Erik Wibaeus

Foto

Spelarbetyg Djurgården - Degerfors: Inte imponerande

Spelarbetyg Djurgården - Degerfors: Inte imponerande

Spelarbetyg Djurgården - Degerfors: Inte imponerande

Spelarbetyg Djurgården - Degerfors: Inte imponerande


Beckentauer

Beckentauer

2 år sen


Det stod en serieledning på spel när Degerfors på onsdagen gästade Blåränderna. Ett Degerfors som i allra högsta grad är indragna i bottenstriden efter svaga resultat på sistone. Efter att hemmalaget gått upp till en 2-0 ledning i den första halvleken blev den andra halvleken helt omvänd. Degerfors gick upp till 2-2, men precis därefter räddade smällde Haris in 3-2 målet som också blev slutresultatet. En match som blev onödigt spännande men gav tre otroligt viktiga poäng. Nedan följer spelarbetygen.

Jacob Widell Zetterström - 7

Gör ett par jätteräddningar i matchen. Bland annat i den första halvleken när Edvardsen fick på ett tungt skott. Räddade kanske laget vid ett par tillfällen när försvaret stod och sov, vilket vi verkligen behövde i en sån här match. Kunde inte göra mycket på målen där han fick rätt dålig hjälp av sina försvarare. Har verkligen stått för flera riktigt bra insatser på sistone. Frågan är om Vasyutin skulle peta Jacob i nuläget? Jag skulle nog svara nej på den frågan faktiskt.

Leo Cornic - 5

Första matchen från start för den unge norrmannen. Inledde frejdigt ute på sin kant där han vann många bollar och utmanade framåt. Bra i passningsspelet där han ofta hittade kreativa lösningar som gjorde att laget kunde gå på genombrott. Satte en väldigt hög press vilket gjorde att vägen hem blev väldigt lång när Degerfors väl lyckades ställa om. Hade det lite jobbigare i den andra halvleken där Degerfors tilläts vara mycket offensivare. Fick slita rejält ute på sin kant och ska tacka högre makter för att han inte fick en straff emot sig när bollen tydligt träffade honom på undersidan av överarmen. Som helhet ändå en bra första match från start för Leo!

Jacob Une Larsson - 5

Blandade och gav. Stundtals var han dominant i duellspelet där han lyckades hålla borta Djurdjic och övriga Degerforsspelare på ett rätt komfortabelt sätt, men då och då blev det lite stabbigt och klumpiga ingripanden i försvarsarbetet. Hade en rejäl portion otur när ett förlupet inlägg studsade på hans smalben och ut till Djurdjic som rakade in reduceringen. Svajade därefter rätt betänkligt i ett par ageranden i eget straffområde. Lyckades, efter mycket svett och svordomar, till slut reda ut den här matchen, men det satt hårt inne.

Hjalmar Ekdal - 7

Målskytt för tredje matchen i rad, vem hade kunnat tänka sig det för tre omgångar sen? Återigen möter han ett fint inspel på ett perfekt sätt och denna gång var det enorm kyla han visade upp i sin lobbnick. Hyfsat stabil i försvarsspelet även om det stundtals var lite virrigt i kommunikationen med Une och övriga backar, något Hjalmar verkligen inte var ensam om. Hamnade väldigt lågt i stora perioder i den andra halvleken och då blev det väldigt tungt för mittförsvaret att stå emot. Ska dock inte hängas för något av målen som bortalaget gör. Ännu en gång en mycket bra insats!

Elliot Käck - 4

Assistkungen Käck? Två matcher i rad har han stått för magnifika inlägg som lett fram till mål. Nåväl, superlativen kanske vi väntar med ett tag. Bortsett från den målgivande passningen var det här ingen vidare insats av Elliot. Blev överspelad flertalet gånger och även förbipasserad merparten av dessa. Ingripandet vid 2-2 målet är nästan på pojklagsnivå där han ryggar undan för bollen istället för att gå in i situationen eller täcka av Djurdjic. Sådär får man inte agera i eget straffområde när motståndarlaget har en farlig målchans. Assisten räddar hans betyg, för annars var detta inte alls bra.

Rasmus Schüller - 5

Inte riktigt samma tyngd i defensiven denna afton. Inledde starkt med att kliva högt och vinna bollar, men vartefter matchen led avtog detta. Blev senare ofta överspelad då Degerfors valde att anfalla i andra ytor än där Rasmus huserade, vilket nog var rätt smart. Hade svårt att sätta sin prägel på matchen med sin hårda fysik och sitt kortpassningsspel. Såg lite matt och orkeslös ut. Ingen av hans bättre dagar på jobbet, men samtidigt inte heller dålig. Hade bara svårt att göra ett avtryck i matchen.

Hampus Finndell - 5

Lite samma här. Mittfältet kom aldrig riktigt in i matchen då det var Degerfors som faktiskt hade det mesta av bollinnehavet. Det blev en rätt anonym kväll för Hampus där han blixtrade till med fina passningar då och då, men även slog bort ett par bollar som kunde mynnat ut i större målchanser. Har helt klart stått för bättre prestationer under säsongen, men ska inte heller skämmas. Jobbade hårt matchen igenom och det är något Hampus alltid kan stoltsera med.

