Juha Tamminen

Foto

Rasmus Schuller: ”Bra läge för avancemang”

Rasmus Schuller: ”Bra läge för avancemang”

Rasmus Schuller: ”Bra läge för avancemang”

Rasmus Schuller: ”Bra läge för avancemang”


Olle DIF Eriksson

Olle DIF Eriksson

3 år sen


Det har varit omtumlande dagar för Rasmus Schuller. Det blev en historisk vinst mot Danmark men samtidigt präglades upplevelsen av Christian Eriksens otäcka kollaps.

Djurgårdsfamiljen ringde upp den finske landslagsstjärnan som laddar inför onsdagens match mot Ryssland i EM:s gruppspel.

– Det var blandade känslor efter matchen. Det var oerhört tråkigt det som hände men väldigt skönt att Eriksen klarade sig, det skulle kunna ha slutat ännu värre.

– I och med vinsten så har vi satt oss i en bra position. Tar vi poäng mot Ryssland så har vi ett bra läge för avancemang. Alla lag är olika och man ställs inför olika utmaningar, men om vi fotsatt lyckas i försvarsspelet och är effektiva i våra lägen kan vi ta oss vidare från gruppen. säger Rasmus Schuller.

Hur skulle du beskriva känslan att spela ett stort mästerskap? – Det är vårt första mästerskap någonsin, så matchen mot Danmark var den första matchen, första målet och första poängen vi tagit. Jag försöker njuta så mycket det går av att vara en del av detta, det är en magisk upplevelse. Det är extra fint med publik på matcherna, det blir en väldigt fin inramning.

Var är den finska truppen stationerad under mästerskapet? – Vi bor på ett hotell cirka 40 minuter utanför St Petersburg, det är våran bas. Dagarna är ganska intensiva, det är ju ganska tätt med matcher. Vi tränar, har möten och får tiden att gå med lite spel bland annat. Jag spelar pingis och läser en del. Tim Sparv tog initiativ till att läsa ”Sammetsdiktaturen” som handlar om Ryssland. Vi är några killar i laget som läst den och diskuterat. Den är intressant och Ryssland är ju ett grannland så det är ett angeläget ämne.

Vad härligt att höra att det sitter ett gäng landslagspelare och diskuterar facklitteratur. – Du låter förvånad.

Jo men tyvärr. Fördomen säger att fotbollspelare inte läser men du är ju en av dem som slår hål på den myten. – Ja och den stämmer väl ganska ofta, säger Schuller och skrattar.

– Nu har jag börjat läsa Kamala Harris, USA:s vice presidents, självbiografi. Eftersom jag pluggar juridik är det intressant med hennes bakgrund som just jurist.

Stort tack för att du tar dig tid Rasmus. Och stort lycka till nu, vi är många Djurgårdare som följer dig och laget. – Tack själv och ha det så bra på semestern.

Onsdag 16 juni kl 15 spelar Finland mot Ryssland i den andra omgången i gruppspelet.

Sista gruppspelsmatchen spelas måndagen 21 juni kl 21 mot favorittippade Belgien.

Intervju