Nobbes Djurgårdsbilder

Foto

Efter Halmstad, Inför Sirius

Efter Halmstad, Inför Sirius

Efter Halmstad, Inför Sirius

Efter Halmstad, Inför Sirius


Micke DIF är Nr 1

Micke DIF är Nr 1

3 år sen


Denna veckan var det också satan i gatan, men på ett negativt sätt. Trodde inte vi kunde vara så dåliga som vi var i första halvlek. För mig var den halvleken den sämsta jag sett sen Kim och “Tolle” anlände till oss. Hur är det ens möjligt att ett så bra lag som vi är kan spela så dåligt? Finns naturligtvis inga entydiga svar. Men att vårt lag hade en dålig stund på jobbet tror jag att alla såg. Andra halvlek däremot var en bra DIF halvlek i mina tankar. Inte lysande. Inte dålig. Helt okej. Att ta sig i kragen och lyfta sig visar på moral. Det visar också att vi kan vända dåliga trender. Positivt från den matchen var, förutom andra halvlek, att JWZ återigen fick hålla nollan. Starkt med 3 raka nollor.

Jag hörde av mig till Daniel Bäckström väldigt sent, trots det var han vänlig nog att ta av sin tid och svara på mina frågor. STORT tack till Daniel!

Intervjuerna genomfördes söndagen den 18 juli.


Slutanalys Malmö? — Så klart en svår bortamatch där vi startar i uppförsbacke med ett baklängesmål efter 35 sekunder. Vi spelar efter det en helt okej match men slutkänslan präglas mycket av de två målen vi släpper in i slutet av matchen. Resultatet 0-4 är inte bra även om det finns några delar som var klart godkända.

Några nya spelare som inte är uttagningsbara? — Vi har sedan tidigare Aron Bjarnason, Sam Lundholm och Adam Ståhl utanför truppen på grund av skador. Marcus Mathisen är avstängd.

Vad tror du om matchen mot Djurgården? — Det blir inte mycket tuffare än att möta Djurgården på bortaplan, och med publikstödet på Tele2 blir utmaningen förstås än större. Djurgården spelar en intensiv fotboll som vi måste matcha, samtidigt som vi vill vara starka i vårt bollinnehav.

Vad blir nycklarna för er? — Nummer 1 blir att hantera atmosfären inne på arenan, det blir ett helt annat tryck nu tills det återigen är det normala att spela inför stor publik. Utöver det så tror jag på en intensiv match mellan två lag med tydliga profiler. Vi måste klara Djurgårdens presspel då vi har bollen samt vara starka i att försvara vårt straffområde.

Det svaret avslutade delen med Daniel. Här nedan kommer Kims svar. STORT tack till Kim som alltid ställer upp!


Hur har den här veckan varit? — Varm. Vi har fått anpassa verksamheten efter vädret. Tränat kortare tid för att slippa exponeringen i solen. På planen har vi haft frysväskor, frysvästar och handdukar i is för att kunna verka. Var 33 grader i torsdags, det är inte bra om man tränar för länge i den temperaturen. Blev matt av att stå och titta på.

Angående Hjalmars skada där, anmäler vi sånt när domaren inte har sett det? — Nej det gör vi inte. Domarens ansvar. Blir bara konstigt om vi ska hålla på att anmäla varandra.

När vi satte in "Bärka" som 9:a mot Halmstad, vad ville vi med det? — Han visade jävligt bra form hela veckan. Vi ville få hans löpförmåga och kreativitet där.

Tyckte vi att det uppnåddes? — Både ja och nej. Han hade inget avslut på mål. Skapade inte så vansinnigt mycket, men han ställde till det för Halmstad, fixade bra övergångar och löpte bra. Som lag var vi inte bra, så det är svårt att glänsa då. Han har spelat där förut med viss framgång både före oss och under oss. Sen är han en gammal forward när han började spela i Allsvenskan. Vi tyckte att han hade gjort en ruskigt bra träningsvecka, sånt måste belönas.

Slutanalys Halmstad? — Slarvig, dålig första halvlek med många tekniska fel. Inte tillräckligt aggressivt. Dåligt beslutsfattande. Okej försvarsspel längre ner. Sen gör vi en andra halvlek som ändå gör att vi åker därifrån med hedern i behåll. Sammanfattningsvis en dålig halvlek där även kroppsspråket oroade men sen reser vi oss och gör en godkänd andra halvlek. Vi kan bättre, det ska vi visa imorgon.

