Victor Christophe

Foto

Joel Asoro ser framemot derbyt: ”Vårt mål ska komma direkt”

Joel Asoro ser framemot derbyt: ”Vårt mål ska komma direkt”

Joel Asoro ser framemot derbyt: ”Vårt mål ska komma direkt”

Joel Asoro ser framemot derbyt: ”Vårt mål ska komma direkt”


Victor Christophe

Victor Christophe

3 år sen


Det var ett brett leende som jag möttes av från en synligt trött Joel Asoro när vi möttes upp efter träningen för att prata om hans första tid i Djurgården, och känslan inför derbyt. På frågan om hur läget är så skrattar han och säger att det är bra, och att han är lite trött.

Förståeligt så. Träningen var lång och intensiv och Asoro var rejält delaktig och såg stundtals riktigt vass ut.

– Det är från klubb till klubb, och det är lite olika överallt. Här i Djurgården är det lite mer fys, men det är bra.

Asoro har sedan sin ankomst till Djurgården nu spelat sina första matcher med en större publik. Ett faktum han gläds åt, även om det snabbt blir tydligt att han gärna vill bevisa att han har mycket mer att ge.

– Det har känts bra, det har varit roligt. Men jag har varit lite besviken på mig själv några matcher, även fast det har gått bra eller helt okej.

Han tystnar en stund.

– Det är såhär… jag vill att det ska smälla, säger han och slår ihop händerna.

– Det är det jag väntar på. Jag väntar på ett litet ryck, där jag verkligen kan visa folk att ”Wow!”. Förstår du? Att det är det här som är Joel. Det är bara det jag väntar på, men annars är jag tacksam över att de börjar ta in mycket publik så man blir ju glad och man blir exalterad i hela kroppen.

Jag upplever att du blir bättre och bättre för varje match och jag tycker du var väldigt bra mot Häcken senast. Det var väl bara att bollen inte gick i mål den här gången för dig.

– Det är det.

Asoro tystnar till ännu en gång och letar efter det rätta ordet.

– Det är bara det att det tar sin tid, liksom. Jag hatar den benämningen att ”det tar tid” och ”ha tålamod”. Jag hatar det. Men tyvärr måste man ha tålamod i livet, så det kanske suger men man får bara acceptera det.

I våras hoppade Asoro in i 2-2-derbyt mot Hammarby där han snabbt visade upp sin teknik med en läcker tunnel på försvararen Aziz Outtara. Dessutom har han erfarenhet från sina år i England och den erkänt fysiska ligan Championship, något han tror kan gynna honom.

– Ja. Men det gäller att vara smartare än vad du var igår. Det är bara det. Jag tar alla erfarenheter med mig. I slutet av dagen är alla matcher olika så man måste anpassa sig efter matchen. Sen kan man utnyttja sina fördelar som man får, men det är upp till en själv.

Publikfrågan inför derbyt har varit en omdiskuterad sådan, då inga AIK-anhängare kommer finnas på plats. Ett faktum som Asoro själv kan förstå ha gjort en del upprörda.

– Jag förstår deras spelare, att de vill ha sina fans. Men antagligen blir det samma sak när de har hemmamatch. I den här situationen så får man bara acceptera det.

– Det kommer bli en tuff match. Det är AIK i slutet av dagen, det spelar ingen roll vilken position de ligger på i serien. Man måste punktera matchen så snabbt som möjligt, vi har lite problem med det. Jag hoppas vi kan göra det direkt. Ofta är det så att vi tar ledningen med 1-0, så är det så skitlänge, sen kommer kvitteringsmålet. Jag vill att vårt mål ska komma direkt, och att det kommer 2-3 till. Då vet du liksom.

Gör gärna det. Då blir vi alla glada.

– Ja, hundra procent. Hundra procent, skrattar han.

Jag upplever att det ofta kan vara tvärtom. Att vi får ett mål snabbt i baken och sen blir lite stressade.

– Det kommer bli bättre och bättre, det är det jag vet. Ni får se det sen. Nu ser jag till lagets prestation, det kommer bli mycket bättre. Det blir ett roligt år.

Vi möterIntervjuInför matchDjurgårdens IF