnkaminernas dag" även för damerna. På sommaren. På Stockholm Stadion. Att se tjejernas lycka, bara det, var värt hela säsongskortet för mig.

En som alltid går på damerna är Henke. Följer dom i ur och skur. Brinner för dom på samma sätt som för herrarna, vilket är sunt och logiskt 2021. Brukar skriva det till motståndarna. OM det inte var uppenbara fördelar med att ha en damsektion, varför skulle då MFF starta ett damlag (???). Dom hade inget. Sveriges rikaste lag. För dom med logik i sina tankar borde svaret vara självklart.

Jag tänkte ta en kort intervju med "Henke" efter en tredjedel av säsongen. Glädjen över herrarna. Sorgen? Kanske till och med förbannad (?) på damernas start? Säsongskorten? Hugo? Corona klausuler? Ja, allt jag kom på att fråga när harmonin ligger som ett sidentäcke runt hela föreningen. Det han och BoA gjort för oss (DIF) gör att dom kommer ha min livslånga tacksamhet.

Intervjun gjordes torsdagen den 3 juni.


Tjena "Henke", hur är läget med dig? — Det är alldeles utmärkt. Hur är det med dig?

Det är bra med mig, förutom att jag är en Mathias Ranégie version av gubbe. Allergin äter upp mig. — Tråkigt, ja jag vet det brukar ta på en.

Hur mår Djurgårdens IF:s fotbollssektion? — Ja tycker vi mår bra i det stora hela.

Hade vi några mål med säsongskorten? — Nej det hade vi inte, genom att osäkerheten var så stor föll det sig naturligt.

Om vi då tar den här första delen av försäljningen, är vi nöjda med den? — Vi har sålt nästan 8500 säsongskort vilket vi är väldigt glada för. Folk, våra supportrar, dom flesta av de har köpt utan att veta VAD dom köpt. Under dom förutsättningarna, att nå så högt gör oss väldigt nöjda.

Jag upplever att våra supportrar köper mer souvenirer nu. Är det något du kan kommentera? — Vi har under en längre period nu haft en stadig ökning av försäljningen av souvenirer. Beror väl på lojaliteten, det som tas fram uppskattas av oss supportrar, marknadsföringen för produkterna har utvecklats också. Idag är det en välskött verksamhet, vilket också gör det lättare med logistiken. Vi har tack vare dedikerad personal blivit bättre på att fånga upp vad som fungerar i våra led.

Om vi utgår ifrån att samhället kan öppnas upp efter hand, kommer vi då att komma med biljett kampanjer, när åskådarantalet överstiger antal sålda säsongskort? — Ni känner mig. Jag tar det utfallet som faktiskt är. När den dagen infaller så är det troligt att kampanjer kommer infalla. Självklart kommer vi kunna sälja så många biljetter som vi får. När den dagen kommer, så kommer vi jobba på att paketera det så bra som möjligt för alla inblandade.

Upplever du som jag, att det finns ett enormt tryck att få komma och se vårt lag på plats igen? För mig tror jag aldrig jag känt ett sådant tryck. — Jag hoppas verkligen det. Vi får vänta och se lite. Vår förhoppning, självklart, är att våra supportrar törstar efter att vara på arenan på samma sätt som spelarna törstar efter publiken.

Vad tycker du om herrarnas säsong så långt? — Den är jättebra. Vi spelar bra fotboll. Ligger högt upp i tabellen. Jag är väldigt nöjd med den här tredjedelen.

Vad tycker du om damerna då? — Där är vi, såklart, mindre nöjda. Vi har spelat till och från hyggligt. Vi har börjat matcherna bra, sen har andra delen eller slutet av matcherna varit mindre bra. Inom damsektionen jobbas det kopiöst hårt med dom frågorna. Vi får se framtiden an med tillförsikt. Vi ska självklart reda ut det här i år också.

Är analysen då, från sportchef, tränare och spelare att vi tror på det vi håller på med, det hårda jobbet kommer fortsätta för vi får inget gratis? — INGEN är nöjd med det utfall som blivit. Då skulle jag ljuga. Vi hade hoppats vara på övre mitten ungefär nu. Det tycker jag vi har trupp för. Vi har inte fått till det. Inte levererat dom resultat som krävs. Spelarna, tränarna och sportchefen är förbannade och gett sig fan på att knyta näven i fickan och vända hem detta till något bra. Fotboll är, som du vet, oerhört komplext. Finns inga genvägar till framgång. Det hårda jobbet ger i förlängningen oftast betalt i form av poäng.