Fanns det något som innan antydde att den halvleken skulle komma? — Nej, jag tror aldrig att jag har märkt innan att vi ska göra en dålig halvlek eller match. Vårt spel kräver så mycket av alla inblandade så om vi kommer lite snett in kan det bli så här. Det är något som vi har pratat om i några veckor att: “okej, idag funkar det inte som det ska eller brukar. Ta konsekvensen av det. Bli inte en hängbjörk. Jobba utifrån där vi är, här och nu.” Andra halvlek gjorde vi så. Bra moral. Krävs en del för att vända en dålig start.

Har vi åkt på några nya skador förutom Hjalmar? — Nej.

Är det självklart att Jesper Löfgren ersätter Hjalmar i nuvarande läge? — Just nu är det självklart. Han har varit väldigt duktig i sina inhopp. Han går framåt och utvecklas hela tiden. En trevlig och bra kille. Han kommer att få en jättefin karriär tror vi.

Vad tror vi om Sirius då? — Dom är väldigt tydliga med vad dom vill. Väldigt bollskickliga med duktigt passningsspel inom laget. Har inga problem att hålla bollen länge om det behövs. Väldigt trygga i det. Ganska frejdiga och ambitiösa i sitt presspel, lojala mot sin ide. Dom är lite som Halmstad fast tvärtom. Dom vet vad dom vill, men sen är deras vilja helt annorlunda än Halmstads vilja.

Såg att du nämnde Sugita på DIF.se, men jag tycker knappt han synts när jag tittat på dom. Förra året var han väl en av Allsvenskans bästa spelare? — Jag tycker fortfarande att han är det faktiskt, i perioder. Men Sirius har inte varit lika bra och Sugita har varit skadad då och då. Han visade vad han kan mot Malmö sist trots Sirius dåliga resultat i den matchen. Han är riktigt vass.

Har vi några nycklar, just mot Sirius eller i allmänhet? — Först ska vi springa jävligt mycket, för det gjorde vi inte sist. Ett av målen i den här matchen är att vi ska springa mer än vi gjort tidigare i allmänhet och i matchen mot Halmstad i synnerhet. Det är en oerhört vital nyckel. Annars är det ingen skillnad på alla våra andra matcher, vi ska ha fart i bollen och varje spelare ska vilja göra positiv skillnad på planen.

Påverkar en halvlek som den första mot Halmstad truppen över tid? — Hade vi gjort en lika dålig andra halvlek, sen följt upp det med en dålig första halvlek mot Sirius, då kanske det hade påverkat över tid. Nu, inte alls. Alla var efteråt besvikna. Vet att vi kan bättre och vill visa det imorgon.

På DIF inifrån, sista avsnittet, var det någon som sa att Isak spelade forward. Gjorde han det? I så fall, kan den platsen vara aktuell för honom? — Nej det är han inte. Han är mittback. Men som gammal forward så kan han ibland få spela på en annan plats. Elias spelade vänsterback på dagens träning. Numerären avgör.

Hur är det med Albion? Hur är humöret? — Han ska förhoppningsvis börja träna här i veckan. Först är det viktigaste att han blir frisk. Han har väl som alla människor sina perioder när allt inte flyter på, att han deppar men under mesta delen av tiden är han en härlig kille med skönt humör. Vi måste hitta sättet på hur han ska hålla sig hel. För precis som många andra är det svårt att komma i form när du får ständiga hack i kurvan.

Hur går det för Peter McGregor då? — Han har utvecklat sin fysik på ett mycket bra sätt. Men han har knappt varit med oss och tränat fotboll. Men med den fysiska status han jobbat upp så kan nog utveckling börja ske.

Då är vi på samma plats i livet imorgon, Tele2. — Härligt. Hoppas det blir samma tryck som senast!

Med den förhoppningen sa vi hejdå till varann. Ja, jag flög in i en bergvägg senast. Men va fan, upp på den igen och Beväpna dig med vingar!

Vi möterfotbollInför matchDjurgårdens IF