Johan Sahlén

Foto

Cornic visade framfötterna i vinstmatchen: ”Djurdjic får väl kolla på tabellen”

Cornic visade framfötterna i vinstmatchen: ”Djurdjic får väl kolla på tabellen”

Cornic visade framfötterna i vinstmatchen: ”Djurdjic får väl kolla på tabellen”

Cornic visade framfötterna i vinstmatchen: ”Djurdjic får väl kolla på tabellen”


Victor Christophe

Victor Christophe

3 år sen


Det kändes som sedvanliga tider att kliva in på ett Tele2 Arena samtidigt som mörkret lagt sig och de klassiska och älskvärda höstmatcherna i Allsvenskan gjorde sig påminda. Efter en liten svacka resultatmässigt hade vi fått ordning på skeppet och tagit tre poäng mot Hammarby, och en fullt godkänd poäng på bortaplan mot Malmö.

Allt annat än en trepoängare hemma mot bottenlaget Degerfors skulle anses oacceptabelt, men samtidigt var det också just Degerfors som var först ut i Allsvenskan att vinna mot blåränderna tidigare i år. Det blev inte heller den matchbilden många kanske hade förväntat sig heller, och efter bara tio minuter fick Jacob Widell Zetterström sträcka ut på Edvardsens avslut efter en snabb omställning.

Men ungefär två och en halv minut senare målade Hjalmar Ekdal, för tredje matchen i rad, med en spektakulär lobbnick och 1-0 var ett faktum. Välförtjänt ledning? Nja. Skönt? Absolut. När vi sedan tog över matchen en aning och ”Mange” pangade in 2-0 från distans kändes det ändå som att saken i princip var klar.

Fem minuter in i andra halvlek skulle Nikola Djurdjic göra sig påmind med ett reduceringsmål och lite drygt en kvart senare med en kvittering.

Men efter en samling vid mittlinjen anordnad av kapten Eriksson tog det bara tre minuter innan Joel Asoros raketlöpning och efterföljande bakåtpass resulterade i Radetinacs ledningsmål – och ett måljubel som bortsett från derbyn kan ha varit högst i år.

Resterande tjugo minuter spelades inte av med briljans eller trygghet – men vinsten var, till slut, ett faktum. Jacob Widell Zetterström hade stått för ett par kvalificerade räddningar, men frågan är om inte nyförvärvet Leo Cornic, något otippat, var bland de bästa på planen.

Leo Cornics första start i Allsvenskan Med totalt 49 allsvenska matchminuter, varav ungefär hälften av dessa kom från Malmömatchen senast, var det inte en supererfaren norrman som infann sig på högerbackspositionen. Uppfattningen var dock att det inte tog många minuter innan de drygt 9000 på läktaren fick se vilka kvaliteter Cornic besitter och den okunnige skulle nog aldrig kunna gissa att det var hans första match från start i Allsvenskan.

– Tusen tack för det! Det är väldigt kul att höra, svarar Cornic glatt via ett videosamtal sent på onsdagskvällen.

– Tränarna kände tidigare under året att jag behövde bli lite mer mogen. I somras så fick jag en jättefin samling med landslaget och två 90-minutare, och det hjälpte mig väldigt mycket att komma in i en bra rytm. Sen har det gällt att jobba hårt på träning och vara bra i U21-matcherna.

Det var även första gången som den unge högerbacken fick spela inför publik på Tele2 – en upplevelse som var precis lika bra som han sett framför och visualiserat sig under de senaste månaderna.

– Det var jättekul. Framförallt otroligt viktigt och skönt att få en trepoängare, det hade varit väldigt tungt att spela sin första match och förlora eller till och med bara förlora poäng.

Under matchens sista minuter kom det dock att handla om just Cornic som mottog en hög spark i ansiktet från Adam Carlén. En spark som lämnade honom liggandes ett par minuter innan han var åter på benen igen.

– Jag har lite ont i huvudet. Men det har jag pratat med läkaren om. Vi får se imorgon men jag tror att det kommer gå fint.

En match i matchen som stärktes än mer vid spelarintervjuerna efteråt var den mot Degerfors nummer 40, tidigare Hammarbyspelaren Nikola Djurdjic. En spelare som Leo Cornic hade fått nys om redan innan.

– Jag hörde ju också att varje gång han fick bollen så buade ju hela arenan honom. Så då fattade jag ju också att det var just han som spelat i Hamarby…

Gårdagens sociala medier och nyhetssidor fylldes snabbt upp med Degerforsanfallarens kommentarer om att ”han hatar Djurgården” och att ”de förlorar mot ett skitlag”. Kommentarer som Cornic tar med ro.

– Haha, det får han säga. Han får väl kolla på tabellen. Han kan säga hur mycket han vill men det är vi som tar poäng.

fotbollIntervjuKrönikaDjurgårdens IF