Det är allmänt känt bland forum supportrar att vi på herrsidan har andra eller tredje ekonomi i Allsvenskan. Men jag tror aldrig jag hört hur mycket vi lägger på damerna kontra dom andra lagen. Lägger vi 10:e till 14:e plats, ja, då är detta normalt. Har du någon uppfattning hur vi ligger till på den biten? — Min bedömning är att vi satsar motsvarande en mittenplats på damerna i Djurgården. Både på herr och dam har vi försökt att öka lite varje år. Det har vi gjort i 7-8 år i streck nu. Utan att veta på kronan vad alla satsar känner jag mig bekväm med att vi satsar pengar motsvarande ett mittenlag. Sen har det runt omkring laget också utvecklats en hel del, som bara för 10 år sen var drömmar. Ruljansen på spelare däremot skapar inte den grundkontinuitet som vi önskar ha även på damsidan. Vi är inte nära dom största och bästa klubbarna, men vi bygger på systematiskt. Konkret svar på din fråga, vi skulle inte behöva ligga där vi ligger. Jag följer damerna på nästan samma sätt som herrarna så jag har en hygglig inblick.

Den här Corona klausulen som vi införde på nya kontrakt, innebär den att när publiken kommer tillbaka kan alla med nytecknade kontrakt får en löneförhöjning? — Nja alltså, det blir mindre och mindre lönesänkning ju mer folk som vi får ta in i efterdyningarna till pandemin. Det kommer göras en bedömning för varje tillfälle som taket ökas på när det gäller åskådarna.

Hugos kontrakt, är det synonymt med KoT:s? — Nej. Hugos kontrakt, som han har nu, går ut efter säsongen. Jag vet att diskussionen pågår mellan Bosse och Hugo.

En sak jag tänkte på, när vi får nya medlemmar i vår BRF lämnar vi dom ett gäng papper om saker som finns för oss. Gör vi så till spelarna när det gäller Djurgårdshjärtat? — Alla, kan jag nästan med säkerhet säga, vet om att dom finns och vad det innebär. Vad dom gör för vår förening. Det är en helt fantastisk utveckling på det där som är otroligt roligt att ta del av.

Ja, verkligen. Vi gick in i säsongen med cirka 800 medlemmar. Nu närmar vi oss 1700. — Det härliga med Djurgårdshjärtat, oavsett allt, är att det är ett supporterinitiativ. Det gör mig/oss varma i hjärtat.

Där tog mina Djurgårdsfrågor slut. Men ville ändå fråga om "Henke" inte skulle ta något ledigt nu under sommaren? — Jag gillar Stockholm på sommaren. Brukar varken vilja eller ta reguljära semestrar på det sättet. Däremot kommer jag säkert ta några dagar då och då när det funkar och jag känner för det.

Tack för din tid. Jag tycker det är viktigt att vi hör från dig också på vårt fina forum. — Tack själv Micke. Alltid lika trevligt när du ringer.

Med dom orden avslutade vi med att konstatera att båda skulle gå på dammatchen som blev en härlig fotbollshändelse för alla inblandade. Tillslut, till er som har sagt sig vilja bjuda mig på en öl för mina texter, gå på en dammatch istället. För alla oss som känner en stor tacksamhet mot allt "Henke" gjort för vår förening, som undrar " vad skulle jag kunna göra för honom?" det kan jag skriva: GÅ PÅ EN DAMMATCH. När vi kan vara sådär bra på "bara" 500 åskådare, tänk då hur 2500-3000 skulle låta när tillfälle ges. Att dessutom se damernas glädje och läsa om deras tacksamhet, hoppas jag gör att fler vill gå så ofta det finns möjlighet.

Sommar. Semester? Bara ett råd, låt inte vingarna vara oanvända, använd dom. Beväpna dig med vingar. 2021, du har bara sett början av det som vi kommer visa efter pandemin.

fotbollDjurgårdens IF