Albin Ekdal: ”DIF är rätt miljö för Hjalmar”

Albin Ekdal: ”DIF är rätt miljö för Hjalmar”

Albin Ekdal: ”DIF är rätt miljö för Hjalmar”

Albin Ekdal: ”DIF är rätt miljö för Hjalmar”


Olle DIF Eriksson

Olle DIF Eriksson

3 år sen


Albin Ekdal har spenderat ett par sommarveckor i Sverige efter EM-sortin. Förutom att umgås med släkt och vänner har han också besökt Tele 2 och kollat in brorsan Hjalmar i matchen mot Örebro SK (3-0). Djurgårdsfamiljen fick en intervju med landslagsstjärnan och Djurgårdssupportern som många hoppas en dag ska vända tillbaka till Stockholm och blåränderna.

Hur ser du på Hjalmars inledande tid i Djurgården? – Det är väldigt kul att se Hjalmar i Djurgårds-tröjan. Och starkt att ta en startplats direkt och hjälpa laget till en fin inledning. Han har redan utvecklats sedan han kom till DIF och jag tror det är rätt miljö för ytterligare utveckling. Bra miljö och laget verkar passa Hjalmar både på och utanför planen. 

Vilka är hans styrkor som spelare? – Han är smart, lugn och har mycket självförtroende. Han är bra på att värdera och ligger ofta rätt i position. Han gillar att ta fram boll vilket är viktigt för en modern mittback. Det finns naturligtvis massvis med saker som går att förbättra och Hjalmar själv är medveten om vad som kan bli bättre vilket är en bra egenskap också. 

Hur kändes det att se Hjalmar på plats mot Örebro hemma? – Det var väldigt kul att se honom live för första gången i den blårandiga tröjan. Det var en bra insats från hela laget och både jag och pappa var stolta på läktaren. 

Alla Djurgårdare drömmer om att se bröderna Ekdal tillsammans i Djurgården, hur ser du på de chanserna? – Det hade naturligtvis varit häftigt och spännande. Men det är svårt att sia om exakta möjligheter för att det ska inträffa, men någon omöjlighet är det inte.

Albin Ekdal Ålder: 31 år. Klubb: Sampdoria (kontrakt fram till sista juni 2022). Tidigare klubbar: Hamburger SV, Cagliari, Bologna, Siena, Juventus, Brommapojkarna