DIFTV

Foto

Wallenborg och Mitku om lånet till IFK Haninge: ”Jag ska göra det jävligt bra”

Wallenborg och Mitku om lånet till IFK Haninge: ”Jag ska göra det jävligt bra”

Wallenborg och Mitku om lånet till IFK Haninge: ”Jag ska göra det jävligt bra”

Wallenborg och Mitku om lånet till IFK Haninge: ”Jag ska göra det jävligt bra”


Victor Christophe

Victor Christophe

3 år sen


Nyheten om de fyra spelarnas utlåning är blott en dag gammal, men redan under fredagen liksom lördagsförmiddagen medverkade Axel Wallenborg och Mattias Mitku på IFK Haninges träning. Att de tillsammans ansluter till samma lag är positivt, menar dem.

– Det är skönt att ha med sig någon man känner som en trygghet. Det är jättekul, berättar Wallenborg.

Förväntningarna på sig själva, liksom IFK Haninge och säsongen i sin helhet, är stora hos dem båda. Mitku själv menar att han längtar efter kontinuerligt med speltid och att utvecklingskurvan snabbt kan komma att peka uppåt.

– I och med att jag inte har spelat någonting i Allsvenskan den här säsongen så är det viktigt att jag får spela, såklart. Det är kul att spela och det är viktigt – för jag vet att om jag får spela och får in matcher så kan det gå snabbt för mig. Om jag är skadefri och kan visa det jag är bra på och får speltid… ja, då går det snabbt.

Hyllar den nya tränaren Under våren har resultaten inte helt gått i Haninges riktning, och i skrivande stund huserar man på en blygsam elfte plats. En placering som både Mitku och Wallenborg har som ambition att ändra på.

– Såklart vill jag hjälpa laget till fler poäng och se till att komma tillbaka till där de var förra året (fjärdeplats, reds. anm) och försöka hjälpa laget att kliva upp. Samtidigt kommer det gynna mig också, säger Wallenborg.

Mitku är även snabb på att ösa beröm över Haninges nya tränare, Kiarash Livani, som han träffade för första gången på träningen igår.

– Han är väldigt bra. Han känns som en väldigt bra tränare och jag gillar hans spelsätt. Han vill rulla i boll, hålla i boll, skapa mycket målchanser.

Ganska likt Djurgården, isåfall?

– Exakt, ganska likt Djurgår’n, svarar Mitku entusiastiskt och fortsätter:

– Mycket boll, och att bollen går från sexan sen rättvänd till den som är nummer tio. Han har ett väldigt bra spelsätt och han känns väldigt bra. Sen har jag förväntningar på mig själv: att spela så mycket som möjligt och jag är en spelare som gillar att göra mål, assister och att vara bra i spelet.

För Axel Wallenborgs del innebär det även möjlighet att få kontinuerligt med speltid efter sin skada under försäsongen, som innebar operation med efterföljande rehab.

En inte helt enkel period, medger han.

– Rehaben var svinjobbig. Det kändes rätt lugnt till en början när jag tränade, men sen blir det jobbigt. Det är ju samma saker om och om igen. Man är på cykel, man springer och kan inte spela fotboll. Det blir jobbigt. Men sen när det inte är så långt kvar får man motivation till att fortsätta och man ser själv resultat på att kroppen byggs upp på andra sätt. När man kollar tillbaka på det så ser man på det lite som en bra grej. Man kunde tänka på andra saker och bygga upp sig.

Finndell – ett gott exempel Det tillhör inte ovanligheterna att de yngre spelarna i Djurgården spenderar tid ute på lån, och efter Hampus Finndells genombrott under vårsäsongen så kan mittfältaren fungera som ett bra exempel på vad som kan bli.

– Han fick mycket seniormatcher och det är självklart viktigt. När han väl kom tillbaka var han väldigt bra under försäsongen. Så absolut kan man se på Hampus som ett gott exempel. Även Besard (Sabovic) gick det bra för efter sin utlåning. Så absolut kollar jag tillbaka på dem och ser inte en utlåning som något negativt utan bara positivt, säger Mitku och fortsätter:

– Men ja, Finndell har gjort det bra och att sen komma tillbaka till Djurgården och få starta – det är en fin väg. Nu är jag utlånad och jag har förväntningar på mig att göra det bra. Spela ska jag göra, absolut, men jag ska göra det jävligt bra.

Den första möjligheten till att göra det ”jävligt bra” för Mitku och Wallenborg är redan om en dryg vecka hemma mot nästjumbon Hammarby TFF. Därefter väntar tabellettan tillika Wallenborgs ex-klubb Brommapojkarna – ett möte han ser framemot.

– Det blir jättekul! Jag känner många där och har varit i den klubben länge. Det har gått bra för dem nu också. Jättekul att få möta ett bra lag direkt och bara köra på.