Magnus Eriksson - 7

Även Mange var rätt anonym denna kväll, men precis som Mange fungerar så kunde han inte hålla sig från att lämna planen poänglös för den sakens skull. Placerade mycket vackert in 2-0 målet efter ett pingis-upplägg från Bärka. Helt otagbart i det bortre hörnet. Utöver målet var det inte överdrivet många offensiva situationer som uppstod från Manges fötter. Som vanligt bra på att hålla i bollen, men hade inte lika stor lycka i att vinna frisparkar då domaren för kvällen var lite mer svårflörtad.

Haris Radetinac - 8 (UT 89')

Vilket otroligt stim Haris är i! Fortsatte på den inslagna vägen med att pressa sina motståndare högt och att vara otroligt jobbig att möta. Bra med bollen runt offensivt straffområde där han flertalet gånger utmanade Degerfors backar och tog sig igenom. Smällde in det avgörande 3-2 målet efter en väldigt påpasslig löpning och en mycket fin assist av Asoro. Känns verkligen inte som att han fyller 36 om en månad då han snarare känns yngre och yngre för varje säsong som går. En evighetsmaskin som fortfarande är otroligt viktig för laget.

Nicklas Bärkroth - 5 (UT 66')

Fick, något överraskande, spela som 9:a. En position som kanske inte känns helt gjuten för Bärka. Löpte en del i djupled och fick även ett par passningar i dessa lägen, men överlag var det en ganska låst match för honom. Stod dock för en fin assist när han lade upp bollen till Mange i samband med 2-0 målet. Utöver det utmärkte han sig inte mycket alls. Osynlig, men ändå en poäng nedplitad i protokollet!

Edward Chilufya - 5 (UT 77')

Det ville sig verkligen inte för Chili. Kommer nästan fram till massvis av lägen, men tog i den här matchen ofta fel beslut eller höll i bollen för länge. Kändes ganska omständig när han drev med bollen mot Degerfors försvar, speciellt när det gällde beslutsfattningen i de avgörande momenten. Sumpade flera lägen som hade kunnat bli jättechanser för hans medspelare, men det var väl helt enkelt bevis på att Chili behöver skolas lite ytterligare. Saknar fortfarande jämnheten över en hel säsong även om han helt klart förbättrat både fysiken, avslutsfoten och speluppfattningen avsevärt.

Bänken

Joel Asoro - 5 (IN 66')

Blev något överraskande förpassad till bänken efter de senaste matchernas starka insatser. Kom in och visade ganska omgående att han inte förtjänade att sitta på bänken. Väldigt vacker assist när han slog in en perfekt passning till Haris i straffområdet. Fick något avslutsläge utöver det, men utan att lyckas i det momentet. Bra inhopp!

Jesper Löfgren - 4 (IN 77')

Kom in som den sedvanliga "stänga butiken"-åtgärden. Gör sitt jobb och stångas med sina motståndare. Blockade ett par inspel och var bara i vägen. Precis det han kom in för att göra.

Emmanuel Banda (IN 89')

Spelade för kort tid för att betygssättas.

Kim & Thomas - 3

Jag förstår absolut att man kanske vill rotera lite i elvan när man har en stor trupp, men att sätta Bärkroth som 9:a när vi har Kalle Holmberg och en Joel Asoro med uppåtgående form är för mig en gåta. Hotet från vår ensamma anfallare uteblev nästan helt och hållet och det är verkligen inte Bärkas fel då han gjorde det han kunde (och dessutom stod för en assist). I själva spelet märktes det dock tydligt att vi saknade en anfallare som var bekväm både med att möta bollen med fötterna och att gå i djupet. Där var det en dimension i vårt anfallsspel som vi helt plockade bort från start. När det gäller själva matchen tycker jag laget startade piggt med ett frenetiskt och högt presspel. Efter att vi gör både 1-0 och 2-0 känns det som att vi helt checkar ut från matchen och låter Degerfors ta över mer och mer. Redan innan kändes det lite illavarslande då vi haft nästan maximal utdelning och Degerfors haft lite oflyt mer ett par brända chanser. När sedan reduceringen och även kvitteringen kom kändes det både rättvist och logiskt. Så får det inte se ut när vi spelar för serieledning på hemmaplan mot ett lag som slåss för överlevnad. Att vi inte organiserar oss bättre och gör jobbet är något man behöver sätta sig ner och gå igenom, för fler såna här insatser har vi inte råd med. Som tur är så har vi flera spelare som har så pass hög integritet att dom helt enkelt inte accepterar att laget viker ner sig och det är det som räddar oss denna kväll. Det taktiskt upplägget förstod jag inte mycket av den här matchen och sättet vi bedrev försvarsspel på var långt ifrån det man är van vid att se. Då denna kategori i huvudsak inte utgår ifrån resultatet så blir det därför underkänt - segern till trots. Det var med guds försyn som vi ens lyckades roffa åt oss samtliga poäng.

SpelarbetygDjurgårdens IF