Djurgården Fotboll

Foto

Jesper Löfgren: ”Alla i laget har bra självförtroende”

Jesper Löfgren: ”Alla i laget har bra självförtroende”

Jesper Löfgren: ”Alla i laget har bra självförtroende”

Jesper Löfgren: ”Alla i laget har bra självförtroende”


Olle DIF Eriksson

Olle DIF Eriksson

3 år sen


Jesper Löfgren har spelat åtta allsvenska matcher för Djurgården. Med honom på planen har laget bara släppt in två mål (mot bajen i derby, 2-2). I Hjalmar Ekdals frånvaro kan matchen mot Sirius bli 24-åringens andra match från start.

Djurgårdsfamiljen hörde av sig till Jesper för att kolla läget.

Hej Jesper, hur är formen?

– Formen är bra! I och med värmen som varit denna veckan har vi kört lite kortare träningar men med hög intensitet så det har varit en bra träningsvecka.

Hur skulle du summera din egen insats i Djurgårdströjan så här långt?

– Jag tycker att det har känts bra när jag fått spela. I början var det som inhoppare i en fembackslinje för att bevaka en ledning vilket vi lyckades bra med. De sista matcherna innan uppehållet och nu senast mot Halmstad har det varit i en fyrbackslinje och även det har fungerat fint.

Du har spelat åtta matcher i Allsvenskan den här säsongen varav en från start. Endast i derbyt mot Bajen har Djurgården släppt in mål med dig på plan. Vad tänker du om det?

– Vi jobbar som lag väldigt hårt i vår defensiv och det är den största anledningen till att vi släppt in så lite mål.

Du vet inte hur det känns att förlora, är det något man tar med sig ut på planen?

– Det är såklart något man vill fortsätta med men jag tror att alla i laget har ett bra självförtroende med tanke på att vi har gjort många bra prestationer.

Match mot Sirius härnäst. I Hjalmars frånvaro är det många Djurågrdare som hoppas att du tar en plats i startelvan. Hur går tankarna?

– Jag vill alltid spela och om jag får chansen så hoppas jag att jag kan bidra till att vi tar tre poäng och kan fira det med våra supportrar.

Lycka till!

Intervju